Genombrottet

Var upp och tog lite bilder på stöket. Så nu får ni beskåda 1:an dessutom! Eller ja, den forna 1:an, nu är det äntligen en 4:a. :-)


Här står jag i "stora hallen" i 2:an och fotar öppningen lägenheterna emellan...
image33

...och kikar vi in genom portalen, så ser vi det blivande vardagsrummet. Och tittar man in i öppningen till höger (som ska bli vägg!)...
image34

...så finner vi 1:ans kök, som ska bli ett datarum. Lite arbete kvar?
image35

Och här har vi 1:ans lilla hall, med en läcker (...) orange tapet.
image36

Ehrm. Fast nu ska vi inte slita ihjäl oss innan flytten den 1 dec, för här kommer lite företag att kliva in och göra det mesta av jobbet. :-)

Inflyttningspresent!

Om (svär)mor följer denna blogg så vill vi framföra ett tack till henne, för den fina inflyttningspresent vi fick! Helt vår stil, och den kommer att passa fint i det nya hemmet, var den än placeras.


Riktigt fin vas!
image32

När två blir en...

Hemkommen från jobbet och upptäcker till min glädje att väggen emellan lägenheterna håller på att rivas! Bild på stöket kommer troligtvis senare ikväll. Och nu är bilnördshelgen över och jag är tillräckligt frisk för att orka fortsätta slipa/måla ... allt som återstår. Känns som det aldrig tar slut.

Återkommer med bild!

Ångdusch

Det är inte bra att sitta och kika på sådant här.

Denna ruskigt snygga ångdusch från Badrumscompaniet har massagemunstycken i dörrpelarna, "akupunktur"-massagevägg, flyttbar fotmassage, vanlig handdusch och takdusch s.k. "tropiskt regn". Dessutom radio med cd-ingång och läcker takbelysning. 17500kr. Den hade varit ultimat om den var kombinerad med ett badkar!


Den här hade varit perfekt om den var...
image30

...kombinerad med ett bubbelbadkar.
image31
Bild från Elegance

Säljes: Matsalsgrupp "Milan" (SÅLD)

SÅLD

Har köpt ett litet klaffbord och nya stolar till köket, så de gamla säljes. Stolarna är i fint skick, inte använda så mycket eftersom vi alltid äter i vardagsrummet. Bordet är i nyskick, har alltid haft en heltäckande duk över den härdade glasskivan.

Bordets mått L120 x B76cm

Nypris hos Jysk 1299 kr
Jysk har rea på gruppen 649 kr
Sänker vårt pris mot avhämtning - 250 kr!


image29

Bilnörd

Det händer inte så mycket som är värt att noteras. Men nu har några gubbar börjat riva ut köket i 1:an, äntligen! Ser fram emot att beskåda väggen lägenheterna emellan rivas. Är fortfarande förkyld, helt sjukt. Kände mig piggare och åkte till jobbet - självklart blev det värre igen. Och till helgen ska jag på bilnördsträff (ett annat intresse jag har). Men jag ska försöka hålla liv i bloggen!

Väggarna i sovrummet står slipade, spacklade och klara för tapetsering. Men vi använder sovrummet lite som verkstad, där vi slipar allt som ska målas och tapetseringen får därmed vänta. Parkettgolvet som är slitet ska slipas och beläggas, så att det blir som nytt. Har förresten inte avslöjat hur tapeterna ser ut kom jag på, det får väl bli en överraskning då!


I väntan på tapetsering. Ja, dörren ska målas, plus 6st till snygga, exotiska och.... BLÄ!
image28

Ryser av obehag

Skulle göra havregrynsgröt till frukost; blandar havregryn, vatten och lite salt i en skål. Rör om lite med en sked, och vad får jag se? Ett kryp! Fy f-n i h-e! Ett pyttelitet äckelkryp. Havregrynspåsen fick säga hejdå och åkte i soporna. Genast börjar jag rota i skafferiet och får se ytterligare några kryp i en mjölpåse bl.a. Fy f-n i h-e! Nu blev det att riva ut ALLT ur skafferiet, utan att ens kolla tömde jag alla påsar och kartonger som var öppnade, plus en del varor som hade passerat bäst före-datum. Sen åkte starka rengöringsmedel fram och skafferiet skrubbades rent. Nu blev skåpet relativt tomt på varor. Och jag vandrade iväg med 5 kompostpåsar och 5 soppåsar till sopstationen...

Vet inte vad det var för kryp. Men jag satt och sökte info om skadedjur på nätet och det kryper verkligen i kroppen efter all skräckläsning om t.ex plattbaggar som kan lägga uppemot 200 ägg! Men enligt anticimex så ska man göra som jag gjorde, så vi får hoppas att Operation Utrensing gjorde susen.

Nu när man ändå har rensat skafferiet kanske man ska göra likadant med ett annat skåp som har fått smeknamnet "godisskåpet". Ni kanske förstår varför. ;-)


"Godisskåpet"
image27

Surfasnörvla

Kan inte sova, sitter här snörvlande och låter ögonen svepa omkring i en massa inredningsbloggar och övriga sidor. Vi har redan bestämt ganska exakt hur nya lägenheten ska se ut, men det finns ju så mycket man vill testa! Lägenheten är för liten för alla ideér.


En av de snyggaste lampor jag sett måste jag påstå! Synd att den kostar 27250:-
image24
Finns hos Personal Interior Design.


Jag är inte så mycket för starka färger, men blått gillar jag.
image25


Väggdekaler!
image26
Från ApplePie Design.

Kakelbård - 2a skedet

Fortfarande förkyld, ögonen vattnas och jag ser knappt vad jag skriver. Men jag orkade inte sitta framför dumburken mer. Efter två dagars TV-tittande märkte jag att man blir hjärntvättad av smörjan - jag satt nämligen och följde den där nya frågeleken a'la Jeopardy med Hoa Hoa (inget personligt menat Hoa!) ... Vi begav oss upp en våning för att fortsätta dona lite i lägenheten.

Vi bestämde oss för att köra på idén att måla på fogmassa kring plattorna. Och nu maskerades det ytterst noggrannt! Fruktansvärt tråkigt och tidskrävande arbete, men nu skulle det tamejfan bli bra. Målningen gick snabbt och smidigt. Av med tejpen och voíla! Eller nja, lite efterarbete återstod. Fick trolla fram ett rakblad och skrapa bort lite kladd som ändå lyckats tränga sig under tejpen (som inte fäster 100% mot kakel). Fruktansvärt tråkigt och tidskrävande arbete, men det blev tamejfan bra!

Nu låter jag resterande tidskrävande väggar vara så länge, måste prioritera annat. En sak är säker: när jag är klar med kakelbården, så var det första och sista gången jag gav mig in på ett sådant pillergöra.


En vägg färdig. Tyckte det blev sjysst! Inte helt olikt min photoshoppade bild.
image23

Förkyld, renovering i slow motion

Jahapp. Då gick man och blev förkyld, så renoveringen kommer att stanna av litegrann. Hade lite känningar innan helgen, och inte blev det nog bättre av att man festade hårt under helgens Ålandskryssning. ;-) Så det blev till att ge kureringsipsen i Aftonbladet (onsdag) ett försök; handlade nyttolivsmedel för 350kr.

Köpte en massa nyttiga nötter & torkade frukter som ska hackas nån gång när jag orkar, för att sedan användas som topping till fruktsalladen jag ska orka göra ikväll, till havrekuddarna och gröten jag ska orka laga till frukost imorgon.

Dock orkade jag riva ingefära och klämma ner citron i en kopp te. Smakar lite annorlunda jämfört den milda OCH SÖTA (4 tsk socker) vaniljte jag annars brukar dricka.


Krya på mig!
image22

Kakelbård = skit!

I det större badrummet finns en "kakel-bård", kakelplattorna är av en ful aprikosrosa färg. Den hade vi tänkt måla svart. Så tidigare ikväll satte jag igång med arbetet. Maskerade av bården upptill och nertill och målade en länga. Rätt pillrigt arbete att måla plattorna utan att kladda färg emellan dom. Men det lyckades ganska bra och jag kände mig nöjd. Lämnade bården att torka några timmar för att senare måla en gång till, och därefter började jag förväntansfullt dra bort maskeringstejpen... hjälp...

Tejpen drog med lite färg här och där. Och dessutom hade maskeringen inte varit så lyckad, eftersom färg hade trängt under den och kladdat på fogmassan (går ej bort med lacknafta!). Jippie, allt arbete förgäves? Resultatet ser ni på bilderna nedan.


På avstånd ser det rätt bra ut. Vilket lyft med svarta plattor!
image19

Men tittar man närmare... så ser det ut såhär, plus kladd på fogmassan runtom plattorna.
image20Till en början var jag såklart bestört och lagom förbannad (på mig själv). Jag skulle ha varit mer noggrann med maskeringen, dock är det svårt att få tejpen helt tät mot fogmassan. Hur löser man det? Dessutom skulle jag ha avlägsnat tejpen mellan målningarna, för att slippa att färg följde med. Tips!
Efter att ha slagit näven i väggen, jämrat och beklagat mig för sambon och dokumenterat klantigheten med kamera, så började jag tänka lite mer rationellt. Nånting måste göras åt det, och jag funderar på om man ska måla fogmassan svart också? Photoshopade en bild för att se på ett ungefär hur det skulle komma att se ut:


Vad tycker du, kan det här vara en lösning?
image21

Fina hundbäddar

Var iväg och handlade saker som behövs till lägenheten. Svängde in på Nisses för att kika på panelgardiner och såg då att de hade hund(bia)bäddar. En sådan här nedan kostar 229kr, vilket är billigt! Var bara tvungen att köpa en varsin till hundarna. Tänker inte ens fota de gamla bäddarna...


Billiga biabäddar (i konstläder) från Nisses!
image17

Köksväggar färdigmålade

Köksväggarna är nu färdigmålade. Ser sterilt, men fräscht ut. Ser lite tråkigt ut nu, men blir nog läckrare när bord, stolar, lampa osv kommer på plats lite längre fram i tiden. Det ser nästan tapetserat ut, fastän vi har rollat allting. Använde oss av en vattenbaserad, halvmatt vit färg. Ytan är svagt glatt och går nog att torka av med lätt fuktad trasa.

Ett tips
vid målning av väggar, att när det maskeras med tejp vid taket, så ser man till att inte tejpa någonting alls på tapeten. Jag lyckades nämligen tejpa ytterst lite på tapeten vid några få ställen... Tejpen ska ju avlägsnas direkt efter målning, när tapeten är blöt - vilket innebär att den lätt kan följa med! Vilket den gjorde. Lyckligtvis var jag försiktig och skadan blev inte stor och var lätt att reparera med en liten pensel och lite extra färg.


image16

Väggklocka

Väggklocka BRAVUR från IKEA ska få plats i det nya hemmet. Kommer nog göra sig bra på den tänkta väggen. För er som inte vet, så är klockan hela 57cm i diameter!

image15

Ritning över lägenhet(erna)

Bloggen handlar som sagt huvudsakligen om vår egen lägenhet, 4 r.o.k om 101 kvm. Det är 2 lägenheter som har slagits ihop, en 1:a och en 2:a. Lägenheten ligger på våning 7/7 i ett bostadsrättshus, högst upp i "stan", vilket innebär en fin utsikt.


Här kommer den utlovade ritningen över hur de båda lägenheterna ser ut, och hur resultatet kommer att bli.


På första bilden har jag markerat ut hur det ser ut i dagsläget (20071008). 1:an är svartmarkerad och 2:an vitmarkerad. Här ser ni också hur vi har tänkt omfördela rummen. Kryssen indikerar hur rummen används just nu, och ovanför har jag skrivit vad de ska bli. Som ni kan se blir det ett stort sovrum med balkong - härligt att kliva ut på den (om somrarna) när man vaknar för att njuta av den underbara utsikten! :-)
image13Och på denna bild kan du se hur det kommer att bli när allt är klart. Köket i 1:an kommer att rivas ur helt. Det blå strecket är en dörr som kommer att bommas igen och bli vägg. Sammanlänkningen lägenheterna emellan sker mellan de röda punkterna, betongväggen slås ut och det byggs en portal.
image14

Satellithögtalare klara

Nu är ett par högtalare klara, satelliterna, de små (relativt stora ändå) som placeras bakom soffan. Bilden gör dock inte högtalarna rättvisa! Fotade precis nyss under en taklampa. Det är en metallicfärg som skimrar lite i olika ljus, ungefär som tv-bänken på bild. Matchar lite bättre än körsbär...

Har kikat på en sjysst tapet till vardagsrummet - en enfärgad grå. Mycket grått blir det, men rummet med tv och hemmabio ska vara mörkt, utan störande ljusa eller blanka detaljer! Har dock lite funderingar på att bryta av det grå med ett, än så länge, hemligt motiv. ;-) För att få rummet riktigt mörkt vid tv- & filmtittande funderar vi att på något sätt kunna täcka fönstren smidigt och snabbt. Rullgardiner går bort. Tips mottages gärna!

Kökets väggar har målats i två omgångar, får hoppas att det räcker. Luckorna får vänta ett tag, annat prioriteras.


image12

Försmak av köket

Usch vad sliten man är. Upp klockan 04.40, jobba fram till 14.00, sedan hem och dona i lägenheten. Likadant imorgon. Idag har det slipats och spacklats väggar. Kom igång med lite målande i sovrummet, vita lister och detaljer kring fönstren behövde lite ny färg.

Köksluckorna har målats en gång med en blank 90 (!) svart lackfärg. Provmonterade två luckor bara för att se hur det kommer att se ut. De behöver en omgång till, men redan nu såg det läckert ut! Jämför med den babyblå...

Den ganska neutrala tapeten kommer att bli ännu mer neutral imorgon.


image11

Kommit igång

Då var det dagen det skulle köras igång. Som ni ser på bilderna nedan är köksluckor och dörrar målade i en utsökt babyblå kulör. Var det inte så att jag var allergisk mot just den färgen, så skulle den självklart behållas. Tyvärr får den alltså ge vika åt en annan färg - svart. Började slipa luckorna matta, till hjälp hade vi en s.k. "mus" från Black and Decker. En superbra slipmaskin! Förstår inte alls hur vi orkade slipa alla luckor, dörrar & lådor i nuvarande kök för hand. Nu ska jag försöka sova, ska upp kl 04.40...


Babyblå köksluckor. Upphetsande.
image10

Fick tillgång till nyckeln!

Ett kuvert damp ner på hallgolvet genom brevinkastet igår kväll. I detta fanns nyckeln till 2:an av de två lägenheter (den andra är en 1:a) som ska slås ihop till vår blivande 4:a. Så vi knatade såklart upp för att ta en närmare titt och inspektera lägenheten på djupet. Med en ficklampa i högsta hugg försöker vi bilda oss en uppfattning om hur mycket vi kommer att behöva jobba med den. Efter en stunds inspekterande upptäcker vi att det finns fungerande lampor i både i köket och en skrubb. Tadaa! Suck, haha!

Det visar sig iaf att det är ett ganska bra utgångsobjekt. Vi ska självklart klistra ny tapet och måla alla väggar. Men taken ser bra ut och vi slipper nog den biten. Skönt! Och arbetet med vit färg runt köksskåp, fönster, dörrkarmar osv är bra gjort sen tidigare.

Nu har jag suttit uppe hela natten igen. Jättebra. Verkligen. För imorgon ska jag upp kl 04.40 till jobbet. Hur ska jag lyckas vända dygnet? Skitsamma, när jag vaknar ska det äntligen börjas renoveras. Godnatt!

Nytt köksbord och stolar

Som precis nämnt handlade jag hurtsar på IKEA. Jag passade då även på att köpa köksbord och stolar. De nuvarande är stora, köket är litet och vi äter alltid i vardagsrummet. Så vi tänkte köpa de billigast möjligaste stolar & bord, dock med godkänd kvalité och komfort.

Bordet blev en INGO, ett väggmonterat klaffbord (nerfällbart för att spara plats, perfekt!). Men det var nära på att man handlade något "bättre" och större, men vi tog förnuftet till fånga. Men bordet ska målas svart. Varför? Jo... anledningen var att barstolar av modellen FRANKLIN skulle inhandlas för att matcha bordet. Men vi provsatt en massa stolar och "råkade" fastna för den brunsvarta versionen av GILBERT istället. Summakardemumma; nu får vi planera om färgerna i köket också. :-)


Ingo. Praktisk!
image8
Gilbert. Sköna och snygga.
image9
Produktbilder från IKEA

Shoppade på IKEA

Satt uppe hela natten och klurade på nya lägenhetens utseende, gick inte och la mig förrens 08.30! Ja, jag är ledig från jobbet... Men iaf, upp ur sängen klockan 14.00, turbofrukost och sedan susade vi iväg till IKEA för att shoppa några grejer jag under natten kom på att vi behöver, samt kika på lite framtida inköp.

Satt förra natten och bläddrade i Ikea-katalogen, stötte på lådhurts MIKAEL och insåg att det var något som verkligen behövdes i sovrummet. Egentligen är de avsedda för kontoret, men jag trodde att de skulle göra sig bra vid sängen.

Åkte hem och smällde ihop de i ett nafs, dvs ca 2 timmar. Harkel. Kikade lite på TV-maskinen samtidigt. Och oj vilket lyft rummet fick. Tycker Du inte? Fick känslan av att sovrummet är ganska komplett. Lagom tills man ska flytta...


Nya
338527-7

Gamla
image2

Färgångest

Det är psykiskt utmattande att försöka bestämma färger, kombinationer av färger, mönster och motiv för 4 r.o.k! Jag har kört fast ganska rejält på vardagsrummet (som dessutom är det viktigaste rummet). Soffan är i brun plysch, och resterande möbler = tv-bänk, dvd- & cd-hyllor, högtalare går alla i någon form av antracitgrå.

Vad för tapeter/färger (förutom svart och vitt) fungerar med både brunt och grått? Mörkt eller ljust kvittar, men pastellfärger går helt bort. Dels för att jag föredrar mörkt...


Var soffan svart, skulle jag köra på denna kombination, med ett liknande mönster. Men funkar den grå med brunt istället?
image6
Bild hämtad från Candidy.

Otålig väntan

Var och knackade på hos vicevärden 3 ggr idag, med anledning av att få tillgång till nya lägenheten, så att man kan sätta igång med renoveringen. Tyvärr utan resultat.

Men vi var åtminstone till färgaffären och handlade lite, bl.a färg till hemmabiohögtalarna som ska få ny kulör! Högtalarna är just nu körsbärsfärgade enligt bild. Tjusiga, men de passar inte ihop med tv-bänk, dvd- och cd-hyllor som går i en annan färg - någon form av metallicgrå. Färgvalet blev därför antracit metallic. Grått och trist? Stilrent tror jag!

Det är ingenting jag sätter igång med i nuvarande lägenhet, de får målas i ett av sovrummen i 4:an, där golvet ändå ser riktigt dåligt ut och inte lider av lite färgstänk.


Högtalare i dess originalfärg, ska färgmatchas bättre med tv-bänk.
image5
Högtalarna är av märket Proson och just dessa fronthögtalare är av modell Stratego Top 10 SAH


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se