Sälj din hobby


Jag blev som sagt drabbad av uppsägning på grund av arbetsbrist efter att det senaste varslet. Riktigt trist. Lite tur i oturen fick jag förlängd uppsägning till efter sommaren, 7 månader istället för 3.

Jag har börjat förbereda ekonomin inför arbetslöshet, amorterat lite extra på lån, betalat bilförsäkring långt i förväg, sparat lite slantar. Idag fick man höra på jobbet att företagsledningen haft "krismöte" med facket, och tagit upp frågan om att sänka våra löner. Vad fan! Utnyttjar de det dystra läget till att spara/tjäna en hacka på bekostnad av de anställda? Folk går i taket! Hade det inte varit för att IF Metall öppnat upp för sådana överenskommelser, så hade frågan aldrig kommit upp på tapeten.

Och nej, det är inte för att "rädda våra (de som är kvar) jobb". Tanken från ledningen var tydligen att sänkningen ska gälla under 10 veckor. Ska 10 veckors besparingar rädda de anställda från fler varsel, när ingen ens vet hur länge denna nedgång i produktion varar? Behövs det ytterligare ett varsel, så kommer det oavsett den besparingen de isåfall gjort. Och inte fan får sänkningen ordrarna att strömma in!

Man blir helt matt. Skulle detta genomföras så kastar jag in handduken. Säljer lägenheten och flyttar till billigare, säljer min största hobby - bilen/arna - till lågkonjunkturunderpris, lägger ner bloggen (finns ingen lägenhet att skriva om, och jag kommer att vara upptagen med att överleva, ungefär). Ja, vad fan ska man göra när man som arbetslös kommer att få ut ca 57% av nuvarande lön? Det blir inga 80% i verkligheten eftersom taket ligger på 18700 kr...

Fanfanfan. Som Joakim Thåström uttrycker det i en låt.

Tack och godnatt Sverige.


Har ni påverkats eller personligen märkt av rådande ekonomiska kris?


Kommentarer
Postat av: Ronja

Sjukt! Allt är galet och världen är uppochner!

Visst vill man bara gräva ner sig?Men ge inte upp hoppet. Ladda ner Knutna Nävar, lyssna på hög volym och känn kämparglöden. Det finns inget som går upp mot lite aggressiv gammal progg.

Puss!

2009-03-05 @ 06:51:30
URL: http://ronjahonkala.blogg.se/
Postat av: Eva-Lena

Ja, jag hörde också talas om IF Metalls förslag. Sjukt att sänka där det ändå inte ligger högst. De kan ju sänka ledningenslöner eller kanske säljarnas. Det är ju ändå de som ska se till att orderingången går upp och har misslyckas. Fast klart i dessa tider är det inte lätt för säljarna heller :o(Inte kommer sänkningen knegaren till godo. Vem är så dum så de tror det, egentligen?? Nää, jag hoppas verkligen att det inte går igenom!!Kram på dig!!

/E-L

2009-03-05 @ 07:31:29
URL: http://lisselgard.blogg.se/
Postat av: Designtjejen

Oj, oj, oj... stackare!!!

2009-03-05 @ 08:05:19
URL: http://www.tv4.se/designtjejen
Postat av: pia

va sjutton det här har ja inte hört,klickade in på bloggen för att svara på en kommentar,men nu kom ja av mej.som du säger,hade det räddat våra jobba kunde de har gjort detta från början och inte nu. eller varför inte göra sig av med några av alla dessa tjänstermän,kan inte uponors sryrelse hoppa öve en eller 2 månadslöner,så skulle nog inte detta behövas.

2009-03-05 @ 18:06:04
URL: http://romanceandmixtapes.blogspot.com/
Postat av: Ida

Ja... har ju hört detsamma på Atlas. Visst, gubben går ju inte under av en sänkning men för det är det ju inte välkommet :S Tycker lite att de kan bestämma sig för antingen eller, speciellt när det är under så kort period som du säger.

2009-03-06 @ 09:22:17
Postat av: Hanna

Låter inte roligt:( Jag och min kille bor redan billigt, har inga lån (förutom mina studielån) så det blir ingen större skillnad, fast killen pratade om att köpa bil osv men just då så började det gå dåligt så han hann inte, tur var ju det:-/

2009-03-06 @ 12:23:18
URL: http://greenrealm.blogg.se/
Postat av: Jerry

Ronja: Ja, man vill bara gräva ner sig.

Fast jag gillar junte progg. :-)Eva-Lena: Vi arbetare straffas fastän vi inte har orsakat ekonomisk kris eller lågkonjunktur, lite lustigt. Precis, det är nog inte lätt för säljarna att ro hem några affärer i dessa tider. Men ska vi i produktion straffas, så ska alla andra också det - minst lika mycket. Men det är väl sådär, den "lägre klassen" kan man sparka på och hunsa med.Pia: Tydligen så är vi en av de tjänstemannatätaste företagen i hela världen! För att ha råd att ha kvar de så måste vi i produktion såklart betala. ;-)Ida: Han har åtminstone jobbet kvar? Då är det lite lättare att ta en sänkning. Men för alla som blivit uppsagda och försöker förbereda ekonomin inför arbetslöshet, så är en sänkning ett slag under bältet. :-(Hanna: Tur det, ja! Jag känner en kille som köpte hus precis innan krisen, och han blev uppsagd. Lagom kul med så stora lån!

2009-03-06 @ 19:32:43
URL: http://tendency.blogg.se/
Postat av: sanna

2009-06-04 @ 13:19:59
URL: http://www.sannak
Postat av: sanna

Sweet med fotot i ramen!! Finns ingenting som skrämmer mig mer än den där ungen, jag vinklar ner mina speglar varje kväll, skymmer dom eller lyfter dom av väggen för jag är livrädd att se honom där nån natt. Jag har en jätte löjlig paranoia i mörker, alltid haft.. Men! den bilden iden ramen skulle jag fan kunna tänka mig att ha i mitt sovrum. Satan va läckert!

2009-06-04 @ 13:21:45
URL: http://www.sannak.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback