Stående "bordsduk"

Var till Västerås och kikade in i butiken Checkpoint Charlie. Trevlig butik med en massa snygga och roliga design/inredningsprylar och möbler bl.a. Det mesta är dock ganska dyrt. Jag fann två fina fotoramar, som jag kommer att posta bild på vid ett senare tillfälle.
Jag stötte även på det speciella bordet på bilden här nedan. Hade tidigare sett den i en inredningstidning, där jag fastnade hårt för den. Men i verkligheten var den mycket mindre än jag hade trott, den är endast omkring 50cm hög och fungerar väl bara som ett snyggt avlastningsbord.

Det speciella med bordet är att den inte har några traditionella ben. Det ser ut som en duk som hänger över ett bord, men det är själva bordet som ser ut så! "Dukens" ändar är bordets ben... om ni förstår. Den är gjord i någon form av plast, och kostar 1500kr.


Bild tagen med mobiltelefon
image175

Belgian Blue-jordgubbar

Serverade lite gott till efterätt idag. Jordgubbar, glass och vaniljvisp. Riktigt mums! Angående målningen ovanför köksbordet som jag skrev om tidigare - den kommer att genomföras! Men inte den närmaste tiden.
image169

Blev tipsad om billiga värmeljushållare på IKEA, 9 kr styck. Fina!
image170

Vit, grå, brun, svart. Finns i färgglada nyanser också, klicka här.
image171

En del av jordgubbarna var enorma! Därav rubriksättningen. Vet du inte vad Belgian Blue är för något? Det är muterad nötkreatur. Info här.
image172

Sambon försökte mata hanhunden Pansar med jordgubbe samtidigt som hon sa "Nej". Stackarn vågade inte smaka. :-)
image173

Tiken Lina försöker flyga iväg, likt Dumbo... haha.
image174

Dagens rätt: Ugnsbakad laxfilé

När det är lite stiltje i ekonomin, så står renoveringen ganska stilla och det blir inte lika mycket skräpmat. Vilket ju är bra! Så jag får väl blogga om matlagningen till er stora besvikelse. :-)

Dagens rätt:
Ugnsbakad, vildfångad laxfilé i olika utföranden
Kall gräslökssås
Potatis
Grönsaker


Serverat och bara att hugga in.
image165

Sambon åt en traditionell ugnsbakad laxbit, olivoljad och saltad. I bakgrunden syns fileér med Tapenade Classica (har du inte testat, så gör det!).
Den kalla såsen består utav Creme fraiche, färsk finhackad gräslök, salt och peppar (tillsätt mängder efter egen smak)
image166

Jag åt en ostfylld laxbit. Bara att skära ett snitt (inte för djupt) i laxen och fylla med valfri ost innan de ställs i ugn.
image167

Vad döljer sig?

Way off topic, jag vet. Men har man inget bättre att uppdatera med, så. :-)


Vad är det här för något? Bara en vanlig filt?
image161

Hm.
image162

Det var ju min ena hund som låg och vilade...
image163

Pansar!
image164

Fundering kring målning

Hade tänkt göra en egen tavla med ett porträtt (svartvitt såklart) av någon kul person och hänga på väggen ovanför köksbordet. Men har nu börjat fundera ifall man ska måla något direkt på väggen istället.

Festade framåt småtimmarna i morse, lite sliten idag - träningsvärk i högra alkoholhävararmen, samt vänstra benet och sätesmuskeln. VARFÖR jag får det vet jag inte, så fråga inte. :-P Och ikväll ska det festas igen, jag är tydligen tvungen säger en evil person vid namn Anna.


Ska jag kanske måla något sånt här? De flesta som lyssnar på metal borde veta vad det här är för figur. :-)
image160

Möbelmässan 2008

Sambon var till Möbelmässan i Älvsjö, Sthlm. Jag hade också velat åka, men jag tvingade på henne en kamera istället, så att jag kunde få sova länge (är ledig) - och sedan njuta av en massa bilder på nya, läckra möbler osv. Efter att ha fotat 2 fräna lampor upptäckte hon en en skylt som påstod att man ej fick fotografera. Jahapp... Så här presenterar jag de två förbjudna bilderna. :-)


image157

image158

Sven Lundhs öga

Vad är det här då? Jo, en lampa. Den kan antingen användas som på bilden, eller som taklampa.

Formgiven av Fredrik Wretman. Den heter Sven Lundhs öga och finns bara i 50 exemplar. Du blir med andra ord ganska ensam om att äga denna häftiga lampa. Men priset då? "Begär prisuppgift" ... så, ring och fråga scandinaviandesign.com vet jag. :-)


Frän lampa... Men dyr troligtvis.
image156

Rokoko väggstol?

Jag har tidigare skrivit att jag skulle vilja ha en svart stol i rokokostil i lilla hallen, under spegeln (se länk här). Men hallen är ganska liten och en stol med utsvängda ben och fötter tar plats. Så jag har funderat lite på en s.k. väggstol. En sittdyna som fästes på väggen, som är uppfälld för att spara plats - och kan fällas ner när man behöver sitta (och ta på sig skorna t.ex). Det absolut bästa vore en väggstol i barock- eller rokokostil, men det verkar vara helt omöjligt att finna. Kan man bygga en egen utav en vanlig stol?

Jag har funnit några väggstolar, som jag dock inte planerar att köpa.


Den här finns faktiskt med antingen blank- eller mattsvart fodral. Men jag vet inte om den passar in i hallen... iofs är den ganska enkel och passar väl överallt egentligen. Finns på designonline.se för 1349-2149 kr beroende på utförande.
image154

Denna läckerbit finns hos formodesign för 2495 kr. Dock är modellen fast, och kan inte fällas, så den går bort för min del (67 cm djup).
image155


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se