Datarum tapetserat!

Och nu har även datarummet tapetserats färdigt, även det blev riktigt bra, tycker jag. :-) Fondväggen är en fototapet från Rusta och heter Autumn Forest 216. Den kostar endast 599kr - vilket är tokbilligt i jämförelse med exakt samma tapet hos exempelvis photowall.se, där den kostar 1099kr! Övriga väggar tapetserades med en enklare tapet från Boråstapeter, minns dock inte vilken.


Fondvägg: Autumn Forest 216
image80

Vardagsrum tapetserat!

Nu har vardagsrummet tapetserats, och vad snyggt det blev! Var ju tveksam till mönstret, men det gjorde sig väldigt bra på väggen i verkligheten. Nu kommer soffan färgmässigt att passa in mycket bättre än i gamla lägenheten, som har rödsvart fondvägg.


Fondvägg: Decor Maison nr 1650. Övr väggar: nr 1639. Liten knähund: American Staffordshire terrier "Pansar"
image79

Faran förhoppningsvis avblåst!

Det har varit otroligt stressigt dom senaste dagarna, bara tanken på att vi skulle vara utflyttade nu på fredag, 30e Nov, gav nästan psykiska problem. :-) Speciellt när endast köket var helt färdigt! Men jag råkade på mannen som blir nya ägaren till vår gamla lägenhet fr.o.m 1 Dec. Vi pratade lite och jag visade honom vår nya lägenhet, och han insåg att vi satt liiiiite i klistret. Så vi kom överens om att flytta fram "dead line" 9 dagar! Pust! Riktigt skönt, en tyngd föll från mina axlar (30kg Amstaffhund ungefär). Så nu hinner förhoppningsvis lägenheten bli tillräckligt klar innan dess.

Det har kommit upp lite mer tapeter. Och laminatgolv, naturlackad ek, har det lagts i 3 rum. Halltaket har dessutom målats om. Vi stressar vidare...


Laminatgolv i naturlackad ek från Quick Step, serien Classic och modell QST013 (20 års slitagegaranti)
image76

Halltaket målades i Alcros takfärg Kraft. Nu jävlar ska inte taket bli missfärgat igen!
image77

Utsikt från sovrummet kl 07.30 imorse. Såg ut som om det brann i horisonten... (såg läckrare ut i verkligheten än på denna bild).
image78

Säljes: 2st hyllor, IKEA Niklas

FINNS EJ KVAR

Den ena har hyllplan i björk (se bild) och den andra i bok (mörkare).

Hyllan i björk, mått H200 x B85 x D42 cm
Hyllan i bok, mått H200 x B85 x D55 cm

Säljes billigt för 75 kr styck eller 120 kr för båda! (hittas inte billigare)
Mot avhämtning i Fagersta, norr om Västerås. De är isärmonterade.


image75

Ursnyggt golv

Skulle behöva lägga nytt golv i stora hall, kök och hundrummet. Dock får det bli längre fram i tiden någon gång. Men jag satt och surfade efter golvmattor och stötte på detta grymt snygga golv. Svartbetsad fura från Baseco. Kostar 480kr/kvm.


image74

Jag kapitulerar

Förhoppningen var att få upp tapeter i sovrum och stora hall innan flytt. Idag tapetserades stora hallen av svärfar. Jättetack till honom! Men då upptäcktes det att spacklet, som sambon har slipat, gjort det lite hastigt. Så det syns lite genom tapeten på vissa ställen (jag är lite av en perfektionist). Jahapp. Får klistra upp några nya våder sen. Blev en hel rulle över, tur i oturen.

Och det upptäcktes även att färgen längs takets kanter ser ut som skit, färgen har liksom släppt eller något? Eller att takfärgen inte lyckats täcka missfärgningen som var. Antingen var det tapetklister som fick färgen att lossna, kanske dålig färg eller värdelöst förarbete. Ska plugga lite på nätet ....... Så, nu har jag läst mig lite klokare. Vi tror som sagt att taket tidigare har missfärgats av nikotin. Och NU (smart som man är) läser jag att man först ska måla med en "isolerande" alkyd- eller patentfärg för att slippa genomträngning av nikotinfärgen! Bra att vara efterklok, tycker ni inte? Så det är ju ett hett tips! ifall ni ska måla gula och fula tak.

Vad snabbt man kan ändra humör. Från att ha "kapitulerat", så känner jag mig ganska positiv ändå, efter att ha läst lite teori och lyssnat på bra musik: Mega Deth - Holy wars, Judas Priest - Breaking the law och Magnus Uggla - Ge livet en chans.


Svartvit hall, svartvitt badrum, svartvitt kök. :-)
image73

Designluckor

Finns inga begränsningar (förutom ekonomiskt!) för hur personligt och speciellt man kan göra sitt hem, möjligheterna är nästan oändliga.

Detta finns att läsa på svenska New Kitchens hemsida: "Tack vare den allra senaste tekniken kan vi erbjuda luckor med mönster eller motiv enligt principen; allt som kan tryckas på papper kan vi trycka på luckor och lådfronter." Du kan antingen välja bland färdiga mönster eller tillhandahålla eget mönster/motiv! (5-9 luckor kostar ca 15000kr)

Snacka om att göra köket personligt. Grymt!
image72
Bild från New Kitchen

Jag har en liten knähund

Inga jättestora förändringar som är kul för er att se på bild. Har pulat lite med allt möjligt samt förberett för tapeter i sovrum och stora hallen. Målat tak, dörrkarmar, lister, skåpdörrar osv osv. Tråkigt, men otroligt skönt efteråt att ha gjort allt från grunden. Jag jobbar hela helgen, så jag kommer vara ganska frånvarande i nya lägenheten. Perfekt såhär i slutspurten innan flytt... not! Bara en vecka kvar nu. Allt kommer absolut inte att bli klart, så det finns mer att blogga om även efter flytten. :-)

Jag har en knähund! Eller åtminstone tror han själv det. Han tyckte väl att han kunde ställa upp på bild, som skulle ge det här blogginlägget lite liv? Han försökte förresten hjälpa till med att renovera tidigare, han struttade omkring efter mig med en hammare i munnen - när jag skulle måla tak..... Så söt!


Oemotståndlig 30kg lätt knähund
image71

Gör om, gör rätt...

...som man fick höra X antal gånger under värnplikten av dryga befäl. Det hade jag fått höra till leda under denna renovering. Visst, man lär sig av sina misstag, men jag hatar det! Kan inte allt gå som en dans på rosor utan törnar?

Om man bestämmer sig för att måla dörrar samt dörrkarmar, så ska man först beakta följande situation: Tralalalalaa, det är så kul att måla dörrar och karmar *måla, måla* Några dagar senare - äntligen färdigmålat och all färg har torkat. Dags att montera tillbaka dörrarna. Pust och stånk, drygt att lyfta upp dörren och pricka i båda gångjärnen, men man lyckas till slut. Testar att stänga... men vanudå? Dörren tar emot karmen.

All ny färg har gjort att dörren skrapar i lite här och var, och blir trög att stänga. Man hade ju kunnat önska att det fanns lite marginaler för ny färg, men önskningar uppfylls sällan. Däremot hade man kunnat kolla det innan, hur tät dörren är mot karmen, och då slipat lite på dörrens kanter INNAN målningen. Men vi gör det tvärtom, för att vi älskar onödigt arbete! ;-)


Först måla, sen slipa, sen måla igen. Do it our way - to exercise patience ...
image70

Äntligen en voodoodocka!

Besökte Borlänge och shoppingcentret Kupolen, alternativt Tuna-tutten. För byggnaden ser ut som en liggande tutte och ligger i Tuna. Hade aldrig varit där förr. Tre våningsplan fullt med olika butiker, dock ingen mjölk smeknamnet till trots.


Tuna-tutten
image66

Är inte så mycket för julpynt, men var tvungen att köpa denna lilla tomte
image67

Hittade fina handdukshållare på Åhléns för 225kr. Lite överpris, men perfekt ändå! För jag hade tänkt snickra ihop egna, men nu slapp jag det. Men vi tänker ha två stycken såna här i sovrummet för att hänga kläder på (slipper man förhoppningsvis sambons kläder över hela golvet ... ).
image68

Och här är anledningen till rubriken. Har sneglat på det här tuffa knivstället länge nu, men det har alltid hamnat på låg prio. Men idag högg (fyndigt, jag vet) vi till!
image69

Jobba, kebab, sova, skita, jobba, pizza, sova, skita, jobba, hamburgare

Ser ni ljuset? Tio (10!) dagar till flytt, och inte en enda vägg har tapetserats ännu! Varför? Precis allt har tagit längre tid än beräknat och vi skaffar oss en massa extrajobb hela tiden, oftast inte med vilje - utan vi stöter på saker som behövs/måste göras. Bl.a så upptäckte vi ett ställe i stora hallen där gamla tapeten satt löst... jahapp, var bara att riva bort allt löst och spackla.

Vi har åtminstone bestämt tapeter/färg till alla rum nu.

Nu har vi en fin portal. Och vanudå? Skymtar vi en svart dörrkarm i hallen? :-)
image64

Förhoppningsvis får vi kyl och frys snart som kan fylla tomrummet. Och här får ni en försmak av köket med svarta (äntligen ommålade!) luckor och handtag.
image65

photowall.se VS. Rusta

Har ni funderat på att köpa fototapet från photowall.se? Fundera då på det här: Vissa av deras fototapeter finns att köpa på Rusta, och kostar bara runt hälften så mycket! Så mitt tips är att hittar ni en sjysst tapet på photowall, så kolla först med Rusta om de har den.


Prisexempel
Tropical Sundown 3,66x2,54 m

1099kr på photowall.se
599kr på Rusta

Rustas slogan "Det är kul att spara" kan verkligen tillämpas i detta fall!

image63

Äntligen bestämt tapeter till vardagsrum

Oj, vilka problem vi har haft att hitta passande tapeter till vardagsrummet! Vi har en soffa i fuskmocka, som är brun, vilket vi inte tycker är sådär jättehurra - eftersom allt annat i vardagsrummet går i grått. Men vi var tvungna att köpa den... vi hade letat soffa i evigheter kändes det som, provsuttit alla i hela Västerås. Och så satte vi oss i denna bläffiga tingest, och s*tan vad förförande skön den var! (nästan bekvämare att sova i än sängen)

Till problemet. Vi ville ha gråa väggar i vardagsrummet, men vi har efter X antal timmar i färgaffären insett att gråa väggar och brun soffa inte funkar särskilt bra i våra ögon. Så vi gjorde en kovändning och bestämde oss för bruna väggar. För gråa möbler funkar med bruna väggar! Det blir en fondvägg bakom soffan med en tapet (nr 1650) från Decor Maison och kollektionen Attityd. Är lite tveksam till motivet, men färgerna är rätt. Övriga väggar tapetseras med nr 1639, brun den också (ser dock mer grå ut på bild) med diskreta silvriga prickar.


Decor Maison nr 1650 blir fondvägg...
image61

...och nr 1639 till övriga väggar.
image62

Bokhylla, som ny!

Tyckte att vår bokhylla Magiker från IKEA såg tråkig ut i björk, och tänkte först sälja den eftersom vi inte visste var den kunde passa in i nya lägenheten. Men vi kom på andra tankar. Eftersom vi frigjort plats i köket med ett klaffbord, så kunde den ställas där och agera förvaring för lite fint porslin och kokböcker. Men björk i ett svartvitt kök? Måla den i samma svart som köksluckorna!


Magiker från IKEA
image60

Hårdrocksljusstakar

Hittade dessa ljusstakar på Coop av alla ställen! Minns inte nu vad de kostade, men var det 79kr/st eller något? Skitsamma, billigt var det och hårdrock är dom.


image59

CLIO

Det här är ett serveringsset från CLIOs serie "Black Forest". Riktigt snyggt! Skulle passa perfekt i köket som kommer att gå i svart och vitt, speciellt med de vita gardinerna med trädtryck som vi har köpt! Men de kostar mellan 670 - 2700kr per skål/fat! En vanlig tallrik från denna serie kostar ~600kr ...


image58

Kaoset...

Slänger in lite bilder på hur hela kaoset ser ut för tillfället. För ett kaos är det. Men jag börjar se lite av ljuset i tunneln ändå.

Alla köksluckor gör vi om... att använda högblank 90 lackfärg var ingen hit, blev förbannad över slutresultatet. Färgen var svår att måla med, blev ojämn och rinnig, verkade fångade upp alla dammpartiklar i världen - som också syns extra bra på blank färg osv osv. Rekommenderas ej, speciellt inte för ovana målare! Så allt slipades om och håller på att målas i en halvblank vattenbaserad färg istället. Blir mycket bättre!


Väggen mellan vardags- & datarum är klar, men tak och väggar i vardagsrummet återstår.
image50

Spisfläkten får vara kvar tills vidare, men en ny fläktkåpa kommer senare. Då plockas skåpet bort (som förövrigt har kortats av, så att den inte sticker ut sådär fult längre). Gammalt ruckel till spis...
image51

...byttes ut mot ett lite nyare dito. Svarta lådor, som dock ska målas om i en halvblank färg.
image52

Kyl/frys-kombon har plockats bort och skafferiet till höger ska rivas ut, för att ge plats åt en ny kyl och en frys.
image53

Såhär såg datarummet ut (1ans gamla kök)...
image54

...som nu fått en ny vägg, men mycket återstår; ledningar, luftventil, tak, väggar, golv bl.a!
image55

Lilla hallen i väntan på tapeter eller färg, samt nytt golv.
image56

Skrubben, vägg i vägg med gamla köket, med vattenledningar.
image57

Litet utdrag av allt som återstår. Senast 1 dec ska allt vara klart... är det möjligt?! Får hoppas att byggubbarna håller tidsplanen.

Ergorapido!

Shopping spree... och så blev lägenheten lidande en hel dag igen, för att vi kände att vi behövde handla lite grejer. Köpte väggfärg till hund- & läsrummet, som dock är lågprioriterat och kommer i sista hand, bl.a för att det används som målarrum för tillfället. Lite sjyssta spotlights som det kommer att postas bilder på när det är monterat. Köpte en svart toalettsits (den som vi jagade igår var slut), som självklart inte passade - den var alldeles för kort! Är vår toalett är en "one size fits all"?

Och så uppgraderade vi vår sopborste med skyffel till en "bordsdammsugare". :-) Eller det är väl en 2-i-1-dammsugare rättare sagt. En sladdlös golvdammsugare med en löstagbar bordsdammsugare! Elextrolux senaste version av Ergorapido (ZB2815). Kikade och testade den på Media Markt igår, och köpte den idag eftersom den var billigast där; 1190kr. Onödigt köp, men ack så bekvämt. Den står alltid redo i sin laddstation när man behöver dammsuga hundhår ur kebaben, damm på hunden, Kina puff-smulor på axlarna eller ovälkomna Pheobe (lilla svartvita) ur soffan. Ska ni köpa en Ergorapido, så köp inte den äldre versionen ZB271, den ska visst vara dålig, med bl.a mycket sämre sugkraft än den nya.


Electrolux Ergorapido 2in1 (ZB2815), står i laddstationen.
image48

Enkelt att plocka loss bordsdammsugaren. Snyggt som håller snyggt? :-)
image47

Nya dörrhandtag

Var till bl.a Bauhaus och skulle köpa en svart toalettsitts och bara kika omkring lite. Toalettsittsen sket vi i, för att vi aldrig fick hjälp av de få butiksarbetare som hade fullt upp med skitfrågvisa människor. Däremot hittade vi sjyssta och relativt billiga dörrhandtag, så vi köpte nya till samtliga dörrar! Som synes så behövdes de verkligen bytas ut. Men självklart stötte man på problem...


Såhär ser dörrhandtag ut som var moderna 1950. Hejdå!
image43

Problemet med de nya: metallstaget som går genom dörren var för smal. Vore ju trevligt om tillverkarna av handtag alltid använde standardmått? Dörren gick nästan inte att öppna och handtaget slokade och satt helt löst. Vad göra?
image44

Klippte till små plåtbitar (från ett gammalt överskåp till ett kylskåp), bockade till dom och pillrade in.
image45

Voíla. Handtagen glappar inget och sitter perfekt! Handtagen är av borstad aluminum och kostar 100kr/st på Bauhaus.
image46

(Ps, dörren är bara grundmålad och ska få skruvhålen igenlagda.)

Halltak, gult är fult!

Första gången vi inspekterade lägenheten, en mörk kväll, såg det ut som att vi skulle slippa måla tak. Men ingen hoppade högt i förväg, vilket var tur. För vi insåg snart att taket i stora hallen måste målas om. Vilket vi gjorde idag. Och sjukt vilken skillnad det blev! Har det bott en rökare i lägenheten tidigare månntro? Och nu när taket är vitt, så ser man hur j-vla gula tapeterna är också (som ni ser på bilden så har väggarna samma förgulnad som taket hade).


Rökare har förpestat väggar och tak?
image41

Vardagsrummet förbereds för nytt utseende.
image42

Tapet igen

Har jag hittat en ny favorittapet? Den här är iaf helt sjukt snygg. Uppmärksamma trädens skuggor, det ser ut att vara fysiska träd/grenar som fäller skuggor mot den vita väggen pga spotlightsen. Men nej, det är sådär tapeten ser ut.


image39

Denna kanske inte är så snygg, men frän. Nej, det är ingen proppfull bokhylla, det är en tapet!
image40

Fototapeter är kul. Och dessa tapeter har beställts av företag från your wallpaper.

Ny kategori. Och denna är jag morbror till...

Skapade en ny kategori: Off Topic, där jag kommer att posta inlägg som inte har någon direkt anknytning till själva renoveringen.

Och i det första OT-inlägget presenterar jag en tjej som jag är morbror till. Elize heter hon och är ungefär 5 år. Ja, jag har typ noll koll på födelsedagar osv! Hon är ett litet busfrö. Tyckte iaf att hon var så söt på den här tokiga bilden.


Elize, ungefär 5 år.
image38
Bild tagen av Ronja.

Snygg porrtapet!

Jag har hittat världens snyggaste tapet, tror jag. Den heter Liqourice Cherry och kommer från Paper Voyeur i London. En rulle av denna tapet kostar £59 exklusive frakt, dvs nästan 800kr. Det innebär att en fondvägg (endast tapet) i sovrummet skulle kosta ca 2400kr... Om ni tittar noga kan ni skönja en naken tjej bland löven.

Handlar man 12 rullar eller fler, så erfordras rabbat. Är ni med på ett gruppköp? :-)


Liqourice Cherry, världens snyggaste tapet?
image37


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se