Påbörjat lampprojekt

Sådärja, nu har jag påbörjat tillverkningen av en egen Random Light.
Jag kom ju fram till att den gym/pilatesboll från Stadium som jag har hemma skulle bli för stor att använda, den är hela 85 cm! Blir lite väl tilltagen lampa ovanför vardagsrumsbordet... Så det fick bli en vända till Rusta där de har billiga gymbollar. 149 kr för en boll på 65 cm.

Faktiskt så var kvalitén minst lika bra som de mycket dyrare bollarna på Stadium (60-70cm = 249-289kr). Och en fördel med Rusta var pumpen som medföljde - som var av fotpumpsmodell, jämfört med Stadiums sopkassa handpump (se onödig video här)! Rustas bollar har anti-burst, precis som Stadiums.


Först tyckte jag gymbollen verkade lite väl liten... (se den smidiga fotpumpen)


...men färdigpumpad fick den perfekt storlek! Här har jag lindat en rulle, dvs 200 m, snören. Totalt ca 350 m tyckte jag blev lagom.


På Rusta hittade vi även billiga Playstation 2-spel, sambon köpte Call of Duty. Och jag har aldrig sett henne så uppslukad av någonting! Hon svor och blev förbannad, och hörde inte alls när jag pratade med henne. Hon märkte såklart inte att jag stog och smygfotade bakom vår snygga golvkruka. :-)

Kommentarer
Postat av: Karin

Följer projektet med spänning... Hade du tapetlimmet på innan/medan du lindade snöret, eller målar du på det efteråt? Please gör en uppföljning av blogginlägget där du gör det kritiska steget och tar ut bollen.

2008-11-19 @ 08:59:17
URL: http://timmerhus.blogspot.com/
Postat av: Jerry

Karin: Jag lindade först några varv så att snöret korsade sig självt och strök på lim. Sedan lindade jag en hel rulle innan jag limmade igen, nästan en halvliter lim så att snöret blev genomdränkt. Hade på ytterligare 150 och limmade igen så att det dränktes. Totalt 1L lim. Jag hoppas att det räcker att göra såhär. Jag kommer självklart blogga om ett ev misslyckande också! ;-)

2008-11-19 @ 11:06:12
URL: http://tendency.blogg.se/
Postat av: Karin

Vi får hoppas att det inte blir ngt misslyckande... jag har läst att man skall vänta flera dagar innan man frestas att ta bort stödet.Jag är fundersam över hur flexibel en stor gymboll är att ta ut genom ett litet hål... hur stort hål har du förberett?

2008-11-19 @ 11:25:12
URL: http://timmerhus.blogspot.com/
Postat av: Ronja

Haha, Söt-Sara!

2008-11-19 @ 12:13:50
URL: http://ronjahonkala.blogg.se/
Postat av: Z-R

Spännande & få se resultatet...har själv funderat på att göra en egen.....

2008-11-19 @ 13:22:39
URL: http://hemoinrdning.blogg.se/
Postat av: Jennie

Spännande att se hur det går för dig. Jag har också inhandlat snöre för att göra en egen. Funderar på att göra med en badboll, men det kanske inte går lika bra?

2008-11-19 @ 20:52:53
Postat av: Jerry

Karin: Jag får ta och uppdatera med ett blogginlägg med nyttig information och erfarenheter. Men jag kan avslöja att det verkar som att det blir ett positivt inlägg. ;-)Ronja: Ja, visst är hon! Satt och svor och blev förbannad som en annan brukar bli när saker inte fungerar som man vill. :-PJennie: Badboll fungerar nog alldeles utmärkt. Enda grejen är väl att en badboll oftast inte är helt rund, men är däremot billigare. Hilleshög har gjort en Random Light med hjälp av badboll. Sen länk nedan:http://hilleshog.blogg.se/2008/november/utkast.html

2008-11-19 @ 23:38:32
URL: http://tendency.blogg.se/
Postat av: Zombie

Oj, den där bollen verkar ganska stabil. Hur får man ut den genom hålen sedan? :D

Ser jättesnyggt ut, i alla fall!

Och billiga PS2-spel kanske man borde kolla upp, jag saknar att spela lite mer konsolspel :) Blir så mycket datorspel ;)

2008-11-20 @ 06:46:41
URL: http://zombiefied.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback