Mörkläggning?

Eftersom vår lägenhet består av 2 lägenheter som slagits ihop, hade vi 2 vardagsrum - där det ena fick bli vårat stora, härliga sovrum. Men dörren in till sovrummet är ingen traditionell täckt dörr, utan en glasdörr som ni kan se på bilderna. Vilket är lite jobbigt nu under sommaren med så många soltimmar per dygn, rummet är aldrig helt mörkt, vilket vi vill ha (nattugglan jag är vaken under de mörkaste timmarna). Dessutom vill man ju att sovrummet ska vara insynsfritt!

Har funderat lite kring hur man ska lösa det. En grej kan ju vara att lägga på en riktigt mörk solfilm på rutorna, så att rummet förhoppningsvis blir tillräckligt mörkt, det blir insynsfritt - men man ser ändå ut. Det gillar speciellt min ena hund, han står gärna och tittar ut/vaktar när någon (t.ex jag efter ett nattskift på jobbet), kommer gåendes mot sovrummet. Och en svart solfilm ser nog bra ut från hallen sett som är svartvitt. :-) Har du några tips på hur vi kan mörklägga rutorna, med vad för material, hur det fästs osv, skriv gärna!


Sovrumsdörren från stora hallen sett, släpper in alldeles för mycket ljus...
Från stora hallen sett

Inifrån sovrummet sett. Till vänster syns vår snygga taklampa, som har varit provisorisk sen inflytten. ;-) Garderoben syns till höger, också det med ett provisoriskt tyg (gamla gardiner!)
Från sovrummet sett

Uppdatering

Wow, min blogg har blivit flyttad och jag kan logga in...
Fast det hade väl inte spelat någon roll, jag har inte haft något att blogga om, och har haft massa annat att göra.

Off topic uppdatering: Jag var till en kiropraktor med ryggen. Fick strippa av mig kläderna, så att Mr. Jaeger fick ta sig en titt. Hans första kommentar blev ganska snabbt "Oj oj oj..." What?! Det bådar ju gott. Han sa att jag måste ha gått med dålig rygg länge. Vilket jag också har, den har gjort ont emellanåt i ett par år. Men eftersom den inte gjort ont konstant har jag bara tänkt att det varit tillfällig värk och inte funderat över att tillfällena kanske hänger ihop på något sätt. Sammanfattning ryggproblem: ryggraden lutade åt höger ("man kan nästan tro att det är skolios du har"), och vissa ryggmuskler var väldigt spända för att kompensera snedbelastningen, höger axel sluttade neråt, vänster axel satt högt och jag spände omedvetet musklerna därikring, och höger ben var "för kort"... Kul.

Men med lite "massage" from hell och bändande på kroppen så att ryggraden smattrade som en kulspruta så fick han ganska bra ordning på mig. Sambon hade jag med som fyllechaffis inför hemresan, och det var lika bra. Jag var rätt öm. Men sedan dess har det faktiskt känts bättre. Jag har t.o.m. klarat av en festival! Sex dagar i Hultsfred och tokröj till bl.a Rage against the Machine - som förövrigt gjorde en av de bästa spelningar jag sett (har väl varit på en sisådär närmare 150 konserter).

Visste ni att man inte får ha t.ex i plånbok i bakfickan när man kör bil? It's a big no no. Ryggen blir felbelastad då.


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se