Mörkläggning?

Eftersom vår lägenhet består av 2 lägenheter som slagits ihop, hade vi 2 vardagsrum - där det ena fick bli vårat stora, härliga sovrum. Men dörren in till sovrummet är ingen traditionell täckt dörr, utan en glasdörr som ni kan se på bilderna. Vilket är lite jobbigt nu under sommaren med så många soltimmar per dygn, rummet är aldrig helt mörkt, vilket vi vill ha (nattugglan jag är vaken under de mörkaste timmarna). Dessutom vill man ju att sovrummet ska vara insynsfritt!

Har funderat lite kring hur man ska lösa det. En grej kan ju vara att lägga på en riktigt mörk solfilm på rutorna, så att rummet förhoppningsvis blir tillräckligt mörkt, det blir insynsfritt - men man ser ändå ut. Det gillar speciellt min ena hund, han står gärna och tittar ut/vaktar när någon (t.ex jag efter ett nattskift på jobbet), kommer gåendes mot sovrummet. Och en svart solfilm ser nog bra ut från hallen sett som är svartvitt. :-) Har du några tips på hur vi kan mörklägga rutorna, med vad för material, hur det fästs osv, skriv gärna!


Sovrumsdörren från stora hallen sett, släpper in alldeles för mycket ljus...
Från stora hallen sett

Inifrån sovrummet sett. Till vänster syns vår snygga taklampa, som har varit provisorisk sen inflytten. ;-) Garderoben syns till höger, också det med ett provisoriskt tyg (gamla gardiner!)
Från sovrummet sett

Kommentarer
Postat av: Marlene

Hej

Tycker inte du ska mörklägga den helt...utan ha kvar det fräna i att det är en glasdörr. Men förstår om man vill ha liiite insynsskydd.

Kör på med maskeringstejp i snirklar eller köp wall art och klistra fast på glaset och sen sprejar du på eller målar med vitt (..eller svart) eller nåt som gör att det ser frostat ut.

Sen drar du bara bort tejpen/wall arten.

:)

2009-08-21 @ 02:47:55
Postat av: Jerry

Tack för tipset Marlene! Det lät som en bra idé faktiskt.

Vi ska troligtvis sälja lägenheten, då kan det ju vara ett sätt att piffa upp dörren lite. :-)

2009-10-03 @ 01:31:39
URL: http://tendency.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback