Sovrumspyssel

Nu ska jag bildbomba bloggen med vad jag har haft för mig. Det har pysslats i sovrummet! Där har det inte hänt någonting alls på ett tag. Det behövdes en rejäl uppdatering av vår klädförvaring, och äntligen...


Såhär har vi förvarat våra kläder sen december. I en alldeles för liten garderob och flyttlådor. Praktiskt, nej. Vackert, nej. Ordning och reda - absolut NEJ! Denna garderob ska slängas, och här ställs istället sängen.
image212

Handlade lite från elfa. De har grejer så att man kan bygga sin klädförvaring precis som man vill, praktiskt. Man skruvar först upp en bärlist, som man sedan hakar valfria hängskenor på.
image213

Såhär ser det ut när hängskenorna är hakade på bärlisten, det är själva grunden (du bestämmer dock själv hur många hängskenor osv du ska ha!). Skenorna går att flytta i sidled hur man vill. Sedan är det bara att börja haka på vad man nu har handlat, inget skruvande krävs!
image214

Jag klistrade på filtkuddar i nedre ändarna på skenorna, för att de inte skulle skava mot tapeten.
image215

Jag kompletterade elfa-systemet med två stativ med trådbackar från IKEA.
image216

Sängen stog med huvudgaveln mot den vita fondväggen, men den flyttade vi för att få plats med...
image217

...vår nya förvaring för kläder!
image218

Vi frigjorde även lite trevlig golvyta. Förmodligen hamnar det en rund matta där någon gång. Och till höger om förvaringen kommer en stor helkroppsspegel att hängas upp.
image219

Det kommer inte att stå blottat såhär, utan det ska monteras en skena i taket varifrån vi hänger något fint tyg som gömmer förvaringen. Det är rätt smidigt ifall man vill förnya rummet - lätt att byta ut tyget (jämfört med t.ex skjutdörrar)! Dessutom blir det luftigt och kläderna håller sig fräscha, när man har trådbackar & -hyllor.
image220

Utdragbara byxhängare.
image221

Efter allt slit lagade sambon riktigt god mat (vanligtvis är det jag som brukar kocka!): barbequekyckling (vitlök, chilifrukt, lime) med bulgur och ruccolasallad.
image222

Påskvila & hundbad

I och med påsken (och att jag jobbar lite speciellt) så fick jag långledigt - hela 7 dagar! :-D Jag har njutit av det i fulla drag, har försökt att inte belasta mig med några krav och måsten. Ledigheten lider tyvärr mot sitt slut och jag har de två senaste dagarna småpysslat lite hemma, dock med sådant som är totalt ointressant att fota och för er att se (lite skruva dittan och dattan, rensa avlopp och tjofaderittan ni vet). Men någonting är i görningen, vad det är får ni förhoppningsvis se lite av imorgon.

Meeeen jag tog några kul bilder när min ena hund badade badkar idag.


Pansar älskar att simma, och försöker göra det i badkaret ...
image205

Var tar vattnet vägen?!
image206

Ugh!
image207

Huh, nu kommer det vatten uppifrån.
image208

Om jag äter vattnet, så tar det slut någon gång? *hugg hugg*
image209

Kanske når munstycket om jag står på kanten?
image210

*glufs glufs*
image211

Köksprylar

DesignTorget har så mycket kul grejer att jag måste posta några bilder här. Visst kan man tro att jag är betald för att göra reklam för dom... Om det vore så väl. :-) Jag antar att det är ok att låna deras bilder eftersom de används i, ett för dom, gynnsamt syfte?


Två stycken sådana här har jag köpt. Supersmidiga! Man trycker bara i disktrasan i Pluring, så fastnar den där. Funkar till lite allt möjligt, t.ex handdukar i badrummet. Eller varför inte slipsar?

image201

Vad är det här för leksaksspade? Det är ett skärbräde, Chop2pot! Hacka upp din lök eller whatevvah på den plana brädan, fäll upp kanterna och du kan smidigt hälla ner löken i stekpannan utan spilla en massa i ögonen som man alltid gör med traditionella skärbrädor... Ungefär.
image202

Mysig mugg, va?
image203

Tradionellt diskställ med en knorr. Dishbunny.
image204

Baby instructions

Helt orelaterat, men jag är bara tvungen att posta några bilder jag stötte på. Bilder som på ett enkelt sätt förklarar vad som är OK och inte när det kommer till handhavandet av en bebis. Jag satt och skrattade gott för mig själv så att tårarna sprutade inatt (försökte kväva skratten, eftersom sambon sov)!


image193

image199

image194

image195

image196

image200

image197

image198

Fler bilder HÄR!

Påskpynt

Sambons syster tyckte väl att vi skulle pynta lite inför (den tråkiga) påsken, så hon var förbi med ett ägg... :-)


image192

Interaktiva kuddar

Vilken kul idé! Interaktiva kuddar visades på en mässa, men vad innebär det? Det är kuddar som kommunicerar med varandra via internet. Om du kramar, rör vid eller lutar dig emot den ena av två kuddar - så lyser den andra. Var den andra kudden än kan tänkas vara i världen! Föreställ dig ett långdistansförhållande... krama kudden när du saknar din älskade och dennes kudde lyser upp (som förhoppningvis kramar sin, så att din lyser). :-)

"Invisible to the naked eye, electroluminescent wire is woven directly into the textile pattern of each pillow prototype. Connected via an internet-based communication platform, the individual pillows can potentially be located nearly anywhere and wirelessly." Läs mer här.


Interaktiv kudde
image189 image191

Klassåterträff

Imorn... eh, eller idag, ska jag på fest. Det är klassåterträff ikväll. Spännande va! Så det är alltså snart 10 år sedan jag lämnade högstadiet. Och ja, tiden rusar iväg, lite skrämmande hur snabbt det går.


Var inte jag bara barnet precis? Jag minns nyponkrigen och pulkabacken och busringningarna som igår.

Gick inte jag precis ut ur gymnasiet? Jag minns coladrickandet och kortspelandet och 220V-stöten som igår.

Gjorde inte jag precis lumpen? Jag minns de skogstokiga norrländska befälen och fältveckan i -38 grader (celsius) och norrskenen som igår.

Hur länge har jag varit yrkesverksam egentligen? Jag minns det exakta datumet som igår; torsdagen den 18e februari för fem år sedan. Ett eftermiddagsskift. Och jag hade dreads. Det du! När jag började sa jag "här blir jag kvar max 5 år, sedan måste jag ha hittat på något annat". HA! Deadline passerades för 19 dagar sen... Det är väl så, när man har fast anställning och trygghet. Skönt att ha ett arbete att gå till.


Om jag orkade koppla in den gamla scannern i min andra isärplockade dator, så hade jag postat upp en bild på hur ful jag var som liten, här under.

Hittade DesignTorget

Hittade butiken DesignTorget när jag strövade runt i Västerås med en kompis, visste inte att det fanns där! Fanns såklart en massa kul grejer, vet inte hur länge vi gick och tittade. Gissa vad jag hittade där.. jo, pudelrockarlampan såklart. För 1250kr.


Puderlrockarlampaabstinens
image187

Hittade också dessa muggar. Ser ut som en ihopknöcklad plastmugg, men den är av keramik! 65 kr styck.
image188

Titthål "Grudge"

Jaha, då var det dags för uppdateringen om vad jag har pysslat med. Som jag skrev i fredags så hittade jag två fotoramar på Checkpoint Charlie för 125 kr styck. De är nu uppskruvade och fotade. Resultatet ser du nedan.

Vad har jag pysslat med då? Ja, som ni ser, så har jag målat insidan av ytterdörren bl.a. Det krävdes tre lager vit färg innan det blev bra. Och bra blev det, hallen fick sig ett lyft.


Före, tråkigt original träbrun
image178

Efter. Lite färg, fotoramar och bilder gjorde en hel del.
image179

Före och efter
image182

Före och efter. Men var är dörrens titthål på "efter"-bilden ??
image183

Jo, här! Skrev ut Grudge 2-bilden och skar hål för ögat (och på bakstycket för ramen såklart).
image184

En närmare titt. Ljuset i trapphuset ger ögat en lysande pupill. :-)
image185

Och här är Kip från filmen Napoleon Dynamite. Citatet lyder: "don't be jelaous that I've been chatting online with babes all day"
image186

Napoleon Dynamite

Igår och inatt har det äntligen hänt, om inte mycket så lite iaf, något här hemma som jag kan uppdatera bloggen med. Men det blir klart ikväll, så ni får stå ut tills dess. ;-)


Undrar vad jag ska använda denna bild till? Vad det är från för (rätt sunkiga) film kanske ni vet (svar).
image176


Har ni sett filmen Napoleon Dynamite? Inte? Då är det hög tid att göra det! En väldigt speciell komedi med grymma skådespelaren Jon Heder (har bl.a spelat den feminina killen i Blades of Glory) i huvudrollen, vars namn är just Napoleon Dynamite. Den hamnar åtminstone på min "tio i topp"-lista. Bilden nedan är inte på Napoleon, utan på hans sköna bror Kip.


Kip: "I'm training to be a cage fighter"
image177


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se