Svart och förförande

Färglad kan jag väl inte påstå att jag är. ;-) Det blir mycket svart, vitt, grått och brunt i lägenheten. Ett golv jag gillar är ett svart gummigolv med "stansade" (motsatsen till stansa?!) cirklar, enligt bild nedan, det skulle jag vilja ha i köket. Altro Nordic AB och Trelleborg Rubber Flooring säljer sådana "industrigolv", mer avsedda för publika och allmänna platser. Forbo tillverkar också ett sådant golv, men för privat bruk, i rött eller svart. Serien heter Aqualon Grip.


Riktigt snyggt golv.Kanske komplettera golvet med tapeter i samma stil? Denna tapet från Élitis, kallad Icones "Senso", har ett grymt grafiskt mönster! I förra lägenheten hade vi faktiskt en fondvägg med ett liknande mönster (se här).

Uppgradering vardagsrum

Fuffens. Ja, vad är det som har försigått de senaste dagarna? Nej, det var inte en bild på baksidan av en dataskärm i förra inlägget, utan en ny tv, en vit lcd. :-D Förutom tv'n har det äntligen inhandlats en efterlängtad tv-bänk. Har kollat på så otroligt många bänkar, ingen har varit 100% perfekt. Antingen har de för få (eller små) platser för medieapparater, för dåligt djup, för breda osv. Valet föll till slut på IKEA's TOBO. Den hade bra djup, lagom bredd, plats för alla apparater, frostade glasskjutdörrar, och dessutom 2 lådor. Inte den snyggaste vi tittat på, men det måste erkännas - IKEA kan det här med förvaring och smarta lösningar! Tv'n behövde vi inte skruva upp på väggen, utan den skruvades fast i panelen bakom bänken.


Överblick. Liten skillnad mot tidigare?! Tv-bänken Tobo från IKEA. Med panel, som tv kan skruvas fast på. Dessutom gömmer sig sladdarna bakom panelen.


Tv'n blev en vit Samsung, ett medvetet färgval såklart. Men självklart fick inte designen göra avkall på funktion. Stilrent utan synliga sladdar.


Gamla DVD-spelaren fick gå i pension för en ny i form av en inspelningsbar spelare med hårddisk. Också den Samsung, då kan man styra båda apparaterna med samma fjärrkontroll.


Smart. Bänken har utrymme inuti för att gömma sladdar. Inget mer råttbo på golvet, otroligt skönt, snyggt och lättstädat!


Nu ångrar jag att jag inte målade högtalarna vita istället för antracitgrå... men jag gör INTE om det. ;-)


Lite dekorativ belysning från IKEA. Den högre lampan heter åtminstone SMÄRT. De andra två hittar heter KNUBBIG och finns i flera läckra färger och mönster. Bordstabletter både på tv-bänk och soffbord från IKEA.


Tjusig prydnadskruka från Nisses GIA Gården. (Högtalarkablarna ska bytas ut till vita diton....)


Först fann jag krukan ovan, vilket blev ett spontanköp. På vägen ut råkade jag få syn på denna bjässe... blev också ett spontanköp. Såg nog roligt ut när jag bar omkring på den i butiken. :-)

Fuffens

Undrar vad som är i görningen..? Fuffens i vardagsrummet.

Find out more later this evening. :-)Nytt soffbord

Vi har hittills haft en tv-bänk (ja, faktiskt!) som soffbord, dels för att den hade lagom höjd och hjul - smidigt när man alltid äter i vardagsrummet och måste flytta på bordet ofta. Dessutom var den praktisk med 2 lådor och såg inte så pjåkig ut. Det var IKEA's Bestå Jägra i mörkbrun (syns lite här).

Men på senare tid har jag tjatat några gånger om soffbordet Cana, och nu har vi äntligen köpt ett! Det var aningen för lågt och opraktiskt att flytta vid dinering, så vi skruvade på hjulen från Bestå Jägra'n. :-)


Soffbordet Cana, äntligen!


Monterade hjul för att göra bordet högre och lättare att flytta.

7 meter i omkrets

Lönedag. Sov några otroligt kassa timmar natten som var, upp kl 04.35 för att jobba ett förmiddagsskift, sedan åka direkt till Västerås med släpvagn och handla lite grejer till lägenheten. Sedan bege sig hemåt, släpa upp allt i lägenheten, börja plocka, pyssla och dona lite. Vad som har handlats får ni veta senare i veckan när sakerna är på plats. :-)

Det blev i alla fall en vända till IKEA, där de bygger om litegrann. De hade bl.a inrett ett nytt (helvitt) sovrum med en riktigt fräck lampuppsättning! De har använt sig av 2 st RADIUM spotlightsystem och monterat de i en cirkel på en bräda.


Två stycken RADIUM spotlightsystem monterat i en cirkel = 7 meter i omkrets! (bilden gör inte verkligheten rättvisa)Det nyinredda sovrummet hade en ny serie möbler (som åtminstone jag inte har uppmärksammat tidigare). Vinstra kallas serien, och jag tyckte de såg bra ut. Vit högblank finish. Alla byråer hade fasade kanter på övre delen.

Ledig, då cruisar jag till möbelaffärn'

Ledig idag och hade inget att göra. Kanonväder ute, så jag tog ut min sommarkryssare för en sista spinn innan vinteravställningen. Cruisade till Avesta och besökte först en möbelbutik jag inte minns namnet på, men den ligger på Ringvägen-Oppgårdsvägen i Krylbo. Där fann jag två sjyssta tv-bänkar.


Denna finns i vit också, har plats för 4 medieapparater bakom frostat glas, och har ett överkomligt pris. Men varför är den bara 40 cm djup? Min förstärkare kräver ett djup på minst 43 cm... Bänken tillverkas av Hiipakka.


Fin högblank bänk med bättre djup, men inga glasluckor/dörrar för medieapparaterna. Då blir det dammigt vettu.


Snygg golvspegel, 150-160 cm hög. Den skulle nog göra sig bra i lilla hallen, så att man fick en helkroppsspegel (istället för vår Ung Drill-ram med spegelglas). Fanns inga fästen för upphängning på vägg, men det löser man lätt.Sedan besöktes Wiggmans Möbler (som inte har någon hemsida). Det är i alla fall en butik i en gammal, rejält tilltagen villabyggnad i trä. Fullsmockad med möbler av alla slag, mysigt och trångt. Man får snirkla sig igenom butiken vars trägolv och gamla trappor knakar sådär lantligt gemytligt.


Högblank med kromade ben


Fann en taklampa, som troligtvis heter Norm 69, om det är samma som Malin (på Inspiration & design) har. Den skulle vara fin i vardagsrummet. Om Malin läser det här, så lär hon reagera på att jag "kopierar" hennes vardagsrum (jag ska troligtvis köpa samma soffbord och vägghyllor som hon har!) - hahaha. Men hon har ju samma smak som mig... eller tvärtom? ;-)Sedan gjordes ett besök i inredningsbutiken Cranberry Interiör. Rätt liten butik, men med ett stort innehåll - rekommenderas! De har massor av inredningsprylar för de flesta smaker. Tyvärr låg mobilkameran kvar i fickan där.

Svid om, dödskallar!

Istället för att slänga möbler när man tröttnat på dom och köpa nya, kan man ofta med små, enkla och billiga medel förnya dom. Dessutom är det ju miljövänligt. I dessa ekonomiska orostider har det tydligen också blivit "inne" att pyssla och förnya. Man skulle väl kunna dra slutsatsen att dålig ekonomi är bra för miljön ur denna aspekt (konsumtion), I guess.

Minns inte var jag hittade bilden på dessa omklädda rokoko-stolar (möjligtvis hos Design Sponge), men läckra var dom. Som hårdrockare har man en svaghet för sådant som relaterar till eller förknippas med musikstilen även i inredning. :-) Önskar att det fanns mer av det. Tips på hårdrocksinspirerade bloggar, inredningssidor?!


Klä om för att förnya!

Jobba inte ihjäl dig

Såja. Nu har jag jobbat natthelg, och dessutom 16 timmar i sträck. Är nyligen hemkommen. Därför har bloggen stått orörd och jag varit frånvarande. Men nu, bums i säng! Har 4 dagars ledighet att njuta av! Det är det bästa med att jobba den skiftgång jag har, blir ledig 4-5 dagar i sträck.

Senare idag ska det scannas av lite trevliga bloggar. :-)

Pansar the puppy face

Hundarna har ett eget rum att sova i, som ganska nyligen blev i stort sett färdigställt. De har annars alltid haft sina bäddar i vårat sovrum. Och vår hanhund, Pansar, har sedan valpåldern alltid "frågat om lov" att få komma upp i sängen (det är ju så mycket mysigare att sova tätt intill husse & matte!) - genom att kliva upp med överkroppen i sängen, eller bara lägga hakan på sängkanten. Och han har alltid sådant otroligt tålamod, han kan ligga sådär (tyst dessutom) hur länge som helst, fastän man ignorerar honom. Inte allt för sällan belönas hans tysta tålamod med att han får hoppa upp. :-)


Såhär ser det ut när Pansar frågar om lov att få komma upp i sängen vid läggdags. Hur kan man motstå detta puppy face?!

Mobilbild


Här är min alternativa datorstol (typ "pilates-boll" av märket Casall från Stadium) som jag försöker använda så mycket som möjligt. Bekväm och mjuk att sitta på, lagom höjd för mig vid skrivbordet (som ska/måste bytas ut någon gång). Förhoppningsvis stärker det min strulande rygg eftersom jag inte kan sitta som en slapp säck potatis på denna.

Smarta och kul ideér

Som hundarnas vatten- & matskålar har vi Lexi's klassiska matbar. Bredvid står två tunnor där hundmaten förvaras, men de är rätt skrymmande. Så jag blev inspirerad när jag såg en bild Pethra hade lagt upp på sin Inredningsbloggen. En gammal trälåda där hål har skurits ut för Lexi-skålarna. Men jag skulle vilja ta steget längre än att bara ha lådan som ett skålstativ. Man skulle kunna bygga så att toppen av lådan öppnas som ett lock - men med något smart beslag som gör att locket fälls ut och man slipper lyfta bort den helt. Då kunde man förvara maten där i, och slippa sina skrymmande mattunnor!


Annorlunda skålstativ. Men varför inte utnyttja lådans utrymme? Förvaring för hundmaten!Kul alternativ till avlastningsbord. Eller varför inte ha flera stycken i hallen att förvara mössor, vantar, nycklar i och en fast hemtelefon uppe på t.ex?

Bild från Design Sponge.

Helt sjukt månsken

Sovmorgon imorn, då kan jag sitta uppe "min" tid på dygnet... natt. ;-) Gick ut för att rasta hundarna för ett tag sedan, och när jag kommer runt hörnet på huset reagerar jag på att allt verkar så upplyst, som om en lampa lyser upp området. Men någon lampa var det inte, utan det var månen som "lyste" så starkt. Har aldrig upplevt (eller kanske inte tänkt på det tidigare) att månen reflekterat solljuset så skarpt någon gång förut! Var tvungen att hämta kameran för att fota min egen skugga. Passade på att ta några andra bilder också. Inget av bilderna är klippta eller redigerade (förutom förminskning).


Månen "lyste" helt otroligt starkt, på denna bild var t.o.m. månen skymd av tunna moln! Och jag står faktiskt på ett relativt mörkt ställe - utan lampor i närheten som kan ha hjälpt till att skapa skuggan.


Denna bild är inte riktigt verklighetstrogen ljusmässigt (lång slutartid), även om fasaden var rejält upplyst av månen.


Spooky. :-)


Här borde jag egentligen ha kört med mycket längre slutartid för att fånga stjärnornas rörelse, men det var kallt ute...

TV-bänk

Under besöket på EM igår tittade vi även på TV-bänkar. Jag skulle vilja ha en ny sådan. Och fann några stycken fina.


SOHO tv-bänk, 2495 kr. Finns i högblank svart och vit. Men lite för bred (179cm), och bara plats för 2 medieapparater (i mitten). Jag vill inte ha de ståendes uppe på och samla damm och se fula ut. Möbeln är snygg och ska synas.


Båda dessa heter BIANCO, men den översta finns inte på EM's hemsida. Utgående modell? Den tyckte jag var nästan perfekt; lagom bredd (160cm), plats för 4 medieapparater - "gömda" bakom dörrar (och fjärrstyrbara pga glaset), samt dammfritt.. dock är den troligtvis inte tillräckligt djup. :-( 4795 kr. Den nedersta är riktigt snygg, hade passat bra ihop med soffbordet Cana, men har precis som SOHO bara plats för 2 (tunna!) apparater. 3895 kr.

Jensen's Bøfhouse = nej tack

Jag tog med sambon till Västerås för att äta gott och se på bio. Vi besökte Europa Möbler för att kika på bl.a soffbordet Cana (jag vill ha!). Sedan åkte vi till Jensen's Bøfhouse för att äta middag, vi hade rekommenderats stället pga god mat och snabb servering. Vi fick snabbt bord och beställde på en gång. Så långt allt väl. Men sedan tickade klockan... tick, tack... Biobiljetterna måste hämtas ut innan 18.15 och jag började bli stressad. Efter 30 min väntan på Bøfhouse gick jag till närliggande Filmstaden. Hade en värdecheck som skulle komma till användning - men nej, den gällde bara sön-tor! Jahaja (vem går på bio då egentligen...). Tillbaka på restaurangen hade maten serverats - efter 35-40 MINUTER. Och maten var bara ljummen! Och precis nyss hittade jag veckans erbjudande på nätet: "Köp 2 huvudrätter till priset av 1". Jag betalade fullpris för 2 halvljumna huvudrätter som tog allt för lång tid. Inget mer Jensen's Bøfhouse för min del.

Jag köpte förresten en s.k. "pilates-boll" att träna ryggen med (som har strulat som sagt). Och tanken var också att byta ut datastolen mot den (om jag minns rätt, så fick jag idén av Isabelle Halling i typ Äntligen Hemma). För det borde väl vara stärkande att sitta och vingla på den. Inget mer sittande som en påse nötter. :-)Väldigt off topic. Men denna love story var väl fin! Slutet är tårdrypande.

Musse Pigg-tofflor

Min sambo köpte sig ett par Musse Pigg-tofflor för några år sedan när hon var i Usa. Hon var riktigt söt när hon gick omkring med dom. Men vår hanhund Pansar "måste" alltid ha någonting i munnen när han hälsar på oss när vi kommer hem, eller vid främmande besök, och då har tofflorna varit nära tillhands (tillmuns) där de legat på golvet. Med tiden har de successivt slemmats ner och blivit så tuggade på att de blivit hans egna. Jag har länge velat kasta dom, men sambon tycker att dom "är ju så söta" - fastän de såg ut att ha använts vid öken-, skogs- och nordpolenvandringar, samt en och annan fotbollsmatch...

Men äntligen tog Pansar tag i saken och demolerade dom rejält, så nu åker de i soporna! "Äntligen!" utbrast jag när jag gjorde den "fasansfulla" upptäckten, samtidigt som jag berömde Pansar massor. ;-) Nu åker de i soporna.


Såhär såg Musse Pigg-tofflorna ut när de var nya


Såhär såg de ut efter en lång tids slemmande, tuggande och demolerande


"Duktig vovve!", äntligen får husse slänga dom fula tofflorna i sopkorgen. ;-)


Live footage
 

Ps. Seriöst, jag är inte den som lär in/berömmer dåliga beteenden (tofflorna blev som sagt hans egna) :-)

Grymma vinkaraffer!

Surfade runt och hamnade hos Etienne Meneau och dennes otroligt häftiga vinkaraffer! Har aldrig sett på maken. Men priserna är minst lika häftiga... aldrig sett på maken.


Modell: N°5. Den är 62cm hög och rymmer 75cl. Pris: 22000 kr exkl frakt...


Modell: N°6. Samma storlek, rymd och pris.


Modell: N°1 eller Little Heart. Det här är ett dricksglas! 20cm hög och rymmer 20cl. Pris 15000kr exkl frakt...


Bilder från ETIENNE MENEAU sculptures.

Belysa tak och skapa utsikt

Det här med belysning tycker jag är rätt svårt att få till. Redan i slutet av förra året köpte vi lite spotlights från Bauhaus och DIODER från IKEA, som jag hade tänkt hitta på något med i vardagsrummet. Men de blev liggandes och jag har inte orkat. Jag har velat vänta tills rummet är helt klart, så man vet vad man ska belysa (t.ex tavlor), var och hur. Placerade några spotlights på fönsterbrädan riktade uppåt, det var perfekt under kvällen - tillräckligt ljust vid läsning och inte alls störande vid TV-tittande. Men transformatorn pajade, så jag lämnade tillbaka alla grejor...

Men att belysa taket gillade jag. Och nu med tapetserat tak kunde man ju visa upp det. Så jag snickrade ihop en ställning som placerades bakom soffan. Modifierade IKEA's DIODER (förlängde skarvkablarna mellan ljuslisterna) som sedan fästes på en flyttbar (på höjden/djupet) träskena. Blev helt ok.


Snickrade ihop en trästomme, sågade till och monterade makrolonskiva (ungefär som plexiglas) uppe på, samt dioder på en träskena. Funderar på att även montera spotlights, så att man kan variera ljuset och skapa olika stämningar.


Översiktsbild. Här syns ny gardinuppsättning också. Tröttnade på de mörka, malplacerade panelgardinerna, som skymde den underbara utsikten - det kändes instängt (se här). Bor man högst upp i stan, så vill man se den! Använder en sån där "teleskopgardinstång" som sträcker sig från vägg till vägg. Gardinerna flyter ihop bra med fönster- & dörrparti, ser renare ut. Dessutom känns det mer öppet nu när utsikten blev bättre.


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se