Skrivbordslösning

Håller på och säljer av grejer för fullt för att vi ska få plats i den nya, mindre lägenheten. Det blir compact living där. Har fått iväg vår stora, bruna soffa och köpt en vit 3-sits (det kommer bilder och ett inlägg om det). I datarummet har det samlats grejer som har blivit över när vi har handlat nytt, och sedan har det bara blivit ståendes där... det har fungerat som ett avlastningsrum, därför finns det knappt några bilder i denna kategori. ;-)

Nåväl. Två stycken likadana hörnskrivbord har tagit upp det mesta av platsen i datarummet och de får inte plats i nya lägenheten. Så de lades ut till försäljning (se Blocketannons!), där den ena blev såld idag. Så en ny skrivbordslösning behövdes.


Såhär såg min datorhörna ut innan. Tjusigt, va.. Praktiskt åtminstone.


När vi flyttade hit köptes sådana här lådhurtsar från IKEA (Mikael) att ha bredvid sängen.


Jag tog nu en sådan för att placera dator i! Ut med lådorna.


Lossade överdelen för att kunna dra ut bakstycket. Skruvade bort alla skenor utom de översta.


På med överdelen igen, i med översta lådan och placera datorn! Bra med plats baktill för alla kablar och för kylningens skull, runtom för att kunna damma, och upptill för att komma åt USB-portar bl.a. Och en låda att förvara sådant som gärna kommer till användning; pennor, häftapparat, bankbok osv.


Och sedan placera hurtsen under IKEAs skrivbord. Hjulen gör det smidigt att koppla i och ur saker bakom datorn, samt att städa! Kabelhärvan måste jag hitta en lösning till, men det får bli i nästa lägenhet - där skrivbordslösningen kommer att se ut ungefär såhär (det kommer antagligen bilder när det är klart).


Och här sitter jag just nu och bloggar. :-) Stilrent och snyggt med det mesta i svart.

Kakelbården tog TVÅ år att måla

Varför är det alltid så att vissa projekt blir "bortglömda"? Man vet att man borde ta tag i det på en gång och göra saker färdiga när man väl är igång, men ändå blir det ståendes och man börjar istället pyssla med något annat (troligtvis roligare eller mer akut). Och sedan vänjer man sig vid att inte ha en golvsockel eller färdigmålad kakelbård...

Så blev det med det "stora" (större) badrummet. Ni som var med i bloggens begynnelse minns kanske att jag började måla kakelbården svart. Det strulade lite, men jag fick ordning på det - men gjorde inte klart (fy fan vad tråkigt pyssel att måla kakel). Jag tröttnade väl och det fanns annat som var mer prioriterat. Jag minns hur sambon sa "Om du inte gör klart nu, så kommer det aldrig bli klart". Jag fnyste antagligen åt det antagandet. Men så rätt hon fick! Det blev ståendes i nästan TVÅ år! Inte förrens nu, när det är dags att flytta till nytt, så fixar man färdigt det sista i lägenheten. :-)

En sak är säker, jag tänker aldrig mer måla kakel.


Den aprikosfärgade kakelbården är äntligen svart - runt om!


Rosa kök, blä!

Vi har varit och tittat på en hyreslägenhet, en 2 rok på hela 78 kvm. Den hade generösa utrymmen och trevligt läge, men var kanske inte tipptopp på sina ställen. Och elen ingick inte i hyran, som vi trodde, så då blev den dyrare än vad vi hade tänkt oss för nästa boende.

Vi har också tittat på hela fem stycken billiga bostadsrätter, alla 2 rok. Två av dom var ganska rejält nedgångna, de har hyrts ut till studenter på Vattenskidgymnasiet - så det har nog festats en aning där. ;-) Synd att jag inte tog några bilder, så kunde ni ha fått sett hur det såg ut. Ena lägenheten hade ett knallrosa kök! Tror ni att vi gillade det? Nä, tänkte väl det. Gåshud innebär i det här fallet obehag...

De resterande tre lägenheterna fanns i grannhuset. De var alla okej, där vi fastnade lite för den fräschaste av dom. Enda funderingen är - hur ska vi få plats med alla våra grejer och tre hundar i en lägenhet på 62,5 kvm? Det har gått förr med två hundar, så vi kan göra det igen med tre.

Så nu gäller det att sälja bort en massa grejer och att fixa det sista i vår 4 rok så att vi kan lägga ut den till försäljning. Och det är vi redan igång med! I dagarna har jag fixat en efterlängtad golvsockel till portalen där väggen slogs ut mellan lägenheterna. (Ni får ha överseende med att lägenheten är väldigt rörig och stökig just nu)


Här syns spåret efter att väggen slogs ut, golvsockel i betong.


Med lite bearbetat material på plats.


Lite vit färg, och voilà... Så svårt var det inte! Varför har vi dröjt så länge med det?


En bräda, två kvartslister och vit färg.

Då var det klart. Då var det på allvar.

Nu är det på allvar, min anställning har upphört som jag haft sedan 6.5 år tillbaka. Det känns... konstigt. Och ledsamt. Ledsamt att inte träffa arbetskamraterna, att ha ett jobb att gå till, en trygghet. Ekonomisk trygghet. Nu är man utkastad i det kalla Sverige, även bokstavligen (det är fan snorkallt ute). Sambons anställning upphör i slutet av oktober, så det blir verkligen en omställning.

Pga situationen vi hamnat i så ligger bloggen som sagt på is, det händer inte så mycket i lägenheten. Men det har uppdaterats med en sak som ni kan se i detta inlägg. :-)

En väldigt tråkig, men kanske nödvändig, åtgärd för att hålla ekonomin stabil är att lägenheten kommer att säljas. Vi håller på och letar lite efter billigare boende just nu. I veckan ska vi titta på en hyreslägenhet som verkar intressant. Även om det skulle bli en bostadsrätt vi hamnar i, så blir det inget pysslande. Ekonomin ska stramas upp och det kommer inte finnas/lämnas utrymme för några utsvävningar.


Nu är äntligen garderobssystemet helt klart, lagom tills man ska leta ny lägenhet.


Tyget inhandlades för över 1 år sedan! Men inte förrens nu har det sytts och hängts upp. Det var sambons uppgift att fixa det, så skäll inte på Hugo. ;-)
Riktigt fint tyg, dock ej struket. Stryka är faktiskt inget jag varken orkar eller bryr mig så mycket om. Jag har strukit en skjorta en gång i mitt liv och det var inför studenten. Det finns annat att lägga tid på. :-)


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se