Bland bloggtips i tidning

En blogg jag följer och har bland mina länkar är Hannas blogg Greenrealm. Hon blev intervjuad av en lokal månadstidning, SN, och hamnade på omslaget - gånger 40000 exemplar. Måste kännas underligt. :-) En smickrande och kul grej i reportaget var att min blogg omnämndes bland hennes bloggtips i tidningen! Får tacka så jättemycket för det! Bilden nedan är lånad från Hanna och hennes blogg.


I reportaget fanns jag bland bloggtipsen. :-) För att se omslag, gå till Greenrealms aktuella inlägg! Urklippet är svårläst, så spana istället in tidningsartikeln/intervjun som pdf-format!

SN #2 2009, text och bild Anna Kuylenstierna

5 koppar var

För ganska längesen hittade jag svarta muggar på Coop. Och nu såg jag att de fanns i vitt istället, så jag var ju tvungen att komplettera med 2 st. Tycker det är kul med koppar med lite olika former, mönster och yta - men som går i samma färg, för att skapa en "röd tråd" som binder samman. Men det fungerar ju åt andra hållet också, många olika färger - men samma utformning. Börjar bli en hel del svartvitt porslin i skåpen nu. Två personer i hushållet, men över 10 tékoppar! Man behöver åtminstone inte diska så ofta... ;-)


Mycket svart och vitt är det i köket.


Köpte vita koppar för att komplettera och matcha de tidigare inköpta svarta.


Lax <3

Den här bilden skulle egentligen ha varit på min Xbox 360 som jag blev "snuvad på", men istället för en hel dags tv-spelande blev det matlagning; ugnsbakad lax med tapenade verde och färsk pasta. Pga att jag skulle köpa Xboxen så klev jag upp efter bara 4.5tim sömn. Och inte lyckades jag sova något innan jag drog iväg och jobbade nattskift. GISSA om jag var trött! Efter 03.00 var jag bra borta i skallen. Satte mig t.ex vid jobbdatorn och skulle göra något, men glömde bort vad det var och sedan höll jag på att nicka till där. :-S


Lax med tapenade verde. Gott så inihelv.. och bra för hjärtat.

Xbox-idiot
Igår tog jag kontakt med en snubbe i Fagersta som hade en Xbox 360 till salu. Vi kom överens om att jag skulle köpa den kl 12.30 idag. Då jag inte visste var han bodde, så skulle han skulle höra av sig idag. Jag jobbar nattskift, så det blev väl 4.5 timmars sömn innan jag var tvungen att kliva upp runt 12. Äter frukost och tar det lugnt framför datorn. Länge. Ingen hör av sig. Ska kolla annonsen igen, men då är den borttagen! Slänger iväg ett sms, men får inget svar.

Vad är det för idiot? Vi kom överens om en tid när jag ska köpa en vara. Han går och säljer varan till någon annan? Någon annan slutsats kan jag inte dra.

Jag som såg fram emot att spela lite bilspel via hdmi-kabel till lcd-TVn för bästa bild och hemmabiosurround för skön in- & upplevelse. Istället förstörde jag min sömn pga en idiot. Egentligen skulle han hängas ut med mobilnummer, namn och adress (jag luskade fram det).Följ min blogg med bloglovin

Foxy lady

Jag har jobbat eftermiddag hela helgen, och har inte orkar göra så mycket mer än så! Har varit otroligt slö.

Vänner till mig har ett Xbox 360 som jag har spelat lite på. Och spelet GTA är jag ett stort fan av, och det senaste GTA 4 till Xbox 360 spelade jag häromveckan, och jag blev inte besviken! Jag har själv börjat kolla efter Xbox på blocket. Hittade ett här i stan som jag ska kika på imorgon. Annonsören hade inte uppgivit namn eller adress, vilket jag frågade efter via sms. Då fick jag svaret: "Jag ringer imorn fm så löser d sig" ...? Känns ju seriöst? Kvitto hade h*n i alla fall...

Nu till något helt annat. Jag har tidigare skrivit om ett hotell i Berlin, Propeller Island City Lodge, med världens häftigaste rum. Här nedan följer lite bilder från ett annat hotell, Hotel Fox i Köpenhamn, som också har häftiga rum - dock inte lika extrema. ;-) Men väldigt inspirerande där fokus ligger på grafiska mönster och en sammanhängande helhet. Olika konstnärer har fått designat rummen, och för varje rum finns info om konstnären och tanken till rummets design. Kul!


Rum 409: Heidi
Fantasifullt!


Rum 407: Strong enough
Rött och svart som bas är en klockren kombination.


Rum 404: Wa
Jag tänker asiatiskt, lugn och harmoni.


Rum 311: Sensuality
Svartvitt, just how I like it..


Rum 215: Highlights


Rum 509: King's court 1


Rum 115: Imataca


Rum 114: Play


Rum 402: Fresco


Rum 405: Lifelines

Microphone aye

Lite dekorationsbelysning till musikstudion? :-)


2078 kr från Etsy.

Vad har du för inredningsstil?

Via Proforma fann jag en länk till sidan Sproost, där man kan få svart på vitt vilken inredningsstil man har.

Det går till så att man får se bilder på 28 rum där man får välja på en skala från Hate it  t.o.m. Love it hur man tycker om rummet som helhet. Man har också möjligheten att klicka i Like eller Hate för de inredningsdetaljer som finns med. Därefter får man svar på vad man har för stil. Man kan dessutom få upp förslag och bilder på möbler/inredning som passar en, med priser och allt. Smart sätt att skapa behov för människor..... men samtidigt smidigt som hjälp, om man behöver det.

Då man tydligen kan få olika resultat beroende på vilka bilder man får se, så får man ta det med en nypa salt. ;-) Men jag får väl lov och säga att det fungerade hyfsat för min del, tyckte tjänsten prickade ganska rätt och jag kan se stilarna (förutom Hollywood, men jag gillar det däremot) mer eller mindre i mitt hem. Det gäller väl att fylla i ordentligt vad man gillar och hatar. Mina resultat ser du nedan, översatt och lite förkortat:

40% Contemporary
Så fräscht och stilrent! Antikviteter? Nej tack! Vintagekollektioner och ett hopkok av olika prylar? Inte för dig! Du gillar nytt och strömlinjeformat. Din kärlek för minimalism ger sig uttryck i alla rum. Möbler med rena linjer och geometriska former föredras.

33% Zen
Hejdå virrvarr, hej stilrent! Naturliga material förhindrar utrymmen från att kännas kalla och sterila. Zenstil mixar rustik känsla med chic, så att det känns enkelt och sofistikerat.

27% Hollywood Couture
Mellan 1920-40-tal var det viktigt att få in lite glamour i hemmet, när världens runtomkring saknade det. Idag är känslan liknande, att det ska ge en känsla av välmående när världen verkar ha glömt hur kul den kan vara. Dagens uppdaterade version av stilen är allsidig, du kan matcha en modern lädersoffa med en gammal stol omklädd i sammet. Nyckeln är att det ska kännas rikt och "over-the-top", men ändå beboeligt.


Contemporary och Zen kan jag se i mitt hem. Även om Hollywood Couture inte har fått plats, så gillar jag det.


En förslagsbild på saker jag kan tänkas gilla. Prickar ganska rätt.


Klickade jag på enbart fotöljer, så fick jag upp en massa förslag, där några träffade klart rätt. Den helvita har jag skrivit om tidigare.


Bland förslagen för sidobord fann jag några jag gillade. T.ex Cana-look-a-like. :-) Det gröna bordet matchar Davis-pallen!

Vinterland utanför sovrummet

När jag vaknade tidigt imorse och drog upp persiennerna hade morgonsolens varma strålar skapat detta på balkongtaket.Alla hjärtans dag firar man i bilen

Alla hjärtans dag igår. Vad passar då inte bättre än att fira det med att gasa loss lite med bilen på isen. ;-)

Ja, jag var ut på isen igen. Den senaste tiden har det snöat så mycket, att det var skyhöga snövallar runt banan. Det flög plastdelar från andras bilar och det kördes fast. Pga Subarus finfina 4WD har jag inte några problem med fastkörningar, och inget kördes sönder heller - för jag tog det rätt lugnt.


Snömonster plogar isen - utan att köra fast.


Var in en sväng på Aders Möbler i Surahammar, och där fanns dessa stolar. Madonna, kostade 3650kr/st.


Självklart firades Alla hjärtans dag med sambon också. Köpte t.o.m. en liten present. Under kvällen mumsade vi kladdkaka med jordgubbar och vaniljvisp, till den romantiska filmen Saw 5 (som förövrigt inte var speciellt bra...).

Råsnygg tavla

Via Living Like Linda hittade jag till bloggen artofpalla, där en 29-årig kille vid namn Christian Palla lägger ut bilder på bl.a canvastavlor han skapat, till försäljning. Jag fastnade stenhårt för tavlan nedan som han kallar Vredens Lamm, helt klart min stil! Han har en del tavlor med varierade motiv och stilar. Han kan sina grejer, tycker jag!


Vredens Lamm, riktigt snygg tavla. Besök artofpalla för mer.

Hjärta av gem

Här kommer ett supersimpelt Alla Hjärtans dag-tips. ;-) Gör hjärtan av helt vanliga gem, med rundade ändor. Jag låter bilderna tala.Via How About Orange.

Lysande klädnypa

Möbelmässan i Stockholm arrangerades under helgen som har passerat. Bsweden Belysningsbolaget fanns representerat. Och de visade troligtvis upp deras lampnyhet Peg, en lysande klädnypa i varierande storlekar för både golv, vägg och fönster. Tillverkad i plast och plåt.


Lampnyheten Peg.

Dystert besked

Idag fick jag motta det dystra beskedet jag har väntat på sedan en månad tillbaka. Då lades det andra  varslet - på kort tid - där jag arbetar. Och jag blir, liksom 40 andra (inkl pensionsavgångar), uppsagda pga krisen som även drabbat oss. Tyvärr hade jag för dålig placering, dvs för kort anställningstid, för att klara mig. Man tror att man efter 6 års anställning kan känna sig relativt trygg, men... det var ju redan totalt 38 personer som har fått gå tidigare, såatteh...

Jag hade ställt in mig på detta, men det kändes ändå tungt när man fick beskedet.

En ljusglimt i mörkret är dock att jag fick förlängd uppsägningstid. Istället för att gå i maj, så blir jag kvar till september. Och naturligtvis håller man tummarna att läget har förändrats till ett mer positivt tills dess! Sommaren känns åtminstone räddad. Istället för stressen över att krångla med Arbetsförnedringen och tvånget att aktivt söka arbete på en marknad som är i stiltje och samtidigt vara arbetslöshetsfattig, så kan jag nu njuta av de varma månaderna åtminstone.


Mest sorg, men en liten glimt lättja..

Jag blev utmanad

Jag blev utmanad av Eva-Lena. Den lyder:


- Gå in i mappen mina bilder.

- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.

- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.

- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.


Men för min del fungerar utmaningen inte så bra. Jag har för det första mina bilder på en speciell hårddisk. Och jag har inte alla mina bildmappar i en enda mapp, utan jag har 6 mappar - dvs 6 huvudkategorier. Och den sjätte mappen är en "Säljes"-mapp med bilder på saker till salu... Inte så underhållande för Er att se en bild på ett LUFTFILTER, haha! Och i de resterande mapparna har jag bara ännu fler mappar och inga lösa bilder.

Men jag gör såhär. Den sjätte mappen i "Mina dokument" är ju "Mina bilder" (i alla fall för mig). Och där har jag endast ett fåtal lösa bilder (inga mappar alltså). Det är så kallade "Print screens" jag har tagit. Och tro det eller ej, den sjätte bilden print screenade jag när jag såg en kommentar angående min lägenhet! Den är tagen på ett klotterplank i en community  där jag är medlem - helgon.net. Det skrivs sällan seriösa saker där, men man får väl hoppas att just det inlägget var seriöst. ;-)


Den sjätte bilden i den sjätte mappen var denna! Detta är ett urklipp, för att se originalbilden klicka HÄR.Och nu ska jag tydligen utmana 6 personer. Så jag plockar helt sonika ut några av de som senast har kommenterat:

Heyli
Carina - Inspirera
Lättochlagom
GreenRealm
Livet enligt Jonna
Proforma

Obs! Ni behöver absolut inte känna er tvungna!

Tallrikar målade

Nu till vad jag pysslade med häromdagen. Minns ni tallrikarna som inspirerade och gjorde mig sugen på att handla vita tallrikar och svart färg? När jag kom hem från jobbet en dag hade sambon köpt mig en "överraskning". Just det - vita tallrikar (begagnade från Röda Korset) och svart keramikfärg. :-D

Kul! Det gick en dag innan jag hade bestämt mig för motiv. Och resultatet ser du nedan.


Ett porträtt av vår ena hund Pansar. Cred till sambons bror, jag lånade en bild han ritat. Alla verk måste väl döpas, så denna får heta Blue-eyed Pants. Ett av hans smeknamn är Pants, och han är så godtrogen.


En pistolmynning och en ful fredsduva fick bli Firebird.


Re Jin Lee's läckra myrtallrikar gav mig inspiration till att göra denna.


En myrstam med ett gemensamt mål fick bli Heart tribe. ;-)

Tyck till om menyn

Nu har bloggen renoverats en aning. Är inte helt klar, det kommer bl.a fler kategorier under rubriken Inspiration.

1. Headern har som sagt uppdateras, vilket jag skrev om igår.
2. Nu har även menyn till höger förändrats. Fler kategorier och rubriker har tillkommit och en hel del har försvunnit - allt för att få det mer överskådligt och göra det lättare att navigera rätt. Lika bra nu när det ändå börjar bli en hel del inlägg. :-)
3. Ja, profilbilden byttes ut till en porrmustaschvariant (fejk).
4. En liten självbeskrivning har lagts in under Om mig, länkar har lagts in och uppdaterats
5. Flera mindre synliga förändringar har gjorts, lite smått för att få sidan mer städad och tydlig.

Tyck gärna till om framförallt menyn, utformning och val av rubriker, underkategorier!Om mig

Jag som uppdaterar denna blogg är en grabb på 27 år och mitt namn är Jerry, tendency är mitt internetalias sen många år. Sambo med Sara, 25, och tre hundar (American Staffordshire Terrier, läs mer om dom här).


Jag är en glad amatör när det gäller inredning och renovering, som tillsammans med Sara försöker skapa ett personligt hem med lite egna ideér.

 

Lägenheten på 4 rok är nu klar och har sålts! Det mesta pillades på och fixades till - golv, väggar, tak, lister, dörrar, luckor, handtag osv. En glad tjej med två döttrar flyttar in den 15e Dec. Och då har vi flyttat bohaget till en ny 2 rok istället, som ni framöver kommer att kunna läsa lite om här på bloggen. Bloggen som dock inte kommer att vara lika aktiv som förr. Men just nu när nya lägenheten får en minirenovering finns det något att skriva om. :-)

 

Ps. Mustaschen på profilbilden är fejk.


Intressen

Lägenheten, renovering och inredning.
Bilar, främst mina egna såklart!
Musik. Besöker gärna festivaler.


Jag gillar

Den egna kreativiteten, när det händer.

Musiksmak
Metal mestadels. Märks det i 4:an? Lite..?


Blogguppdatering

Riktig slödag. Är ledig och sitter här vid datorn och dräggar. Har putsat på bloggens utseende nästan hela dagen. Mestadels småsaker. Det mest tydliga för er är headern (bilden längst upp) som har modifierats en aning. Vill att den ska återspegla mitt hem och mina projekt, då var jag ju tvungen att klistra dit min taktapetsering. :-)

Tycker ni den nya headern blev bättre än förra?
Den nya (för er som inte rensat cookies)
& gamla

Ska fortsätta fixa lite, bl.a menyn till höger kommer att få fler rubriker och bli överskådligare.


Förresten! Jag har småpysslat lite hemma, men det tar vi i ett inlägg imorgon eller något. :-)

3D inomhus

3D-illusionerna jag skrev om i förra inlägget var väldigt avancerade eftersom det var riktigt verklighetstrogna målningar. Här nedan följer först några målningar inomhus, som också de är avancerade, men i sin enkelhet. Obs! Inga bilder är photoshop'ade, utan det är riktiga målningar! Därför ger jag först några exempel som bevis.


Betraktat ur den tänkta vinkeln och ur "fel" vinkel.


Vilket jobb det måste vara att skapa dessa målningar.
En kub framträder med hjälp av 3 rum.Här kommer lite mer konstnärliga målningar.

Takdraperi...


Enligt sidan jag fann denna på, så ska den inte vara photoshop'ad!


The Thing kommer rusande över biostolarna... eller så luras ögat igen.


En lite enklare målning som denna borde inte vara så svår att göra själv hemma!


Här snackar vi personlig inredning. ;-)


Otroliga 3D-illusioner

De här bilderna har funnits länge på nätet, men jag tänkte posta några här för att de är så grymma! Det är målningar på gatan som skapar en illusion av 3D ur en viss vinkel. Konstnären är Julian Beever, och du hittar hans hemsida med fler bilder här.

Tänk om man var sådär duktig på att måla och skapa illusioner. Jag hade isåfall skapat en illusion på vägg och tak i sovrummet!


1. Såhär kan det se ut ur den vinkel målningen är tänkt att betraktas ifrån.


2. Och ur "fel" vinkel ser man hur målningen är uppbyggd för att skapa illusionen.
Mina 3 favoriter följer nedan. HELT OTROLIGA!

Nytillverkade retrostolar

Jag gillar en del design från 50- och 60-tal. Det var väl då den användbara plasten slog sig in och gjorde succé i hemmet, framförallt i köket gissar jag. Den klassiska Panton-stolen i plast är jäkligt läcker. Den finns i nytillverkad version. Liksom en hel del andra. Retro nytillverkat, inspirerat och i ny tappning. Visst är de snygga!


Panton-stolen, designad av Verner Panton 1959-60. Ge mig en svart och en vit!


Saarinen-stolen med eller utan armstöd, designad av Eero Saarinen 1956. Riktigt snygg fot, och läckert ihop med matchande bord.


La Fonda, designad av Charles & Ray Eames 1961.


Sign (2006) känns som en modern vidareutveckling av Pantonstolen.


Och kontorsstolen Iuta (2000/2006) är helt klart inspirerad av Saarinen.

Alla dessa stolar finns hos Nordiska Galleriet.Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se