Den permanenta matgästen är färdigmålad!

Som ni har väntat! ;-)

Jag har jobbat, fyllt år, haft kalas osv, så det har inte hänt särskilt mycket. För att måla figuren på köksväggen måste jag dessutom vara i rätt stämning, får inte vara stressad, trött eller på sämre humör - då går allt fel. Och den rätta stämningen brukar infinna sig under nattetid. Då är jag oftast som mest harmonisk och inspirerad att göra saker, av någon anledning. Precis som denna natt!

Så... *trumvirvel*... här har ni slutresultatet!


En 500w arbetslampa lyser vid sidan av, därför är bilden så väldigt ljus.
image249

Här är belysningen mer vardagsnära. Och nu ser jag att lampan behövs höjas en bit, så att hela målningen belyses ordentligt. Figuren målades i en mattsvart färg för att undvika blänk av lampor och sol (på bilden har inte färgen torkat färdigt).
image250

Det blev väldigt bra och jag är riktigt nöjd! Som ni kanske minns så photoshopade jag idén till målningen förut. Kan ju vara kul att jämföra idé med slutresultat: klicka här

Passande presenter

Fick två presenter av kära Anna, som alltid ger de mest användbara av presenter....! :-)

Först och främst "Clumsy Coaster", som är ett glasunderlägg av gummi, som ser ut som... ni ser ju. Tydligen tyckte hon det passade mig, eftersom jag alltid spiller ut det jag ska dricka, drinken på festen osv. Underläggen kommer från ATYPYK, och återförsäljs av CoolStuff.

Andra presenten var en "GIANT Microbe", hört talas om dom? Det är bakterier i form av gosedjur. Jag fick bakterien "Common Cold", eller "förkylning" på svenska. Också passande, eftersom jag var förkyld/sjuk TIO GÅNGER från julen 2006 till julen 2007 - tro det eller ej! Se fler bakteriegosedjur hos distributören Omm Design.


"Clumsy Coaster", glasunderlägg
image247

"GIANT Microbe", förkylningsbakterie
image248

Happy birthday!

Det var en sorgens dag idag, för jag fyllde jag år. ;-) Nej, inte då. Men hela 26 år blev jag, och nu är man närmare 30 än 20 - läskiga tanke. Pank som en åsna, så de som kom på kalas denna dag tog med sig fika! Kaffe hade jag dock att bjuda på...

Tack ni som kom! Och för presenterna!


Fick bl.a dessa muggar. De är från Designtorget, och 60% av priset går till hemlösa.
image245

image246

Lerkruka vs. blåsippa

Uj ja! Grymt vårväder och ledig denna söndag, då orkar man inte sitta inomhus och måla hårdrockssilhuetter och inhalera färgångor. Ut i det fina vårvädret i bara t-shirt! Och tvätta bilen... och byta till sommarhjul... Men det var härligt ändå - att se bilens förvandling från en matt lerkruka till en skinande blåsippa. Eller vad tycker ni?


image244image243

Högtalarnas makeover

Jag påbörjade målning av mina högtalare för ganska längesen. Jag kom igång, men sedan tyckte jag det var så tråkigt och mödosamt arbete, de blev därför ståendes i Hund- och läsrummet. Rummet som stått i princip oanvänt. Nu kände vi att vi ville få lite ordning även på det, så jag var tvungen att måla färdigt högtalarna.

När de var klara och ihopskruvade skulle de placeras ut i vardagsrummet, som har stått i halvt kaos - med cd- & dvdskivor överallt, elektronik provisoriskt inkopplat, kläder över hela soffan osv osv... Då blev jag ju tvungen att ordna upp det.

Och såhär blev resultatet. DUM som jag var tog jag inga förebilder för att visa hur stor skillnad det blev. Men det var ett kaos, och nu lite ordning & reda på grejorna.


All belysning är inte iordning ännu och det ska förmodligen upp något på väggarna också, men det får ta sin tid. Hängde nya gardiner.
image238

Längesen man spelade med högtalarna! Så jag poppade musik heeela dagen och satt i soffan med ståpäls...
image239

Såhär ser dom ut nu då, målade i en antracitgrå färg. Tidigare var de körsbärsfärgade (burr..) och såg ut såhär.
image240

Modellbilar

Jag har ett annat stort intresse än det mest aktuella just nu - lägenheten, och det är bilar. Allt från ettriga japanare till gungiga amerikanare, jag har en bil ut båda de kategorierna. :-) En Subaru Impreza GT och en Chevrolet Caprice Classic. Och något jag skulle vilja ha just nu är små bilmodeller - exakta kopior av mina bilar, hur läckert vore inte det att ha som prydnad hemma? Eller varför inte på hatthyllan i bilen!

Men jag har hittat en massa andra modeller som gärna fick ta plats någonstans i mitt hem. Maisto tillverkar dessa och de har ett grymt stort utbud på fordon i olika utföranden (modeller, radiostyrda, mc). Hobbex har tagit hem en del modeller där priserna varierar mellan 149-379kr.


Här har vi några godbitar ut Maisto's serie "All Stars". Den blåa är en Impreza och den guldfärgade en Caprice, men båda är nyare än mina...
image235Från serien "Pro Rodz"
image236


Från serien "R/C". Dessa är alltså radiostyrda!
image237

Blogg.se hotas av stängning

Man kan läsa på Infosidorna att det pågår en tvist angående programvaran blogg.se använder. Den 30e mars löpte kontraktet ut för användning av programvaran, som tillhandahölls av Desktop Headlines AS. I samband med det påbörjade blogg.se flytt av hela bloggtjänsten till en ny programvara, vilket inte gick som förväntat - massor av bloggare hade inte åtkomst till sina sidor. Därför flyttade de tillbaka till den gamla programvaran, olovligt - eftersom kontraktet har löpt ut.

Det här har resulterat i att blogg.se har blivit polisanmälda av Desktop Headlines AS.

Förhoppningsvis löser sig situationen på ett smidigt vis, och att båda parter blir tillfreds. Otroligt tråkigt om ens blogg skulle försvinna... bara sådär! :-\

Finns att läsa en artikel på Ekonominyheterna angående detta.

Säljes: Hängare

Har 3 st "Branch Hanger" från Bosign till salu. De är sprillans nya och oanvända, fortfarande förpackade i plast! Skruvar och plugg för montering medföljer. De är tillverkade i gjutjärn, lackerade i mörkbrun (se bilder), och har dolda skruvfästen.

Mått: Höjd 16cm x bredd 6cm

Kostar 179 kr styck på Bosign, exklusive frakt
Jag säljer de för 100 kr styck, exklusive frakt (ej prutbart)


image232

image233

image234

Varning för Ace Online

Såg programmet Insider på TV3, som handlade om företaget Ace Online. De "arbetar" med "marknadsföring och profilering på Internet". De kan "hjälpa" företag med bl.a hemsideproduktion. Tyvärr verkar de ganska oseriösa, därav rubriken.

Flera småföretagare har blivit uppringda av Ace Online och blivit övertalade att anlita dem för att producera hemsidor, varav många nappat på deras erbjudanden. Ace Online har sedan inte hållit vad de lovat, och vad som stått i avtal. När sedan kunder har velat säga upp avtal har de varit svåra att kontakta. De har uppmanats att skicka avtalsuppsägningar via rekommenderat brev - som sedan returnerats utan att Ace Online hämtat ut dem. Och får de inte avtalsuppsägningen 3 månader innan avtalstiden går ut - då förlängs avtalet med 2 år! Inte konstigt att de inte hämtar ut de rekommenderade breven?

Robert Aschberg, programledare för Insider, uppmanade folk ute i landet att länka till denna sida:
Ace Online info


Övrigt:

Googlade på Ace Online och hittade en tråd i ett diskussionsforum ang detta ämne, där åtminstone en användare tyckte att kunderna har sig själva att skylla. Han menar att 7000kr/år för en hemsida är billigt, vilket det också troligtvis är. Han skriver vidare att, ett tips för alla kunder är: "Läs villkoren innan du beställer något och ta konsekvenserna av din handling sedan istället för klaga!".

Oavsett pris på tjänsten och ifall man läst villkoren eller inte, ska tjänsten levereras enligt avtal. Och att betala för en beställd hemsida under ett helt år (oavsett pris alltså) - utan att överhuvudtaget få en hemsida producerad, får väl ändå inte anses vara kundens fel (som denne ska "ta konsekvenserna av") - och då får kunden rimligtvis klaga hur mycket denne vill.Vad man än har för åsikt i denna fråga, så gläds åtminstone jag att vi har dessa granskande program som informerar och öppnar ögonen på svenska folket.

Bye Bye, Hello Kitty?

Ni känner väl alla till "Hello Kitty"? Det ååååh-så-flickigt-rosavit-söta-indoktrinerings-trycket som återfinns i allt från t-shirts, brödrostar, cyklar, pennvässare, väskor osv. Ni, vet. Jättesött. Verkligen.

Men nu har de fått konkurrens...


Hello Kitty
image230

...av Hello Pitbull! :-D

image231

Läs mer om och köp produkterna från Cafépress! (direktlänk till Hello Pitbull-produkterna HÄR)

Döskalle i badrummet

Hårdrockare som man är vill man ha lite döskallar i hemmet. Hittade två duschdraperier med döskallemotiv och som dessutom är svartvita - perfekt i stora badrummet som går i just svartvitt. Dock vet jag inte hur jag ska hänga upp draperiet, det är för långt avstånd mellan väggarna för att använda en rak draperistång, och de böjda modellerna tycker jag är lite klena.


Denna är från Jotex och kostar 149kr (180x200cm)
image228


Och denna från Plutoprodukter, pris okänt (180x200cm). Skulle jag välja någon får det bli den här, för vi har redan ljuslyktor med samma döskallemotiv (som vi förvarar öronsmycken i)
image229

Skissa och gissa

Någonting är i görningen. ;-) Ni som har följt bloggen vet nog vad det handlar om. Men det är bara förberedelser, man kan junte ha hur många järn som helst i elden! Det har skissats lite på fri hand på väggen, men det syns inte på denna bild (knappt ens med blotta ögat IRL från det avståndet).


Hm, what's going on here...?
image227

Hjärtat är rött, alltid rätt

Bjud någon du håller kär på kaffe, eller rött té...


image226

Designad av Sunman Kwon.

Bautastor spegel

Nu har garderobssystemet utökats med lite mer förvaring. Det har dessutom skruvats upp en glidskena med krokar/klämmor i taket, så nu saknas bara tyget som ska göra garderoben komplett. Det var lite svårare än vi trodde att hitta tyg.. Vet inte riktigt vad vi vill köra på för färg (rummet går i mörkbrunt och vitt), funderar om man ska ha brunvitt tyg med exempelvis en röd färgklick för att "liva upp" rummet? För att sedan lämna dörren öppen för röda detaljer. Det är synd att man inte gillar (ljus) rosa, för det passar bra ihop med mörkbrunt. ;-)

Provhängde gardiner i skenan
image223


Köpte en helkroppsspegel igår, som ska skruvas upp idag. Mongstad från IKEA. Ett bastant stycke som är hela 190 cm högt, 94 cm brett, och väger 30kg.

Spegelns storlek i förhållande till oss
image225

Spegeln ska placeras på väggen till höger om klädförvaringen
image218


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se