Tips, få raka kanter

Nu har väggar och golvlister i Hund & läsrummet målats! Så nu väntar vi bara på att Bauhaus ska få in den där grå j**la nålfiltsmattan någon gång, så att vi kan slänga in lite möbler och inreda. :-)

Rummet har som sagt fått agera målar- & förvaringsrum, som ni ser på bilden nedan. Tapeten var riktigt ful, aprikosfärgad, och med fettfläckar efter att föregående lägenhetsinnehavare legat och gnuggat sin nakna kropp mot väggen i sömnen...? Golvlisterna var träfärgade, och plastgolvet är säkert original sen huset byggdes - beige, hård och lite sprucken.


Innan målning


Efter målning. Rummet fick sig en omgång ljus blågrå färg. Inget inrett ännu, väntar på att Bauhaus ska få in den grå nålfiltsmattan... *tick tack tick...*



En jobbig grej vid målning är att det är svårt att få det helt tätt med maskeringstejpen (speciellt i ojämnt tak!)... färg vill gärna krypa under tejpen, och man får inga raka kanter. Jag hittade ett tips på nätet med en lösning, som jag testade i detta rum. Fungerade perfekt! Ska förklara hur det går till.

Bildbeskrivning:
1. Maskera (i detta fall) gränsen mellan tak och tapeten som du ska måla.
2. Taket är ju vitt. Måla därför gränsen mellan tak och vägg (enligt bild) med vit takfärg, så att tejpkanten "täpps igen" helt. Låt färgen torka.
3. Måla nu väggen/tapeten i den färg du vill ha, så många gånger som krävs för att det ska se bra ut (i vårat fall 2ggr). Efter sista målningen drar du försiktigt bort maskeringstejpen direkt efteråt! Låt inte färgen torka. Nu ska du förhoppningsvis få en rak och fin kant. :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback