Totalt lurad = positivt överraskad!

Vilken kul dag jag hade igår! Två händelser förgyllde dagen.

1. Jag har sedan ett antal år kört Subaru Impreza och är så otroligt nöjd med mitt bilägande. Sambon har kört några kombibilar av olika bilmärken, nu senast en Citroën C5. En bil som vi båda tröttnat på rejält, den har krånglat en massa (elproblem). Igår hämtade vi hem en Subaru Forester till henne. Jag var nästan mer lyrisk än henne, tycker det är så kul och skönt att hon nu kör en, förhoppningsvis och troligtvis, problemfri och trygg bil som tar sig fram på snöiga skogsvägar med Subarus fina fyrhjulsdrift (på ställen där Citroënen kör fast med sin framhjulsdrift...). Vi kom iallafall hem någon gång på eftermiddagen och...

2. ...klockan 18.00 skulle vi äta hos mina svärföräldrar. Innan vi åkte hemifrån tyckte sambon att jag borde ta av mig understället jag hade på mig under de vanliga kläderna. Och jag undrade varför eftersom jag tyckte det var skönt med det på.. men jag tog av mig det iallafall. Dessutom frågade hon om jag inte skulle fixa frisyren innan vi åkte, men det tyckte jag inte behövdes. På vägen dit skulle vi först hämta upp svärfar vid simhallen.

Men när vi är där för att plocka upp honom möts vi av några gamla arbetskompisar till mig. Jag förstår snart att hela mitt gamla skiftlag ska spela bowling (i bowlinghallen som ligger i anslutning till simhallen). Men vad jag inte förstår är att JAG ska vara med. Jag står helt nollställd och fattar ingenting till en början, och tror att de bara håller på och skojar. Men nej, mitt gamla skiftlag har bokat bowling för skiftlaget + mig! Så det är bara att släppa inställningen på middag hos svärföräldrarna (som alltså var en bluff) och följa med mina x-jobbarkompisar för några set bowling, fin middag och gratis alkohol. :-D Förstå vad glad och överraskad man blev! Det var riktigt kul att träffa alla igen. Vad fina de är, blir nästan lite tårögd när jag tänker på det. :´)


Min smutsiga pärla till vänster och den nya pärlan till höger, ute på äventyr.


Två blåa Subarus i familjen. :-)

-21 grader celsius

Upp tidigt idag var det, ja. 06:29 klev jag ur sängen. Kollar temperaturen som visar -21 grader. Härligt friskt...! Jag skulle som sagt lämna in sambons bil på verkstad. Tog med mig "valpen" så att vi kunde promenera hem, en nätt sträcka på 3,6km. Kortpälsad som hon är måste hon ha ett täcke på sig och dessutom fick hon strumpor fasttejpade, så att hon inte skulle förfrysa tassarna. :-)

Men på hemvägen tappade hon ganska snart en strumpa. Troligtvis har hon dragit loss tejpen när hon satt i bilen. Vi fortsätter gå en bit tills vi kommer fram till Statoil. Kliver innanför skjutdörrarna in i värmen så att jag kan tejpa fast strumpan igen. Men det fick jag inte för kassören, inga hundar tillåtna! Jag förklarar att hunden förfryser tassarna och att jag måste få på henne strumpan, att det är -21 grader ute och att det bara tar 1 minut. Nej, det går inte pga "miljöskäl". MEN FÖR FAN! Vi står på den blöta entrémattan - max 2 meter in i butiken, inte nära några varuhyllor eller något - blir hela butiken kontaminerad av hundbajs eller?!! Det är -21 ute, kan du vara lite sjysst? Hjärtlösa idiot! Så jag ställer mig utanför utan handskar och börja tejpa fast strumpan, det är så kallt att det blir hafsigt gjort. Vi fortsätter vår promenad och hon tappar strumpan efter 100m igen...

Vi går ganska raskt så att vi båda ska hålla värmen. Jag är varm, men innan vi når hem måste jag kliva innanför dörrarna på lasarettet för att värma mina lår som har domnat bort helt av kylan. När vi nästan är hemma stannar valpen och lyfter upp en tass i luften, hon har förfrysit den.


Var bara tvungen att beklaga mig angående idioten. Här kommer några bilder på hundarna från gårdagens promenad/fotografering.


Fotar frusna halmstrån. Men vad är det i bakgrunden?


Min hanhund Pansar som sätter fart och...


...kommer framrusande. :-)


The bitches released. "Valpen" Peanut till vänster, som studsar jämfota. :-) Ataxia-sjuke gammeltiken Lina till höger, som studsar lite vingligt..


Peanut älskar att springa/hoppa omkring i djup snö.


Här studsar hon jämfota som ett rådjur i högt gräs. :-) Försökte få till en snygg och skarp bild, men det är svårt.


Snömonster!
Peanut close-up.


Lina trivs också i snön.

Ljuva, soliga, iskalla vinterdag

Uhuhuhu, vad jag är trött just nu... sitter här och nickar till. Inte så konstigt med tanke på hur jag har sovit. Gick och la mig strax innan 6 imorse och klev upp klockan 9!!! Tänkte vända tillbaka dygnet. För imorgon ska jag upp tidigt som fasiken och lämna in sambons bil på verkstad.

Så för att hålla mig vaken har jag hållt igång, har haft tråksaker att göra. Men på morgonen tog jag med hundarna i bilen och åkte ut en vända. Hade med mig kameran med mitt nya objektiv (gillar!) och testfotade lite diverse och hundarna. 236 bilder blev det under en timme ute i det friska, men underbart soliga och fina, vädret!

Orkar inte slänga in några bilder på hundarna ikväll, jag måste soooova. Godnatt.


Tänk så fint det var ute idag!


Ett fruset halmstrå.


När jag stog och fotade annat kom det en cross gasandes. Hann inte göra några större förändringar i kameran, så bilden blev överexponerad, men jag tycker den blev bra ändå.


Det ångar om en elstolpe.

Gott nytt 2010!

Det har varit bloggfritt under jul och nyår. Har försökt ta det lugnt och njuta, utan stress och måsten. Det har varit väldigt fina dagar! I julklapp fick jag ett objektiv (av sambo + familj) som jag länge har velat köpa. Har jag varit SÅ snäll?!


Bild tagen för några timmar sedan. På återseende!


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se