Keep on rockin' in the free world

Bloggen ligger i dvala av olika anledningar. Främst pga varslingen, som gör att ekonomin måste stramas åt och därmed hindrar större förändringar i lägenheten. Känner mig bara lite trött just nu...

Har inte loggat in på länge. Och då känns det fint att se att det verkar vara en stadig ström besökare trots min inaktivitet. Framtiden känns oviss, men bloggen ligger kvar för beskådan.

Det har varit en intressant tid, med mycket fina kommentarer och nya kontakter. Finns mycket inspiration där ute. Och det är väldigt hedrande att ha kunnat inspirera andra.

Nu är jag en av många i denna ekonomiska kris som drabbats av uppsägning, och för mig personligen känns det som en vändpunkt i livet. En punkt som är tung att hamna i, jag har kastats ut ur trygghetens famn. En punkt som samtidigt är lätt befriande, nu kan en nytt kapitel påbörjas.

Ett uppvaknande. Lite motsägelsefulla känslor. Jag vill vara i trygghetens famn. Men vad har jag gjort där dessa år? Har jag levt? Levt ut och levt i nuet? Jag vill ruskas om och vakna upp. Men orkar jag ta tag i allt nu? Kan jag inte skjuta mitt liv på framtiden?


Jag vet inte varför, men Neil Youngs "Keep on rockin' in the free world" surrar i huvudet.


Häng dom högt

Jag bytte skift på jobbet så att jag blev ledig en dag tidigare. Då fick det bli en liten sväng till Avesta, behövde handla present till en vän som har inflyttningsfest ikväll. Var in till Pacific Present, en sjysst  liten present- & inredningsbutik, som har en massa fint för ögat. Där hittade jag en present i alla fall.

Snurrade vidare och fördrev tiden lite. In på Jysk och fastnade vid tygerna och fick en idé, och handlade på mig lite saker. Nu har idén verkställts! Rulla ner. :-)


Jag böjde till två gardinstångshållare, för att kunna hänga en stång i taket...


Snygga, svarta ringar och klämmor från Jysk för att kunna hänga upp tyg...


...klämmor som visade sig vara totalt värdelösa! Orkade inte ens hålla i tyget. Som tur var hade jag kvar IKEA-klämmor sen jag fixade gardinskena framför sovrumsgarderoben, synd bara att de inte är svarta.Och nu ser det ut såhär när man kliver in genom entrén. En liten klädgömmare blev det. :-) Skönt att kunna gömma stöket, som jag tyckte kändes som ett stort klädmonster som ville sluka en. Gillar verkligen effekten i tyget som gör att det nästan ser rödsvart ut.


Vi har ett skoställ, men den är så ful att den inte får vara med på bild. Har letat ny, men inte funnit någon sjysst.


Nästan lite bioduksdraperiskänsla när tyget är draget åt sidan. Hm... nu fick jag lust att göra om vardagsrummet...


Och numera har man en ren och snygg bakgrund när man speglar sin fula nuna. ;-) (IKEA-ramen Ung Drill som vi satt spegelglas i)


Sambon har en snygg halsduk med döskallar.


Lidande

Bloggen har blivit lite åtsidosatt, jag förstår att ni lider. ;-)

Det har varit mycket jobb och dribbel, drabbel kring lite allt möjligt. Det har varit rosenraseri och nedstämdhet och faktiskt lite glädje i och med lönesänkningen. Det är en soppa angående lönesänkningarna på min arbetsplats. Men det visade sig att man enligt lag tydligen inte får försämra villkoren för de som redan är uppsagda, vilket skulle innebära att vi som är varslade slipper sänkningen. Jag återkommer med ett mer ingående inlägg när allt är klart.

Maskros, vårtecken?

Den är omskriven. Jag måste också skriva om den. Taklampan Maskros från IKEA's nya PS-kollektion, tycker den är läcker! Som vanligt när det gäller IKEA är priset lågt, 799 kr. Och den är hela 80 cm i diameter! Och man får väl anta att den sprider fint ljus och skuggor i rummet. Intervju med designern Marcus Arvonen här. Finns endast på IKEA i Kungens kurva, Barkarby och Älmhult. Resten får vänta tills 1 april.


IKEA Maskros från nya PS-kollektionen, 799 kr.


IKEA Svarva, också från PS, 995 kr. Läcker med böjbart lampfot. Finns även som golvlampa.


Känn er lurade arbetare!

Idag hade den lokala fackliga klubben anordnat ett medlemsmöte på jobbet angående diskussionen om sänkta löner.

Ordförande: "Det är ett för stort beslut för oss att ta, och därför har vi detta möte för att höra vad ni medlemmar tycker". Han förklarade att avtalet kommer att innebära 90% av lönen och 80% arbetstid under en period av 10 veckor, och att garantin vi därmed får innebär att företaget inte kan lägga några nya varsel fram till och med september. Ordförande frågade om vi ska gå med på det och de flesta svarade "Ja".

Det lustiga är att den besparing företaget gör - ca 3 miljoner kronor - är en piss i havet. Den summan räddar inga jobb. Det enda avtalet egentligen innebär är att ett "eventuellt varsel" är förskjutet till september (inte ens säkert att det har varit fråga om några fler varsel!), samt en liten besparing för företaget. Behövs det ett till varsel så kommer det att läggas efter september oavsett besparingen! Ordförande sa själv ungefär att "ingen vet, inga garantier finns efter att avtalet löper ut". Självklart passar alla företag på att spara en hacka (oavsett om det gör någon skillnad för företagets överlevnad egentligen) efter att IF Metall öppnade upp för sådana här lokala förhandlingar.

Två scenarion:
1. Efter september kommer inget varsel, allt rullar på som tidigare. Alla anställda har bara blivit snuvade på en massa pengar i onödan. Företaget fick lite extra pengar.
2. Efter september kommer ett nytt varsel. Varslet blev bara "förflyttat" fram någon månad. Det behöver inte ens innebära att ett varsel var nödvändigt innan september, det får vi såklart aldrig veta!  Alla blev snuvade på en massa pengar helt i onödan. Företaget fick lite extra pengar.

FY FAN, KÄNN ER LURADE ARBETARE.

En otroligt irriterande sak i det hela: 31 arbetare blev uppsagda i början av året. De flesta fick normal uppsägningstid på 3 månader och får gå i maj, och några fick förlängd uppsägningstid på 7 månader och får gå i september (bl.a jag). Och de som får gå i maj slipper sänkt lön, medans de som går i september får sänkt lön?! Spela roll om man har 3 eller 7 månaders uppsägningstid! Ingen av oss ska behöva betala, tycker jag. Ska jag betala för att slippa ett nytt varsel innan september fastän jag ändå är uppsagd?  Är inte uppsägningen ett slag nog? Nu sparkas jag på när jag redan ligger. Tack för den extra blåtiran! Jävla as.


Nu tycker jag att en av bilderna från mitt förra inlägg passar bra.

Off Topic Night

Det får bli ett OT-inlägg såhär mitt i natten.

Jag har installerat ett program på datorn, Playstation 3 Media Server, som jag har hållit på och grejat med hur mycket som helst. Tanken är att via PS3 ska jag komma åt allt jag har på datorn, så att man kan visa bilder och spela upp musik och filmer på TV'n. Det fungerar, men är väldigt segt. Filmer hackar hur jag än ändrar i inställningar. Riktigt tråkigt! :-(

Sitter och piggar upp mig själv med all möjligt kul på nätet. Har fastnat på icanhascheezburger som är en sida där folk får sätta passande texter/pratbubblor på bilder som folk laddar upp, främst katter.

Sådana här "FAIL"- eller "OWNED"-bilder kan vara kul. :-)


Övrigt
   

Rösta fram väggdekaler!

Grafiska och häftiga mönster är något jag gillar, och lyckas man få till det på en vägg så lyfter det hela rummet.

Blik är en hemsida som säljer väggdekaler, och där fann jag dessa nedan. Just dessa asgrymma dekaler finns under kategorin Threadless. Threadless är en annan sida, där designers lämnar in ideér till t-shirttryck, som Blik har startat ett samarbete med. Och på Bliks sida får vi gå in och rösta på vilka t-shirttryck vi skulle vilja se som dekaler! Kul! Och de här nedan är just sådana tryck som folk har röstat fram till att bli dekaler:

Dekalen Ambition killed the cat och Frida's garden
 

Goodbye my hopes and dreams och Let's go parasoling
 

Night birds och Sad psycho
 

Splatter in D minor och Summer wind
 


Ljuva underhållning

Ljuv underhållning hemma och på internet:

Se så blank och fin. Den här köpte vi oss igår! Ville inte ens ta i den med händerna. Gissa om jag har suttit och blippat. :-) Vilken maskin! Vi har letat begagnad Playstation 3, specifikt den med 60gb hårddisk eftersom den är bakåtkompatibel (spela PS1 & 2 spel), har fler USB-portar bl.a. Men de är så jäkla dyra begagnade!

Såg en reklamannons i Aftonbladets papperstidning förra helgen om att butiken PlayZone hade nya PS3 80gb för otroliga 2995 kr. Oj! Sambon ville beställa, men jag vill kolla upp företaget först eftersom priset fick mig att fatta misstankar. Dagen efter började det diskuteras på forumet MinHembio (se aktuell tråd), och det började fattas misstankar om att det hela var scam. Företaget hade nyligen bytt ägare, sålde saker till underpris och tog endast emot förskottsbetalningar. Det har varit väldigt spännande läsning i veckan. Och till slut besannades misstankarna, så här nästan en vecka efter annonskampanjens start har deras fysiska butik i Kalmar stängts, hemsidan har slutat fungera, polisanmälningar har lämnats in, polisen har gjort husrannsaken, ägaren är gripen och anhållen osv. Undrar hur mycket pengar de hann blåsa folk på?

Tur att vi avvaktade...

Men vi slog till på en ny PS3 i Västerås istället. Sambon gillar krig & förödelse... åtminstone spelmässigt. Hon hade framgång på tradera och lyckades lägga vinnande bud på ett begagnat Far Cry 2 (trailer) i nyskick för 250kr och ett sprillans nytt inplastat Call Of Duty 5: World At War (trailer) för 320kr. Kap!


Sälj din hobby


Jag blev som sagt drabbad av uppsägning på grund av arbetsbrist efter att det senaste varslet. Riktigt trist. Lite tur i oturen fick jag förlängd uppsägning till efter sommaren, 7 månader istället för 3.

Jag har börjat förbereda ekonomin inför arbetslöshet, amorterat lite extra på lån, betalat bilförsäkring långt i förväg, sparat lite slantar. Idag fick man höra på jobbet att företagsledningen haft "krismöte" med facket, och tagit upp frågan om att sänka våra löner. Vad fan! Utnyttjar de det dystra läget till att spara/tjäna en hacka på bekostnad av de anställda? Folk går i taket! Hade det inte varit för att IF Metall öppnat upp för sådana överenskommelser, så hade frågan aldrig kommit upp på tapeten.

Och nej, det är inte för att "rädda våra (de som är kvar) jobb". Tanken från ledningen var tydligen att sänkningen ska gälla under 10 veckor. Ska 10 veckors besparingar rädda de anställda från fler varsel, när ingen ens vet hur länge denna nedgång i produktion varar? Behövs det ytterligare ett varsel, så kommer det oavsett den besparingen de isåfall gjort. Och inte fan får sänkningen ordrarna att strömma in!

Man blir helt matt. Skulle detta genomföras så kastar jag in handduken. Säljer lägenheten och flyttar till billigare, säljer min största hobby - bilen/arna - till lågkonjunkturunderpris, lägger ner bloggen (finns ingen lägenhet att skriva om, och jag kommer att vara upptagen med att överleva, ungefär). Ja, vad fan ska man göra när man som arbetslös kommer att få ut ca 57% av nuvarande lön? Det blir inga 80% i verkligheten eftersom taket ligger på 18700 kr...

Fanfanfan. Som Joakim Thåström uttrycker det i en låt.

Tack och godnatt Sverige.


Har ni påverkats eller personligen märkt av rådande ekonomiska kris?


Stolar to die for... eller, ja.

Via Room & serve fann jag Hanna&Jag som består av två tjejer som båda heter Hanna. De har ganska nyligen lanserat en första kollektion av möbler och kläder bl.a. De skriver på sin hemsida:

"I vår första kollektion presenterar vi ett helthetskoncept som kombinerar mode och inredning. Kollektionen
bygger på omgjorda möbler och kläder för ett mer hållbart producerande. Utifrån ett mönster, en färgställning
och några illustrationer skapar vi en enhetlig kollektion av unika objekt med karaktär."

Ni som följt min blogg har märkt (även jag själv har upptäckt det) att jag gillar stolar, har i synnerhet en fallenhet för barock- & rokokostolar av modernare snitt eller stil - gärna i svart (såklart...). Så jag föll, inte konstigt nog, som en fura för deras stolar här nedan, då speciellt den första.


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se