Homestyling

Zappar jag förbi Kanal 9 och programmet Homestyling sänds, så tenderar jag att fastna där. Det är ett gäng om 3 tjejer och 1 snubbe som stylar hem för kunds räkning inför försäljning, för att öka "värdet", eller snarare trissa upp priset på objektet. Tycker de har gjort en del fina stylingar. Det var en grej i måndagens program som jag fastnade för.


Tips! Är man själv och ska borra i vägg, så kan man tejpa upp en påse som samlar upp allt damm. Smart.


Det var det här jag fastnade för. De lämnade iväg mönsterritningar och hela träskivor till någon som hade en lasersåg, för att få mönstret ursågat ur materialet. Och dessa bitar användes som...


...fräck väggprydnad...


...snygg sänggavel...


...och rumsavdelare.


Bitarna sprayades svarta. Och när det gjordes, så hade de placerat guldfärgade canvastavlor under - som på så vis fick ett fränt mönster...


...och sedan fick pryda 2 väggar i vardagsrummet. Kul idé!


Det fräcka vardagsrummet med skön lounge-del såg ut såhär innan.


Sovrummet innan styling...

...och efter.


Kök före...

...och efter.

2008 i grymma bilder!

Besök nedanstående länkar för 2008 i bilder. Spektakulära foton från mer eller mindre stora händelser (krig, blod, svett och tårar, natur och sport) runtom hela världen, tagna av grymma fotografer.

Del 1
Del 2
Del 3Foto Alex Brandon


Foto Carlos Gutierrez


Foto Fan Changguo


Foto Herbert Knosowski


Foto David McNew


Foto Phil Noble


Foto Mathieu Belanger


Foto Dominic Ebenbichler

Lisa får visa

Lisa Bengtsson är en grafisk designer som jag inte kände till tidigare. Har inte så bra koll på designers osv. Men däremot kände jag till en tapet som hon har designat. Edith kallar hon den och det är en snygg taktapet! Kollade upp tapeten häromdagen och upptäckte då att hon har designat en hel del annat också. Hennes egen (?) beskrivning av sig självt lyder "Hennes specialitet är mönsterdesign, men hon jobbar även med grafisk form och illustration".


Taktapeten Edith.


Tallrikar. Svärmor, Väninnan och Tvilling.


Hon har även gjort tapeten Familjen.


Och taket som syns och fungerar ljuddämpande. Marakech och Kalas finns hos Parafon Akustik.

Bilder från Lisa Bengtssons hemsida.

Ockerpris på munkar

Stolporr igen. Dom här var läckra. Designade av en "ung och lovande" designer, Eric Berthe. Stolen kallas The Doonut och finns att köpa hos Coliseum Shop. Kostar ca 30 000 kr och det är ett helt MAKALÖST pris för något som "is primarily made to be beautiful"!! Så den är troligtvis inte ens skön att sitta i?


The Doonut chair...Inspirerande tallrikar

Nu blir det mycket design & inspiration i bloggen. Och det kommer som sagt att bli en hel del sådant och mindre om vår lägenhet pga varslet på mitt jobb. Bloggen kommer att hållas levande och jag hoppas att mina besökare fortsätter att följa den ändå, fastän projektet står ganska stilla. :-) Man får sitta och drömma sig bort och fundera på förändringar i hemmet som får förverkligas när ekonomin är återställd igen (när man funnit nytt jobb...).

I dessa ekonomiska kristider som drabbar så många tror och hoppas jag att bloggare och inredningsnördar på nätet kommer att fokusera mer på enkla och billiga lösningar för förändingar i hemmet. För vår del hoppas jag finna inspiration till mindre förändringar som ej belastar ekonomin så mycket. Som dessa fräna tallrikar av James Victore. De får ej diskas, köras i micron eller ätas ifrån. De är handmålade och är bara tänkta som prydnadstallrikar, och kostar ca 1200-2000 kr styck. Men de här inspirerar mig! Nu vill jag köpa vita, enkla tallrikar och öppna färgburken med svart kakelfärg och göra egna - som sedan hängs i mitt svartvita kök! :-) Någonstans...


Inspiration! Tallriken med fågeln (Love Bird) kan du köpa här.Ge mig prydnadsvaser

Vasar är inget jag har mycket av hemma, men gärna skulle ha mer av, som prydnad/inredningspryl. Men det gäller ju att ha någonstans att placera dom också, så man inte bara har de utplacerade där det finns plats "bara för att". Just nu har jag den stora i vardagsrummet, den lilla på tv-bänken och den läckra svarta i hund- & läsrummet.

Stötte på dessa fina vasar som jag hade velat ha flera av i en grupp, t.ex på tv-bänken. Besök vasdesignern Jess Wainer's hemsida för fler asgrymma vaser!


Large White Chrysanthemum Vase


Small Black Chrysanthemum Vase


Carved Chrysanthemum


Small Chrysanthemum Vases

Läckra lampor

Skulle ha uppdaterat bloggen imorse, men det var något fel på blogg.se's bilduppladdningstjänst.

Jag tyckte att denna lampa, speciellt den svarta, var frän. Vilken föredrar du? Keramikfot, 62 cm hög, och med ett väl saltat pris; ca 5750 kr. Finns hos Wannekes.


Helsvart och snygg.
Finns som vit också.
Rosa/brons.

Designskål till hunden

Vadå snygg mat/vattenskål! Men till en sådan stor hund som på bilden, så vill (ska) man gärna ha något som ligger högre över golvet än sådär. Så i det här fallet hade design fått gå bort för funkionalitet för mina hundar. Men snygg var den!


Mat/vattenskål. Oergonomisk design. Finns här, från ca 625 kr.

Spotlights lilla hall

Här är bild på spotlighten vi köpte till lilla hallen. Inget märkvärdigt, men oj vilken skillnad det blev - från mörk hall till verkligen upplyst. Spotlights är väl inget man ska använda som allmänbelysning kanske, men 4 st spotar i en så liten hall lyser upp tillräckligt! Den tidigare lampan (som blev ny kökslampa efter lite modifikation) lyste för dåligt, passade inte riktigt in och åtminstone jag fick akta så jag inte drämde till den med händerna varje gång jag tog på mig jackan. Fortfarande tar jag på mig jackan försiktigt, kommer på mig själv ibland. :-) Lustigt hur man vänjer sig vid saker utan att tänka på det - förrens det blir någon förändring.


Ny belysning i lilla hall, bättre än förra. (Tyvärr har jag ingen bra "före"-bild, för jämförelse av belysning)


Idag lagade jag såå god mat åt mig själv, färsk lax med tapenade och tagliatelle, samt grönsaker.

Lämna avtryck efter sig

En lampa, ja. Zebramönster, nej! Mönstret föreställer ett fingeravtryck. :-) Faktiskt designerns, Dan Yeffet, egna. Med ett så litet ljusutsläpp nertill på lampan kan den inte lysa upp särskilt bra, kan man tänka. Men faktum är att det svarta mönstret är öppningar var ljuset kan strömma ut. Vilket gör den här lampan riktigt frän, som pricken över i:et. Design och funktion i fin symbios.

Tre stycken sådana här ovanför mitt vardagsrumsbord? Ja tack! Men 100 000 kr känns lite väl saftigt.... De kostar 33000 kr styck, eller 4154 dollar, hos UnicaHome.


Köp en lampa för 33000 kr, vetja! Du blir garanterat rätt ensam om den åtminstone. ;-)

Via Fröken Inredningsnörd.

Ny belysning vid matp(a)lats

Jag tyckte att taklampan som hängde i lilla hallen inte gjorde sig riktigt bra där utseendemässigt, och allra helst inte ljusmässigt. Lilla hallen saknar dagsljusinsläpp och lampans belysning var inte alls tillräcklig där. Så vi köpte en spotlightsarmatur med 4 lampor och monterade upp, och vilken skillnad det blev på ljus!

Visste sedan inte vad vi skulle göra med den gamla taklampan, passade inte någonstans i hemmet. Men efter att ha kikat på den fick jag en idé. Ovanför matbordet i köket har vi en enkel liten lampa som jag ibland har velat byta ut. Så jag tog och modifierade hallampan enligt nedan. :-)


Gamla taklampan från hallen, vad kan man hitta på med den...


1. Såga, såga..
2. Ser lite miserabel ut efter sågningen.
3. Måla kanterna på de avsågade stagen.


Plockade bort lite nyckelringar, och voilá!


Upphängd och klar! Pga väggmålningen får det inte hänga någon större lampa ovanför bordet som kan skymma eller dra för mycket uppmärksamhet från mitt verk.


Tyckte det blev helt ok. Och med överblivna nyckelringar och plastbrickor kan jag förändra lampans utseende - längre eller kortare längder, eller varför inte stegrande längd, som en spiral?! Det måste jag nog testa...

Sov du lilla videhund, än så är det vinter

Satt vid datorn och tittade ut/in mot vardagsrummet och såg hundarna ligga i deras bäddar.


Så söta!


Darrhänt man är, bilderna är helt sönderskakade. Betongskarven mellan golven i portalen (stora hall/vardagsrum) är tänkt att göras något åt, det ska läggas en bred, vit tröskel där. Men det har vi tänkt göra sedan flytten in för över ett år sedan. Låg prio. ;-)

Rörelser som skulptur

Trots det dystra varslingsbeskedet måste man väl försöka tänka positivt antar jag. Och bloggen ska såklart försökas hållas levande. Men som en konsekvens av arbetslöshet (högst troligt) så blir det därmed mindre inlägg om mitt eget boende och mer av inspiration, design och annat istället!

Peter Jansen är en konstnär som har skapat dessa skulpturer där han fångat olika mänskliga rörelser. Fräna! Kika in på hans sida Human Motions.


Heel Daoyin


Runner


Nude Descending a Staircase

Domedagen... varslad.

När jag vaknade idag, efter ett nattskift, fick jag veta att företaget jag jobbar på varslar 52 personer. Så nu är jag deprimerad. Ska försöka ignorera mina känslor och få annat att tänka på. Därför ska jag förbereda mig inför helgen, då det blir att gasa av sig med bil på den frusna sjön igen.

Får se om en försäljning av lägenheten kommer att krävas för ekonomins skull...


Mitt liv illustrerat:

Har skottat snö

Bloggen blir lidande när jag har annat för mig. Jag har jobbat och så har jag ägnat mig åt lite "snöskottning". ;-D


Frusna sjöar är kul!


Häftigt köksporslin

Via Design & inredningsbloggen fann jag dessa tallrikar med myrmotiv skapade av designern Re Jin Lee (hans egen sida fungerar inte för tillfället, se här för intervju). Riktigt häftiga. Men jag är lite kluven till hur det skulle kännas att äta ifrån dom. ;-)


Myror i maten.


Verklighetstroget på lite avstånd.


Han har designat en hel del annat fint också. T.ex tallrikarna de fyra årstiderna. Snygga!


Matchande muggar finns. Vinter, vår, sommar, höst.


Tékopp...


Kopp med fat.

Härliga, irriterande blogg.se

Men för i helv...! Blogg.se tycker jag personligen är en av de bättre bloggsidorna, men det krånglar allt för ofta! För en stund sedan satt jag och skrev ett inlägg. Hade lagt in lite bilder när det plötsligt inte hände något alls när jag försökte ladda upp en bild... Då vet man vad som har hänt. Blogg.se har lagt av. Inget att göra än att vänta till ett senare tillfälle. SÅ IRRITERANDE, speciellt när man inte får någon information om varför.

Mitt påbörjade inlägg sparades som tur var. Men nu orkar jag inte färdigställa det, utan det kommer imorgon. Godnatt!


Såhär ser det ut allt för ofta när man försöker logga in eller ladda upp bilder på Blogg.se.

Mor är en internetnörd

När min lillasyster flyttade hemifrån mor nu i höstas, så tog hon datorn med sig. Utan dator och barn hemma fanns ingen anledning att ha en internetuppkoppling, så den sade hon upp. Men efter ett tag började hon sakna att kolla hunduppfödares sidor, lokaltidningen och blocket.se på nätet (bokmärken som jag lagt in åt henne). Så hon ringde till internetleverantören och sa att hon hade ångrat sig. Hon hade bestämt sig för att köpa en dator, en bärbar sådan (pga den praktiska storleken).

Tyckte jag var rätt kul, för hon är VERKLIGEN INTE teknikintresserad. :-) Hon bad mig att köpa en laptop, vilket jag gjorde under mellandagsrean. En billig sådan, som funkar till att surfa med.


När jag kom hem och startade maskineriet, så hade skärmen 2 döda pixlar. Såklart.


Btw ...titta så fin himlen var...


Åkte tillbaka till butiken och lämnade tillbaka den. Max 5min tog det och jag fick en sprillans ny. Smidigt och smärtfritt PC City!


Denna gång fungerade allt perfekt. Ska bara leverera den till mor och installera internet och lägga till 3 bokmärken, så kan hon internetnörda... tills det dyker upp någon meddelanderuta som hon inte förstår, och måste ringa mig... ;-)


Datorn var billig och inte världens bästa, men den duger till världens bästa mor att surfa med. Och man kan inte klandra datorn för att vara ful!


Trummar in det nya året

Förkyld under nyårsfirandet, som sagt. Men det gick, fastän hela skallen kändes tjock.

Nyårsmeny

Förrätt
Flamberat bakhuvud

Huvudrätt
Rostad hals med chilikryddade ögon

Dessert
Creméfyllda näsvingar


Pang pang!


Lysa upp husfasaden... med bomber och krut.


Sopkass bild (jag vill ha ett ljusstarkt zoomobjektiv), men ser ni att det brinner? Orsakat av fyrverkeri.


Först middag och sedan en massa smask under kvällen, hungriga var vi inte. Här är min andra hund som bara synts en gång tidigare på bloggen.


Thomas testar fjärrutlösaren...


Och här trummar jag in det nya året. I skjorta och fet slips (vilket jag aldrig använder) dagen till ära.


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se