Första bilderna från 2:an

Här kommer de första bilderna från nya lägenheten, även om de nu inte visar särskilt mycket... ;-)

Pusselbitarna faller på plats och lägenheten är strax inflyttningsbar. I köket har väggarna målats om (från vitt till vitt), en del skåp har fått vit färg inuti, taklampor har skruvats upp och en ny bänkskiva har sågats till och monterats (bilder kommer senare). Ovanför diskbänken finns ingen belysning, så dit ska el först och främst dras. Förutom dessa saker har det gjorts ett hål i diskbänken, se nedan.


Här ska vår bänkdiskmaskin stå. Dock finns inga uttag vatten till/från diskmaskin på ovansidan av diskbänken, utan undertill. Och istället för att köpa ny blandare med uttag ovantill...


...bestämde jag att vi skulle göra hål i bänken så slangarna kan dras undertill. Mätte och ritade ut var och hur hålet ska bli. Tejp användes för att hålla borren på plats. Efter borrningen hade hålet fula, vassa kanter, som filades jämna och fina.


I den lokala elbutiken fick jag tips om att klä in hålet med kabelhölje för att slippa skav mot slangarna. Använde vanlig lampsladd. Limmade dessutom fast höljet, så att det nu också fungerar som en "fuktspärr" - att vatten på bänken inte rinner ner. Inte jättesnyggt, men funktionellt (och det syns ju inte bakom diskmaskinen).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback