Bänk + 1600 blyertspennor?

Tag en bänk och montera 1600 rosa blyertspennor. Voíla, en bekväm spikmatta! Boex 3D Creative Solutions har designat denna roliga designmöbel. Men enligt bild kanske den även fungerar att sitta på? Alla pennor går att plocka ur och använda.


image113

Bekvämt för en fakir
image114

Svartvit jul

Julen var trevlig och maten god! Fick en massa fina julklappar, mestadels saker till hemmet. Och av någon anledning har folk förstått att det är vitt, svart och brunt som gäller. ;-) Till vår glädje! Tack för allt!


Vilka färger som gäller i vårat hem verkar ha nått fram till alla? Fick även svartvita skålar och ett brunsvart skrivbord.
image109

Salt- & pepparkar!
image110

Kryddställning full med fina kryddor
image111

Systerdotter Elize fick en kul tröja av oss, vilken hon gillade.
image112

Julstjärt

Här kommer en bild på matplatsen i köket! Det återstår lite jobb, bl.a ska en tavla upp på den tomma väggen ovanför bordet. Här dukade vi fram för provsmakning av vår första egentillagade julstjärt (har tidigare alltid låtit mamma göra julskinkan åt mig, hon är bäst på det), såhär kvällen innan julafton. Skinkan blev faktiskt riktigt god, mör och väldigt saftig. MUMS!

Ps. Jag hann färdigt med alla julklappar. :-)

God Jul!


Provsmakning av vår julskinka
image107

Lite julpynt
image108

Julafton? Va, om TRE dagar? PANIIIIK!

Hej, jag heter Jerry, ni som förväntar er julklappar från mig kan glömma det. Eller ja... Jag har åtminstone inte köpt en enda julklapp ännu! Brist på tid, ork och framförallt pengar är orsaken. Så kan det gå när man kör för fort med bil, renoverar lägenhet, köper onödiga saker, nödvändiga saker, äter skräpmat varje dag och måste betala för två.

Men idag kommer lönen, och jag blir ledig efter ett nattskift. Så stackars jag måste stresshandla och trängas i butiker med andra julstressade människor i helgen. Så jag vet inte hur det blir med uppdateringarna, jag lär vara slutkörd. ÅH NEEEEEJ, och hur ska man orka med all hjärntvättande julmusik i alla butiker?! Undrar om man ska låna mp3-spelare och lyssna på egen musik?


Jag, en sönderstressad bloggare?
image106

Spegla sig i Ung Drill

Nu sitter fotoramen upphängd på väggen i lilla hallen. Och ja, det har skurits till en spegel och monterats i den (Åsa, du "gissade" rätt)! Blev riktigt läckert. Den svarta pallen har sambon gjort själv. Men istället för den skulle vi vilja ha en helt sjukt snygg stol i rokoko-stil från Recover just där (se bild). Egentligen gillar jag inte rokoko, men denna stol är ändå ganska stilren - och i mattsvart. Ojojoj...


Fotoramen Ung Drill blev snygg som spegel. Notera vår taklampa...
image103

image104

Denna stilmöbel från Recover är världens snyggaste, och skulle passa perfekt under spegeln. Pris 2500 kr. Skänk pengar till min Stilmöbel-fond. ;-)
image105

Att slå en drill i byxan

Ända sedan jag såg den grymt snygga fotoramen Ung Drill första gången (på bild) har jag velat ha en. Men den har inte funnits på närmaste IKEA-varuhus, dvs i Västerås. Svaret av en anställd var att "den finns på IKEA i Barkarby" (Sthlm). Jahapp.

Men nu i helgen var sambon på "Stora Stockholm", en hundutställning som egentligen heter Hund2007, och hålls på Stockholmsmässan - i just Stockholm (surprise!). Så då passade hon på att köpa ramen! Väl hemma blev jag förvånad över hur stor den var, hela 85cm* hög! Fast ju större, desto bättre - för jag har inte tänkt använda den som fotoram... Förhoppningsvis innan helgen får ni veta vad jag hittar på. :-)


Ung Drill från IKEA, 259kr.
image102
Foto IKEA

* Onödiga fakta om 85cm:
Lagom höjd på en diskbänk för en 155cm lång/kort person
Höjden av 2st små Amstaff-tikar staplade på varandra


Skogsmulle

Köpte 2 st mörkgröna djurfällar, till våra skogsmullar, att ha i datarummet. Lade ut den ena när jag var själv hemma med Pansar. Han tog plats där direkt och somnade i skogsbrynet. :-)

(Fällen är 70x60cm, och finns på Rusta för 79 kr)


Skogsmulle sover på mossan i skogsbrynet
image101

Genetiskt styrd dygnsrytm

Jag jobbar förmiddag i helgen - ska vi byta liv?

Jag är garanterat ingen "A-människa", tidiga mornar är inte min grej, jag anser det (för min del åtminstone) vara ohumant att vakna 04.45. Jag är nog snarare en "B-människa", vilket innebär att man gillar lugna mornar, man är mest produktiv efter kl 10. Är du också en B-människa? Besök B-samfundet.

Alla har vi en s.k. "biologisk klocka", vilket innebär att kroppens dygnsrytm i hög grad är genetiskt styrd att synkronisera med dygnets 24 timmar. På senare tid har forskare kommit fram till att det finns skillnader individer emellan. Det finns alltså vetenskapliga fakta som säger att det finns morgonpigga människor, samt de som naturligt är nattugglor. Detta innebär att i princip alla goda råd om ändrade sovvanor är bortkastade...

Borde vi kanske dela upp Sverige i två delar, en för morgonpigga och en för nattugglor? Tänk vad skööönt att slippa vakna av att fastighetsservice kör gräsklipparmaskinen kl 8 på morgonen (sommartid). ;-) Och att slippa somna in till ljudet av morgonpigga som står på tomgång med sina bilar, medans de skrapar sina rutor (vintertid).

Imorgon ska jag vakna 04.45, jippie...!

Julafton om 11 dagar?

Jag stog i datarummet när jag reagerade över hur kul det ser ut med olika färger i alla rum. Man kan från ena lägenhetsänden, datarummet, se ända bort till andra änden, sovrummet.

Det är julafton om 11 dagar. Jag måste köpa julklappar till 13 personer. Jag har inte ens hunnit börja fundera något på det. Äh, jag hinner.... Jag har dock fått upp lite julpynt.


Datarummet närmast, beige. Lilla hall, röd (smygtitt!). Vardagsrum, mörkbrun (ser svart ut). Och stora hall, vit med svarta lister/karmar.
image99

Lite julpynt. Nu ser man att tapeten är brun - när man tänder en 500W arbetslampa! Vet inte om de mönstrade panelgardinerna gjorde sig bra... Vad tycker du? (ja, det står grejer i högar överallt)
image100

Vaktig soffpotatis

Ensam hemma med doggiedog Pansar. Grabbarna hemma, tjejerna borta. PARTYYYY!!! Eller inte. Jag har skruvat upp lite lampor och städat, medans Pansar mest har legat och njutit av att se mig slita. Enda gången han har orkat röra på sig är när det har ringt på dörren (VOV, VOV, VOV!) och när det har nalkats mat.

Nu är förresten lilla hallen tapetserad också. Men jag tror jag väntar med bild på det tills vi har fått upp hatthylla, skoställ, samt en råsnygg spegel!


Det var fin utsikt från vardagsrumsfönstret när solen gick ner idag. Men som vanligt ser det långt ifrån lika bra ut på bild.
image97

Och jag får "Mr Moon, Mr Mooon..." med Mando Diao i huvudet.
image98

Stora hallen, ding dong!

Stora hallen är i princip klar! Golvet är väl inte världens fagraste, så det ska läggas nytt plastgolv någon gång. Det är lite lägre prio, speciellt nu efter polisdramat. ;-)

Här hittar du en ritning, för att få en överblick av vad och varifrån det är fotat.


Stora hall, från vardagsrummet sett. Stora hallen försvinner in i öppningen till vänster, men det utrymmet fick bli min lilla bil- & verktygshörna (perfecto mundo!) - så det stöket gömde vi undan med en vit gardin. Blev väl bra?
image96

Stora hall, från sovrummet sett
image96

Kriminellt laglös

Satt i bilen på väg till Västerås idag för att handla lite på IKEA, samt kika efter julklappar. Men på riksvägen såg jag plötsligt blåljus i backspegeln! Det knöt sig rejält i magen och jag funderade vad som stod på. Vid vägkanten fick jag veta att jag hade kört alldeles för fort - på en 50-sträcka. Vägverket håller på med vägarbeten, och vid en kort sträcka var hastigheten tydligen tillfälligt satt till 50km/h, vilket jag missade totalt. Dryyyyyyga böter blev det. Iofs rätt åt mig, som var ouppmärksam. Dock fanns inga vägarbetare vid sträckan just då. Men gissa om det kändes kul att spendera pengar i V-ås... :-(

Efter lite shopping tröståt jag med en kompis på Pizzeria Sippan. De har nog en av Sveriges största kebabtallrikar (se kass bild nedan)! Riktigt gott dessutom. Rekommenderas.


Den laglöse tröståt sveriges största (?) kebabtallrik och grät elefanttårar.
image94

Suicide badpropp!

De här propparna till badkaret är ju så fräna! Och nu minns jag att vi saknar badpropp till vårat badkar, så nu önskar jag mig en sådan i julklapp. :-) Den heter Mr Suicide, och finns att köpa för 159 kr på Bluebox.se.

image93

Fotokakel

Nu ska det vara foton överallt, i allt, på allt. Inget negativt med det, utan på så vis kan man göra hemmet riktigt personligt. Fotokakel! Välj bland färdiga bilder, eller bifoga en egen som sedan kan tryckas i önskade mått. Kaklet finns i lite olika storlekar och utföranden, de traditionella för t.ex våtutrymmen eller kakel som fäst på en vanlig vägg, som en dekorativ "tavla". Fotokakel finner du hos företaget Fotokakel.


En ful fisk i badrummet kanske?
image91

Eller ett läckert stirrande öga?
image92

Hundnunor

Pust! Nu är gamla lägenheten städad och klar, vi är äntligen utflyttade - exakt en vecka senare än planerat. Nu återstår en massa arbete i nya lägenheten, att få allt i ordning. Sitter hos en vän och bloggar, som kommer att få besök av mig lite oftare nu. :-) Ska strax iväg och jobba natt, vilket jag gör hela helgen - jippiiiie!

Hade våra hundar klistrade på gamla ytterdörren, de är nu flyttade till nya. Vill du ha likadan dörrdekal på din hund? Det är inte så svårt egentligen.

1. Ta x antal bilder på din hund, i lite olika vinklar och ljus - så att du har många att välja bland.
2. I ett fotoredigeringsprogram klipper du ut huvudet (eller hela hunden om du vill det) och klistrar över i ett nytt dokument med t.ex vit bakgrund. Obs! Spara bilden på datorn ifall du misslyckas med punkt 5!
3. Skriv ut bilden i den storlek du vill ha. Fotoskrivare är såklart att föredra!
4. Klipp med ett avstånd på ~5mm runt huvudet, för att få den vita kanten.
5. Köp genomskinlig klisterplast. Nu kommer den svårare biten, du ska lyckas montera plasten på bilden utan bubblor och veck! Klipp ut en stor kvadrat av plasten, lägg den uppochner på ett bord med klistret uppåt. Sedan (med motivet neråt) fäster du försiktigt ena änden av bilden - håll bilden lätt böjd och fäst sakta hela bilden.
6. Klipp till kanterna på plasten, med ca 2 cm marginal runt bilden (se bild) och klistra på dörren!


Hundarnas nunor (ca 15x15cm) får pryda ytterdörren, Pansar till vänster och Lina till höger.
image90

Nörd in i det sista!

Fick ledigt de två sista timmarna på jobbet, var hemma 20.30. Satte igång direkt med att skruva isär, bära och plocka. Nu är allt uppflyttat till nya lägenheten, förutom datahackergrejerna jag sitter vid (måste ju uppdatera bloggen innan jag pluggar ur...) och taklampor. Skönt!

Imorn blir det att köra grejer till tippen, samt städa. BLÖ.


Sista som flyttas är datorn, har ju varken telefon eller internet i nya. Får se hur det blir med blogguppdateringarna, får väl besöka en vän lite oftare. ;-)
image88

Min fina väggmålning i gamla vardagsrummet. Buhu, nya ägarna (äldre par) ska måla över den.
image89

Säljes: Hallbyrå (SÅLD)

SÅLD

Hallbyrå i silver och svart/grå melerad. Perfekt skick, nästan som ny! Den undre delen har förvaring för skor. Den övre delen med spegel och krokar hängs på vägg med beslag som medföljer.

Byråns mått B x H cm

Om jag inte missminner mig köpte jag den för 1400 kr via Haléns.
Säljer den för 400 kr mot avhämtning.


image87

Hej, kom och hjälp mig

Sambon har varit på kurs hela veckan (kommer hem imorn, fredag), och jag har jobbat samt haft båda hundarna, samtidigt som jag själv ska flytta det kvarvarande i lägenheten. Har ungefär jobbat dygnet runt med andra ord... och sovit 4-6tim/natt. Men nu är det inte så jättemycket kvar av själva flytten; datorn och databordet som jag sitter vid just nu, alla taklampor, en hel del sopor bl.a. Uppe i nya lägenheten står det grejer och lådor precis överallt, så helhetsbilder därifrån får dröja lite.

Ska fråga om jag får ta några timmar tjänsteledigt från jobbet idag, för tanken är att gamla lägenheten ska vara helt klar imorgon.


De här har tidigare stått i köksfönstret och ljusen har slokat av solvärmen.
image84

Sovrum
image85

Kök. Nu har nytt kylskåp och frys stuvats in. Hade en silverfärgad micro tidigare, en kompis hade en likadan fast vit, så vi bytte. Passar in bättre!
image86

Sovrum nästan klart

Sovrummet blev färdigtapetserat i helgen. Snygg mörkbrun tapet från Decor Maison (gillar vi dom eller?!), artikelnr minns jag inte, men ska kolla upp det imorn. Lite gräddigt vit fondvägg (se skillnaden mot hallens vita vägg), minns inte heller vad detta var för tapet. Har köpt brun färg i ungefär samma nyans som den bruna tapeten, som vi ska skriva eller måla något på fondväggen med!


Urkass bild, suddig och dan. Men ger en liten överblick av sovrummet.
image83

Svartvitt

Klart man ska matcha toalettsitsen. :-)


Sits från Bauhaus, 295 kr.
image82

Paarty, paartyyyy....

Idag (igår) har det börjat flyttats lite smått. Och nästan alla de dörrar som är klara har monterats. En god vän kom över och hjälpte till, som belöning fick han öl. :-) Och som inflyttningspresent fick vi Guitar Hero 3! Så nu sitter vi påverkade och lirar det. Meeeen, hungrig blir man, så nu kilar vi iväg och köper lite skräpmat.


Guitar Hero 3 - perfekt festarspel (innan man bli för full)
image81


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se