Svart, lyxigt sovrum

Det här är väl ett riktigt snyggt och inspirerande sovrum! Bas i svart och vitt med en röd accentfärg. Svarta väggar är rätt vågat, men så snyggt. Det hade vi i vardagsrummet i förra lägenheten (tillsammans med en röd fondvägg, se en närbild här). Inga svarta väggar i nuvarande lägenhet, men mörkbruna tapeter i både sovrum och vardagsrum.

Kelley Proxmire är inredningsdesignern bakom detta rum. Besök hennes hemsida och kika i hennes galleri för att se andra rum. De övriga tyckte jag var sjysst inredda, men det är väl inte riktigt min färgskala... ;-)


Sovrum inrett av Kelley Proxmire. Sovplats för kungligheter?Hon har även inrett en veranda som jag gillade.


Sjysst spegel

Datorn är igång!

ÄNTLIGEN. Nu har min dator återuppstått från de döda!

Kom på att vi hade två avdankade datorer ståendes, så jag lånade ett nätaggregat från den ena. Egentligen är aggregatet lite för effektsvagt, men det fungerar. En fördel dock är att denna är mycket tystare än den dammsugare (ljudmässigt) jag hade i som pajade. Den får sitta i tills jag bemödar mig att köpa ett nytt.


Min dator = BOOM!

Inte riktigt "Boom!", men det kändes så i hjärtat. Igår satt jag och surfade lite med min dator när skärmen plötsligt blev svart. Datorn surrade dock. Någon sekund senare tystnade den och gick sedan inte att starta! Troligtvis nätaggregatet, dvs strömförsörjningsdelen inuti datorn, som gav upp. Underligt, då den byttes 2006!

Jättekul. Verkligen. Allt mitt bloggmaterial, bokmärken, bilder, musik, anteckningar ligger i den burken. Nu sitter jag vid sambons bärbara dator. Jag gillar inte bärbara datorer, avskyr tangentbordet där knapparna Home, End etc är kombinerade med siffertangenterna - drygt! Och den där musplattan... Och på hennes dator finns inget bildredigeringsprogram, typ Photoshop. Det går inte att fixa bilder i PAINT.

Så bloggandet kommer att bli lidande, hur länge vet jag inte. Imorgon ska jag dessutom iväg på en kryssning. Hoppas stormen på Östersjön har avtagit då. Ska bli skönt att komma bort och strunta i allt vad krånglande teknik heter. :-) Tråkigt bara att komma tillbaka till verkligheten sedan...


Trasig dator och en kommande kryssning kommer att göra bloggandet lidande en tid.


Här ska jag leva och bo tillfälligt, med vy över promenadgatan.


Förhoppningsvis får jag ordning på min dator. Just nu vill jag gå loss med en slägga...

Annorlunda adventskalender

Åh, vad jobbigt det är med vissa saker som är förknippade eller knutna till juletider. All julmusik som spelas i varenda butik under december är stressande och otroligt irriterande. För visst kör alla butiker samma cd, typ Absolute Christmas? Hur många gånger har du inte hört Just D's "Nu är det jul igen"?! Jag hör bjällror och deras röster. Hjärntvätt!

Och dessa adventskalendrar. Sådana där utan choklad tyckte man var tråkiga när man var liten, hur kul var det att öppna en lucka och se en bild på en julklapp? Öh, jahapp. Under lucka nr 24, den sista och största (ofta en dubbellucka), var det alltid en julgran eller tomte avbildad. De med choklad var lite roligare, men inte smakade väl chokladen något vidare, men ändå åt man skiten år efter år! Men nu finns ett alternativ, som också passar de som inte är barn längre.

pid.se finns denna fräna kalender. Som t.o.m. JAG skulle kunna tänka mig att köpa. Runda askar, som man själv kan fylla med små överraskningar. Inga fler avbildade julklappar och äcklig choklad! ;-)


Denna adventskalender, bestående av askar man fyller själv med små överraskningar, heter Tower och kostar 499 kr på pid.se. Totalhöjden är hela 136 cm. Finns även i rött.

Bild lånad från pid.se

Random Light - gör en egen

Positiva nyheter, lampan är klar! :-) Den är just nu upphängd provisoriskt i vardagsrummet, den hänger mitt i taket/rummet. Men det ska dras kabel längs taket så att den hamnar ovanför soffbordet. Så bättre översiktsbilder får vänta tills dess.

Har fått flera frågor angående tillverkningen, så jag tänkte sammanställa en lathund för andra med kliande pysselfingrar, samt tid och tålamod över. Jag beskriver endast vad jag har använt och hur jag har gått tillväga.


Att tillverka en Random Light-replika

Det som behövs är:
¤ Gymboll 65cm. Rusta (149 kr)
¤ Papperssnören 400m. Panduro Hobby (59 kr)
¤ Tapetlim 1L. Färgbutik (ca 50 kr)
¤ Billig pensel. Varsomhelst (ca 25 kr)
¤ Rörnippel, 2 muttrar, "lampinsats". ClasOhlson, Coop verktygsavd (ca 29 kr)
¤ 2 brickor passande rörnippel. Coop verktygsavd (2 kr?)
¤ Lampsladd, lampsockel E27, lampkontakt. Coop verktygsavd (ca 100 kr)
¤ Glödlampa (95mm diameter!). IKEA (25 kr)
¤ Tålamod. Ditt psyke (0 kr)
(Totalt ca 439 kr)

Först lindade jag några varv med papperssnöret runt gymbollen så att det korsades några gånger, strök på lite tapetlim.
1. Sedan lindade jag hela rullen, 200m, och penslade sedan ordentligt med lim så att snöret blev genomblött. 2. Fortsatte med en andra rulle, och efter ca 150m tyckte jag det räckte. Lämnade en öppning på 12cm i diameter (smart om man gör det vid luftventilen på bollen!). 3. Penslade på resten av limmet, totalt gick det åt 1L. Jag ställde lampan/bollen med öppningen neråt på en godisburk för att torka.


1. Efter 26 timmar började jag försiktigt släppa ut lite luft, för att se om snöret torkat tillräckligt, vilket det hade, gymbollen släppte sakta men säkert med ett knastrande ljud. 2. All luft töms inte av sig självt. Därför är den medföljande pumpen smidig - koppla slangen på den röda nippeln och pumpa ur resten av luften! 3. Rullade ihop bollen och tråcklade försiktigt ut ur öppningen. 4. Sambon ville ändå ha en gymboll, så den utgiften kan jag räkna bort från det totala lamppriset. Bara att skölja bort limmet och börja göra pilatesövningar!


Nästa steg var det absolut jobbigaste, trodde aldrig att det skulle kräva så mycket tålamod. Fast tålamod har jag väl egentligen inte, jag vill att saker ska hända på en gång och felfritt. Men däremot har jag en vilja som övervinner tålamodet. ;-)
1. Mycket limrester att få bort. 2. Skrapade alla springor och hål med en kniv (försiktigt så att man inte skär sönder snöret), och borstade insidan med en nagelborste. Vet inte hur andra personer har gjort, men detta tog mig FYRA TIMMAR, som jag körde i ett sträck med några kisspauser! Jag låg ner på sidan den mesta tiden för att skona rygg och nacke.


Efter det dryga skrapningsmomentet är det dags för lite finlir, att pyssla med sladd och upphängning.
1. Tryckte igenom rörnippel på lämpligt ställe, där snöret verkade stabilt. Brickor och muttrar både på under- och översida. Sedan drogs det igenom sladd med lampinsats och sockel och lampkontakt skruvade ihop. 2. Placerade sladdgenomföringen ganska nära öppningen, precis som på en original Random Light. 3. Öppningen där man sedan kan byta glödlampa.Hoppas denna beskrivning uppskattas och är till hjälp!


Nu hänger lampan som sagt provisoriskt mitt i vardagsrummet. En bättre översiktsbild kommer vid senare tillfälle, när det har dragits ny kabel längs taket. Men jag är iallafall supernöjd!


Hur kan jag inte vara nöjd? En 50cm original Random Light kostar ca 4600 kr, och en 80cm ca 8600 kr. Min 65cm replika kostade 290 kr (439 kr inkl gymbollen) + tid och massa tålamod/vilja.... Men det är inte främst den ekonomiska biten, utan att resultatet blev över förväntan som gör mig mest tillfreds. Och jag ångrar inte att jag tog svarta snören!


Påbörjat lampprojekt

Sådärja, nu har jag påbörjat tillverkningen av en egen Random Light.
Jag kom ju fram till att den gym/pilatesboll från Stadium som jag har hemma skulle bli för stor att använda, den är hela 85 cm! Blir lite väl tilltagen lampa ovanför vardagsrumsbordet... Så det fick bli en vända till Rusta där de har billiga gymbollar. 149 kr för en boll på 65 cm.

Faktiskt så var kvalitén minst lika bra som de mycket dyrare bollarna på Stadium (60-70cm = 249-289kr). Och en fördel med Rusta var pumpen som medföljde - som var av fotpumpsmodell, jämfört med Stadiums sopkassa handpump (se onödig video här)! Rustas bollar har anti-burst, precis som Stadiums.


Först tyckte jag gymbollen verkade lite väl liten... (se den smidiga fotpumpen)


...men färdigpumpad fick den perfekt storlek! Här har jag lindat en rulle, dvs 200 m, snören. Totalt ca 350 m tyckte jag blev lagom.


På Rusta hittade vi även billiga Playstation 2-spel, sambon köpte Call of Duty. Och jag har aldrig sett henne så uppslukad av någonting! Hon svor och blev förbannad, och hörde inte alls när jag pratade med henne. Hon märkte såklart inte att jag stog och smygfotade bakom vår snygga golvkruka. :-)

Snygg fondvägg

En tapet jag gillar är denna, Poppy 2412, från Ecotapeter och ur kollektionen Eco Wall. Just den kollektionen innehåller en hel del sjyssta tapeter, priset är rätt högt dock - 499kr/kvm. I just denna bild så ska ni föreställa er att golvet är högblankt vitt, för det är precis vad ägarna har sett till att det blivit. Ser troligtvis supersnyggt ut!Bild lånad från  Fixa & dona.

Jag ser det snöar!

För tredje gången denna vinter så faller snön. Tidigare gångerna har snön smält bort ganska snart efter att den har landat. Nu är det -2°C och jag hoppas, hoppas, hoppas det faller mycket och fäster på vägarna. För jag har ett annat stort intresse också, och det är min fyrhjulsdrivna "rallybil"... som är roligast att köra på snö. :-) Det är söndag dessutom, det innebär att de lokala irritationsmomenten - plogbilarna - har ledigt. Plogbilar och plusgrader, ve och fä!

Fast nu såg jag precis att snöandet har avtagit nästan helt. Snyft.


Jag ser det snöar... eller såg åtminstone.


"Rallybilen" väntar otåligt på snö. Här på en plogad, frusen sjö.

Redo för Random Light?

Idag tvingade jag mig i säng tidigare än igår och tvingade mig upp efter endast 3.5 timmars sömn. Nu ska jag väl lyckas vända på dygnet.

For till Västerås och handlade pryttlar så att jag kan göra ett försök att tillverka en egen Random Light. Faktiskt så fick jag idén att göra en egen sådan när jag såg ett pysselprogram på Barnkanalen förra veckan (som ledde till detta inlägg). Men har nu sett att jag inte på långa vägar är ensam om idén... flera andra inredningsintresserade bloggare har hunnit före. Bl.a Timon Home, RoomDesign och Hilleshög har knåpat ihop egna, riktigt fina Random Lights! Vilket iofs är bra, då behöver jag t.ex inte fundera på vilka snören som fungerar. :-) Jag hade tänkt göra en vit, men Panduro Hobby hade bara svarta snören hemma, så det får bli en svart lampa. I annat fall får jag väl göra en vit en annan gång ifall svart inte funkar alls. Bara hoppas att jag lyckas lika bra som nämnda bloggare!


Lite pryttlar har inhandlats för att kunna tillverka en Random Light. Hade tänkt använda den stora pilatesbollen, men kom fram till att den kanske var lite väl stor. Måste köpa en mindre.USB-dammsugaren som jag skrev om förut finns på Lagerhaus för 149 kr. En liten lounge bordslampa, också den drivs via USB och kostar 149 kr.


I butiken Village fanns den här fina kaffekannan (259 kr) med matchande mjölkkanna. Salt- & pepparkar i form av tangenterna S och P.

Surrealistiska tapeter

Surrealistiska tapeter? Ja, se bilderna nedan på de förvridna mönstren. En tysk tapettillverkare, Surrealien, skapar och tillverkar individuella och måttbeställda tapeter. De har inga fasta priser, eftersom varje beställning är unikt framställd efter just kundens önskemål. Så vi antar att de kostar en hel del.

Jag gillar inte direkt färgerna och inte heller mönstren (på bilderna nedan åtminstone) särskilt mycket, men effekten däremot! Lite samma effekt som kaklet Illusion jag skrev om förut.


Häftiga effekter. Klurigt dock om man vill möblera om tavlan och det lilla skåpet. ;-)

Underhållningstorsdag!

FILMBOMB! Väldigt off topic, men just därför har jag skapat kategorin Off Topic, för tillfällen när jag glider av spåret. :-)

Jag jobbade natt i början av veckan och är nu ledig. Nattuggla som jag är lyckas jag f*n inte vända dygnet tillbaka. IDAG kom jag i säng runt 8 på morgonen. Tänkte kliva upp upp 13.30, men stängde av klockan och "råkade" sova till 15.47...

När dygnen förvrids såpass mycket är butiker stängda och staden i dvala lagom tills man har ätit frukost. Ungefär. ;-) Det är så när man bor på mindre orter. Så denna vecka har blivit mest innesittande och stillasittande. Och då är YouTube ett perfekt tidsfördriv. Du sitter vid datorn och fördriver tiden just nu, låt dig då underhållas av följande guldkorn:


"Hypnotisera" dig själv!
Denna video måste förstoras, annars fungerar det inte optimalt. Och via bloggen går det inte att förstora tydligen, så gå in HÄR. Sedan stirrar du i mitten av cirkeln under hela filmsekvensen, titta sedan på saker runtomkring dig. Denna video får dig att hallucinera. Du ser inga fantasimonster, men din syn blir förvrängd för en liten stund. Jag har testat, det fungerar!

TV-värden kan inte hålla sig för skratt
Klassiker. En värd för en TV-show kan inte hålla sig för skratt när hans ena gäst pratar. När det dessutom verkar handla om ett allvarligt ämne. Vissa säger att det hela är iscensatt. Men isåfall spelar alla bra, t.o.m. studiopubliken har pokerface.


Mannen med världens roligaste skratt
Under en ståuppshow en "Comedy Barn" upptäcks av en slump mannen med världens roligaste skratt.

Jon Lajoie - Everyday normal guy
"When I go to the clubs, I wait in line, moterfucker! If you got a pet cat, put your hands up. If you got a bad back, put your hands up!" Komikern Jon Lajoies har gjort en raplåt som lär bli en klassiker. Riktigt bra gjort. Förstår man inte engelska, så skulle man kunna tro att det är en seriös låt. ;-) För fler videos med Jon Lajoie, klicka här!


Jon Lajoie - Show me your genitals 2: E=MC Vagina
"I got a present for you, right here. Actually it's not a present, it's my penis. And I like to call it the spear." Ännu en låt! Man får ta det för vad det är. Simpel humor av en påhittig komiker. Kanske kräver det ett brett sinne av humor, men det funkar på mig. Det här är den andra versionen av "Show me your genitals". För fler videos med Jon Lajoie, klicka här!


Bitch slap i slowmotion
Beskrivning överflödig. Men Brainiacs visar hur ett bitch slap ser ut i ultrarapid. Slowmotion-videor överlag är ju underhållande att se på!


Where the hell i Matt?
Också en klassiker. Mannen, myten. Alla kopierar hans fåniga dans. Han som reser jorden runt och filmar sin fåniga dans på de mest spektakulära platser. Och sedan klipper ihop filmsnuttarna och laddar upp på YouTube, där han har blivit omåttligt populär, en YouTube-kändis. Se bara på vissa av hans andra videos här. Visst är videon (och musiken) härlig?


Lilla Luqas pratar grovt
Lilla Luqas har svårt att säga skinka... hrm. Vem tvättar hans mun med tvål?


Var kommer jultomten ifrån?
Svaret får du här. En helt otrolig informationsfilm för transportföretaget Rare Exports Inc. Om det företaget nu ens existerar på riktigt? Skitsamma, en riktigt grym film! Gjord av den finska reklamföretaget Woodpecker Film. Skulle inte filmen nedan fungera, gå då in på YouTube och sök efter "Rare Exports" (part 1)


Borats guide to Britain
Har folk tröttnat på honom ännu? Inte jag, han kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Den genialiske komikern Sacha Baron Cohen lyckas med sin karaktär Borat, från Kazachstan, driva med folk till absurdum! Humor blir inte bättre än såhär! Hela 25 minuter Borat, njut:


George W Bush imitation
Ståupparn Frank Caliendo kan det! Fastän han inte ser ut som honom, så imiterar han ändå Bushs ansiktsuttryck och röst klockrent.

Två kvinnliga löpare springer tills de stupar, bokstavligen
Helt sjuk krafturtömning. De här kvinnorna har sprungit slut på precis all energi i kroppen, tanken är tom på bränsle. Motoriken tenderar då att... ja, titta.


Lever amerikaner i sin egna lilla bubbla?
Brukar ni se Tonight Show with Jay Leno? Hans inslag Jaywalking, där han går på stan och ställer frågor till vanligt folk som ger okunniga svar är kul. Detta klipp är ett sådant, fast utan Jay. En uppfattning världen har om amerikaner är att de lever i sin egen värld (USA-bubbla) och vet inte inte så mycket om omvärlden. Är det så?
 

Davis pall

Otroligt läcker pall! Davis pall har måtten 42x42x42 cm. :-) Ordinarie pris  är 1195 kr styck. Men återförsäljaren Barstolar.nu har fått en leverans med pallar där "Tyget i sitsen är skadat/tilltryckt och upplevs som tilltryckt/mattat fläckvis" och de kostar istället 895 kr styck.


Davis pall

Garnbollspyssel, hjälp!

Jag minns när jag gick i låg-, mellanstadiet någonting då man fortfarande hade pysseldagar under skoltid.

Ett av pysslen vill jag minnas såhär; att man blåste upp en ballong, lindade garn runt ballongen, penslade på något slags lim och lät torka, sedan smällde man ballongen med en nål och pillrade bort ballong- & limrester. Sedan hade man en trevlig prydnadsboll att hänga i t.ex fönstret!

Nu till mitt problem. Vad för slags lim ska man använda? Jag hade textillim hemma, men det har samma lukt och sega konsistens som Karlssons Klister, och jag är nästan 100% säker på att man penslade limmet. Nu testade jag med trälim, men det lär väl inte bli någon framgång.... ;-)


Linda garn runt en ballong...


...men vad för sorts lim ska man pensla på?

Simpla glödlampor, snyggt?

Jag har haft och har fortfarande några tillfälliga (de har blivit hängandes i ett år nu), enkla glödlampor som taklampor. Det blir bra spridning på ljuset med en "fri" glödlampa hängandes mitt i ett rum, men inte är det fint. ;-) Men inte behöver det vara fult heller med simpla glödlampor... se bara här.


Lamp/lamp, designad av Hironao Tsuboi.


Lamp/lamp


85 Lamps Chandelier, designad av Rodi Graumans.


Ceci, designad av Sander Mulder.


Alla dessa lampor, samt massa fler häftiga, finns att köpa via Generate Design.


Porslin

Min mor gillar porslin. Då främst elefanter av någon anledning. Hon har en serie gammelrosa porslinselefanter i olika storlekar, elefanter i piedestalmodell på golvet. Och så har hon dessa porslinsdockor, som hon samlade på ett tag. Ett helt vitrinskåp är fyllt. Men dom är hon tydligen rätt trött på nu. Porslin. Jag tycker inte om sån där typisk, gammeldags finporslin som står i skåpen och aldrig används, eller som står i bokhyllor hos pensionärer. Ni vet?

Men så finns det ju modern porslin också. Som Cubus porslin t.ex. Nej, inte klädkedjan Cubus, utan Cubus Design Studio.


1. Cola cup, mugg
2. Ornament & crime, prydnadshuvud
3. Waterproof vase black, vas
4. Lucifer, ljusstake


1. Little Joseph, ljusstake
2. Moneybox, sparbössa

Gnäll och glädje...blogg.se.
Uppdaterar man bloggen och upptäcker att inlägget råkade hamna i fel kategori, ja då flyttar man det helt enkelt. Och visst, det flyttas - men, ligger samtidigt kvar i kategorin där det först lades in?! Ett exempel; under kategorin 00. Översikt & inledning finner man detta inlägg - det SKA INTE ligga där, det ska ligga under kategorin Design & inspiration. Vilket det också gör, en dubblett alltså. IRRITERANDE. Har mailat blogg.se, men det händer ingenting... 

En sak som inte händer lika ofta som förut, men fortfarande titt som tätt, är att bloggen strular vid uppdatering. Man kan få upp det trevliga meddelandet: "404 Error page not found". Samma sak när man ska skapa hyperlink av en text.

...arbetsmarknaden.
Som kanske kommer att påverka mitt lägenhetsprojekt? Finanskris, lågkonjunktur, varslingar, arbetslöshet. Tröttsamma och deprimerande ord. Krisen har drabbat även min arbetsplats. I början av året fick 18 personer lämna min arbetsplats pga vikande orderingångar. Nu varslas det om uppsägning om 35 personer! Vikande marknader även denna gång. Den officiella anledning till varslingen är en effektivisering i fabriken; robotar ska ersätta vissa manuella moment, det ska produceras mer produkter per man och timme.

Alla är oroliga. Jag är orolig. Vilka får gå? Nu vågar man inte spendera några större summor i lägenheten.

...bloggläsare.
Mycket nytt folk har hittat till min blogg, det syns både i inlägg och statistiken som "skjutit i höjden" (jämfört med tidigare). Det är kul att fler hittar hit och uppskattar vårat lilla projekt och min blogg! Välkomna! :-) Trevligt med den positiva respons man har fått. En av anledningarna till att fler har hittat hit är att några av mina favoritbloggare har skrivit om min blogg, ofta angående min taktapetsering: Isabella Hallings blogg, Room and serve, Inspiration & Design, och jag såg nyligen att även Timmerhuset skrivit några rader.

Även om det nu kanske blir mindre investeringar i lägenheten i dessa orostider, så kommer jag fortsättningsvis hålla bloggen levande på andra sätt, som jag hittills gjort. Förhoppningsvis kan man fortsätta inspirera och dela med sig med andra i denna inredningsbloggosfär!


Smokin' hot!

Har tidigare skrivit ett inlägg om Maarten Baas speciella designmöbler. Men jag bara måste göra det igen. Rokokomöbler med en modern touch, gärna svarta eller vita, har jag en liten fallenhet för. Och dessa är inget undantag, från möbelserien Smoke. Namnet är väldigt passande då möblerna bokstavligen har eldats!


Smokin' hot furniture!

Mörker kräver belysning

Nu när det är så mörka tider måste man ha bra belysning hemma. Vilket jag inte riktigt har fått i alla rum ännu...

I hund & läsrummet t.ex hänger endast en enkel glödlampa i taket... snyggt. En golvlampa har placerats ut, som iofs ger ett bra ljus i hela det lilla rummet då den lyser uppåt mot taket och kan dimmras.

I sovrummet har jag skruvat upp en spotlightsarmatur, samt en takfläkt med spotlights. Bilder kommer vid senare tillfälle när rummet är mer presentabelt. Ska försöka ta tag i det rummet härnäst. :-)


Här är en lampa i samma stuk som vinstället i föregående inlägg, där "sladden" är själva foten. Cord Lamp är designad av Form us with love.


Frän bordslampa. Oz av R.los Design.


Läcker taklampa. Lava finns att köpa från LampGustaf för 480 kr.


Innovativ design av Anthony Dickens. Fifty in red finns att köpa från Anglepoise (ca 800 kr).

Kedja fast alkoholen

Nej, det är ingen illusion eller en photoshoppad bild - utan ett vinställ. Men jag antar du kan använda den till andra sorters flaskor också ifall flaskhalsen har passande mått. Finns att köpa från CoolStuff för 275 kr.Fjärrstyr belysningen

Vardagsrummet känns ganska komplett, nu när man dessutom har fått in lite belysning här och var. Taklampor har jag dock inte fått upp ännu. Men med många lampor blir det mycket springa runt och tända/släcka. Speciellt belysningen bakom soffan är dryg, då lysknappen ligger längs golvet - bakom soffan...

Så jag inhandlade en fjärrströmbrytare. En enkel fjärrkontroll för att slå av/på olika mottagare man stoppar i vägguttagen, supersmidigt! Så nu har jag kopplat in mina lampor till en varsin mottagare och kan på så vis tända/släcka varje lampa individuellt eller alla på en gång med fjärrkontrollen. Clas Ohlson tillhandahåller fjärrströmbrytaren jag köpte. Det enkla paketet med en fjärrkontroll och 3 mottagare kostar 198kr, klart överkomligt. Man kan komplettera med en till mottagare (totalt 4 alltså). De har också en digital fjärrkontroll som kan styra fler mottagare och har fler funktioner. Det finns andra tillverkare av fjärrbrytare, t.ex Nexa som saluförs av Bauhaus.


Mottagare och fjärrkontroll från Clas Ohlson.Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se