Hemmabiohögtalarna

Förra veckan jobbade jag min första vecka, eftermiddag, det gick bra och jag kom snabbt in i uppgifterna. I helgen var jag inte ledig, utan ryckte ut för snöskottning några timmar på lördagen och några på söndagen. Det var tungt! En jäkla massa snö, -16 grader, isande nordanvindar = kinderna blev rosenröda och skepparkransen blev till is, bokstavligen! Och imorse påbörjade jag min andra vecka, förmiddag nu istället. Dock blev jag förkyld under natten och känner mig lite krass nu. Hoppas det inte blir värre än såhär, så att jag kan arbeta!

Jag har tidigare skrivit att jag ska lägga in bilder på mina hemmabiohögtalare, de har ju bara skymtat på några bilder, men jag har inte kommit till skott. Nu har jag dock några bilder som visar hur det ser ut i ena änden av vardagrummet.


Vy från soffan. Mycket svart och vitt blir det..


Det sägs ju vara mer vilsamt för ögonen att stirra på en TV om man har belysning bakom, så det har jag installerat. Har använt mig av IKEAs ljustlister DIODER, och de tänds och släcks med fjärrkontroll från ClasOhlson. (Belysningen används dock inte tillsammans med stearinljusen, det ser underligt ut, så det är antingen eller)


Ljusstakarna är köpta i en billig butik här i stan kallad Pickaboo. Just dessa var inte särskilt billiga dock, de är i massiv metall och har fin finish.


Blockljusen har numera lämnat plats för min nyinköpta vinylspelare (bild kommer på den senare).


Nu till högtalarna. Serien heter Magic EX och är från Dynavoice, bra & välljudande till ett otroligt trevligt pris! Här är centern, C-4, utan tygfront.


Fronthögtalarna, F-6, med och utan fronttyg. Ser bättre ut utan, men tyget sitter ju där för en anledning - för att otursförföljda klantarslen som jag inte ska råka göra något osannolikt som att sitta i köket och kasta ett pappersflygplan genom det öppna fönstret när ett korsdrag får planet att vända tillbaka inåt och segla in i vardagsrummet där det kraschar i ett högtalarelement som exploderar och hela lägenheten brinner ner. Ni vet, sådana missöden.


Högblank vit.


Och satelliterna, S-4, baktill.


Nu har jag även köpt och fått hem en subwoofer (baslåda), i ett annat märke, men i samma högblanka vita finish! :-) Det kommer bild på den senare.

Jobb, vinyl och hundvalp

Huga, det har inte blivit mycket bloggande på ett tag. Det har gjorts och hänt en hel del sedan sist. Inte så mycket med nya lägenheten, men i livet. Därför har jag varit frånvarande. Men som jag sagt tidigare, nuförtiden kommer det inte att skrivas lika mycket som förr.

Som de flesta av er vet har jag varit arbetssökande sedan en tid, det var ju bl.a därför vi flyttade till mindre. Det har sedan sist jag bloggade varit en ganska aktiv tid. Har varit på diverse möten, seminarier, sökt jobb, blivit utringd av fastighetsservice här i krokarna för snöröjning ett par gånger, varit ut mycket med hundarna, och har hämtat en hundvalp.

Och i tisdags hade jag ett missat samtal på mobilen, och någon hade lämnat ett meddelande i svararen. Det var en av cheferna på företaget jag jobbade hos tidigare som behövde ha in "en gubbe" under knappt 3 månader. :-) Så idag började jag jobba igen, det blev en mjukstart på 5 timmar för introduktion och upplärning. Det är på samma företag, men på en annan arbetsplats och under en ny chef. Ska köra truck på lager/utlastning. Kul, tycker jag! Och bara för det så unnade jag mig att beställa en subwoofer (baslåda) till mitt hemmabiosystem och en vinylspelare... har fått upp lite intresse för vinylskivor. :-) Hade en del LP-skivor och singlar som liten, och tycker det är synd att man gjorde sig av med allt när man övergick till CD. Nymodigheter utan charm! OKEJ, nu låter jag jättegammal, men det är jag ju inte, heh..

Men skit i jobbet och vinyler - vad var det du sa om hundvalp?! Jag och sambon var och hämtade hem en 8v valp, dock inte till oss själva. ;-) Utan till två vänner (ett par) som var på ett bröllop dagen då de skulle hämta sin nya valp. Så jag och sambon ställde upp och åkte 24 mil enkel resa för att hämta henne istället. En "liten" (läs: rätt valptjock, hihi) Staffordshire Bull Terrier, som har fått namnet Bandit. En otroligt söt liten krabat! Paret har sedan tidigare 2 hundar av samma ras, så nu har de också 3, precis som oss.


I bilen, på väg hem. Staffevalpen Bandit (tik) hämtas av oss, men inte till oss.


Är hon inte söt i sin stickade vinterskrud?


Typ en sådan här ska jag nu sladda omkring med om dagarna en tid framöver.

Som sagt, jag har fått upp lite intresse för vinyl. Har beställt en vinylspelare och var in till Myrorna häromdagen och rotade igenom alla deras begagnade LP-skivor (som mestadels innehöll värdelös pop och dansband), men några guldkorn hittade jag. ;-)


Jag har varit ut en hel del med hundarna i det underbara vintervädret. Kamera brukar följa med, så varför inte klippa ihop en liten film när de busar omkring i snön?


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se