Varning för Ace Online

Såg programmet Insider på TV3, som handlade om företaget Ace Online. De "arbetar" med "marknadsföring och profilering på Internet". De kan "hjälpa" företag med bl.a hemsideproduktion. Tyvärr verkar de ganska oseriösa, därav rubriken.

Flera småföretagare har blivit uppringda av Ace Online och blivit övertalade att anlita dem för att producera hemsidor, varav många nappat på deras erbjudanden. Ace Online har sedan inte hållit vad de lovat, och vad som stått i avtal. När sedan kunder har velat säga upp avtal har de varit svåra att kontakta. De har uppmanats att skicka avtalsuppsägningar via rekommenderat brev - som sedan returnerats utan att Ace Online hämtat ut dem. Och får de inte avtalsuppsägningen 3 månader innan avtalstiden går ut - då förlängs avtalet med 2 år! Inte konstigt att de inte hämtar ut de rekommenderade breven?

Robert Aschberg, programledare för Insider, uppmanade folk ute i landet att länka till denna sida:
Ace Online info


Övrigt:

Googlade på Ace Online och hittade en tråd i ett diskussionsforum ang detta ämne, där åtminstone en användare tyckte att kunderna har sig själva att skylla. Han menar att 7000kr/år för en hemsida är billigt, vilket det också troligtvis är. Han skriver vidare att, ett tips för alla kunder är: "Läs villkoren innan du beställer något och ta konsekvenserna av din handling sedan istället för klaga!".

Oavsett pris på tjänsten och ifall man läst villkoren eller inte, ska tjänsten levereras enligt avtal. Och att betala för en beställd hemsida under ett helt år (oavsett pris alltså) - utan att överhuvudtaget få en hemsida producerad, får väl ändå inte anses vara kundens fel (som denne ska "ta konsekvenserna av") - och då får kunden rimligtvis klaga hur mycket denne vill.



Vad man än har för åsikt i denna fråga, så gläds åtminstone jag att vi har dessa granskande program som informerar och öppnar ögonen på svenska folket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback