Stans största julstjärna?!

Jag har sedan något år velat ha en stor, vit julstjärna. Och sedan vi flyttat hit velat ha en som täcker vardagsrumsfönstrena ända uppifrån och ner. Men så stora växer ju inte på träd.

För några veckor sedan såg jag att Franzéns (klädbutik här i "stan") hade satt upp julstjärnor i skyltfönstren, de var vita och väldigt stora. En sådan skulle man ha! Varje gång jag handlat i matbutiken som ligger mittemot har jag sett och påmints om dom. Idag fick jag en impuls och gick in i butiken och frågade var de var köpta. Expediten visste inte, hon sa att chefen hade köpt dom. Men hon trodde sig ha en överbliven kvar och gick iväg för att kolla. Efter en stunds letande kom hon ut med en ouppackad stjärna som jag fick köpa för 79kr! ;-D Stjärnan har ingen belysning, men man kan installera det, vilket jag inte orkade göra såhär 2 dagar innan jul. Har fortfarande inte slagit in julklapparna.


Gissa vingbredd... 160 cm!!! Ungefär som sambon. ;-)


Upphängd. Det är lite rörigt med en massa inredningsprylar överallt, har inte riktigt bestämt mig för vad som ska stå framme och inte - och var. Allt håller enhetlig färg åtminstone. :-)


Störst i stan? Vad ljust det ser ut hos oss jämfört med grannarna..


Svartvitt alternativ till julgran

Jag vet inte om jag hinner blogga så mycket mer innan jul. Kanske hinner jag skriva något inlägg, men inget pysslande i lägenheten blir det iallafall. Måste köra skräp till återbruket, och slå in julklappar. Dessutom ska jag imorgon under en lunchbuffé på den lokala kinarestaurangen Dragon Palace sälja min ena bil (inte "rallybilen"!).

Så i förebyggande syfte vill jag önska alla en GOD JUL!

Jag har aldrig haft en julgran sedan jag flyttade hemifrån, har inte känts direkt motiverande att gå igenom det dryga med att köpa/packa upp granen, pynta och trassla med belysningen och sedan plocka bort allt - när man ändå firar jul hos mor (och svärföräldrar) som har gran. Men idag pyntade jag ett alternativ till en gran. ;-)


Vårat alternativ till julgran! Min hund Pansar verkar ju se fram emot julen...


Jag vill ha ett vidvinkelobjektiiiiiiiiiiiv!

Råttbon, nej tack! DEL 2

Ni har hittills bara sett lite av ena halvan av vardagsrummet. I den andra "änden" (så stort är det dock inte, hehe...) har vi vår skrivbordslösning med min stationära dator. Nu blir det inga överblicksbilder, men jag tänkte visa hur jag har fått ordning på alla kablar där också!


FÖRE. Här är baksidan av skrivbordet. Uj, vilket råttbo! Därför har jag letat någon slags kabelränna att fästa under skrivbordet, där allt kan samlas upp.


EFTER. Aningen prydligare? Dock är det inte helt klart, jag har tänkt montera tyg eller något som täcker hela baksidan och döljer allt.


"Kabelkanalen" är Signum från Ikea som verkade perfekt! Problemet var att mitt grenuttag med alla kontakter inte fick plats mellan kabelrännan och bordet. Mitt grenuttag och kontakter bygger inte högre på höjden än något annat, så Ikea borde verkligen ha gjort hängstagen längre, så att rännan fick längre distans till själva bordet!


Problem är ju till för att lösas. Och som tur var hade jag 2 st metallstag till en golvstående spegel i lagom längd (som inte användes). De sågades itu, bockades, fick nya hål borrade, monterades på originalstagen och sedan kunde rännan hängas upp med mycket bättre marginaler. :-)


Sedan återstog det att få kabelhärvan någorlunda prydlig i rännan. Och med hjälp av några buntband får man lätt ordning.


EFTER. Nu kan jag äntligen sträcka ut benen ordentligt. :-) Och så blev det lättstädat här också - INGA kablar på golvet!

Två tavlor är fler än noll

Mer vardagsrum. Nu har tavlor kommit upp på väggen bakom soffan. Dessa tavlor hade vi redan i förrförra lägenheten (en annan 2a), där de var upphängda. Men i 4an fick de aldrig någon plats och blev ståendes. Tills nu då. På bilden syns också hyllorna för satellithögtalarna och kabelkanalerna, inga synliga och stökiga kablar. :-)

The Haunted är ett ruskigt bra metalband, något av en livefavorit! Som jag har sett... uhm, 7ggr? För att höra en låt, klicka här. Klart ni känner igen affischen, min väggmålning i 4ans kök.. Affischen fick jag signerad under en signering för några år sedan på Hultsfredsfestivalen. Autograferna är i svart, rött och blått och matchar den andra tavlan - "US World Domination Tour" som listar alla länder Usa har besökt och skjutit med sina pickadoller.


Redan nu har vi fler tavlor upphängda i denna lägenhet än i 4an - där vi inte hade en enda. ;-)

Råttbon, nej tack!

Gissa om jag har haft att göra den här veckan! Tisdag hade jag tänkt åka till Västerås och handla julklappar, men en halvtimme innan klockan ringde på morgonen blev jag väckt av HSB fastighetsservice som frågade ifall jag kunde rycka ut för snöröjning.. Både tisdag och onsdag blev heldagar med snöskyffel! Och under kvällarna har jag dessutom pysslat hemma. Har sovit liiite och hållt igång myyycket.

Igår kom ingen snö, så då blev Västeråstrippen äntligen av. Det blev en heldag där, har alla klappar klara utom till en person. Och när jag kom hem från stan på kvällen började jag pyssla hemma igen och höll på heeela natten, var klar när sambon vaknade för att gå till jobbet! ;-P Men jag är sådär, när jag väl kommer igång med något så går jag in helhjärtat och vill köra på tills det är klart! Dessutom är jag nattuggla.

Så vad har jag gjort? Paketen i förra inlägget innehöll högtalare (surround), hemmabioförstärkare och kablar. Jag hade tidigare handlat hem kabelkanaler. Jag har alltså i veckan monterat kabelkanaler och kopplat hemmabio. Jag trodde att kabelkanalerna skulle vara gjort i en handvändning, men det tog väldigt mycket mer tid och energi än jag föreställt mig - det var ett otroligt pusslande! Men inatt blev det alltså klart, alla kabelkanaler är på plats och all elektronik är inkopplad och provtestad. Jag är nöjd och tycker att det blev bra och snyggt, tyck gärna till!


Sådant här kaos har det varit i vardagsrummet i veckan... Där ser ni golvhögtalarna! Kommer fler och bättre bilder på dom sen.


Den svarta kabeln jag beställde fel orkade jag inte skicka tillbaka, så den användes till satellithögtalarna (de bakre), för de göms ju ändå i kabelkanalerna.


Till fronthögtalarna och centern köpte jag dock ny, vit kabel. För kablarna till dessa högtalare är så exponerade att de var tvungna att vara vita. Vill ju att de ska smälta in. :-)


Ett vägguttag till vänster om soffan. Sladden till vänster går till belysning och den till höger går bort till datorn.


Tänk vad några kattstrypare (förlåt, jag menar buntband) kan vara till nytta, perfekt att använda för att få ordning och snyggt bland kablar. Det svarta är högtalarkablarna som syns. Kabelkanalen som går rakt upp går till en...


...vägghylla (LACK, från Ikea). Här jag gjort ett litet passage på undersidan av hyllan för kabelkanalen. Var inte så jättenoga med att snygga till det, eftersom det inte syns.


Men på ovansidan filade jag till passaget, där kabeln tittar fram.


Snyggt och prydligt! Perfekt till satelliterna. Färgmatchningen mot väggen tyckte jag var lite störande till en början, men soffan och de övriga vita möblerna matchar (även fönsterfoder, se till vänster), så det blev bra ändå! Hade dock, som sagt, velat ha vita kablar till satellithögtalarna också, men svart är näst bäst..


Till vänster om tv-bänken ser det ut såhär, kabelkanal där högtalarkabel kommer ut till golvhögtalare och nätverksladd som går in (till PS3).


Till höger ser det ut såhär. Ström och antennsladdar går i en egen kanal, den ena antennsladden går genom väggen till sovrummet. Högtalarkablar går i den nedre.


Det här är det enda som syns undertill. Prydligt och lättstädat.


När hyllor och kanaler var monterade och alla kablar dragna återstod att koppla in allt. För att få bra översikt och ordning märktes alla kablar upp. Även alla strömkablar märktes, för när man har en grenkontakt med 1000 olika kontakter och ska plugga ur EN apparat... hm, ole dole doff!


Allt är inkopplat och klart! Här syns min nya förstärkare (mitten), en Yamaha RX-V465. Även PS2 och PS3 är inkopplat, de står i andra änden av tv-bänken.


NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!

Surroundhögtalarna jag hade i 4an har sålts, som sagt, och det till förmån för lite mindre pjäser. I ljudtryck byter jag ner mig, men de jag har beställt är vita, i högglansig pianolack. :-) Kommer nog att bli snyggt! Sålde även de högtalarkablar jag hade till förmån för vita diton.

Jag har varit sprudlande glad sen jag imorse såg att paketen var framme. De hämtades ut för en stund sedan och jag hade tänkt koppla in allt ikväll... HADE TÄNKT. Men nu blev det inte så, för när jag öppnade påsen med kablar såg jag till min FÖRFÄRAN 32 meter SVART högtalarkabel... Jag skulle ju ha vitt! :-(

Jag trodde såklart att företaget hade skickat fel, men när jag kollade ordern såg jag att jag hade råkat beställa fel färg... Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Att skicka tillbaka de svarta lär väl kosta minst 100kr med posten, och att beställa nya kostar i frakt 99kr. Lägg det på det totala kabelpriset på 383kr = ca 583kr istället. Det blir dyra billiga kablar. FAN!


En massa paket innehållande högtalare bl.a. Skulle ha blivit kul att koppla in ikväll...


...om det inte vore för att glädjen dödades skoningslöst i form av SVARTA högtalarkablar. :-( Blir alltså inget inkopplande förrens om några dagar kanske?

Slapparlördag

Idag har jag en slappardag. Flytten är helt klar (förutom ett vindsförråd som det inte är någon panik med), 4:an flyttstädad och nycklar överlämnade till nya ägaren, elen i köket (här i 2:an) är färdigdragen och diskmaskin inkopplad. 2:an är beboelig, nu återstår bara allt finlir.

Bilden nedan är tagen från soffan. Ser lite tomt ut, jämfört med tidigare... om man nu bortser från grejerna som står och ligger överallt... :-) Vad saknas?
Högtalare och förstärkare! De har sålts och jag har beställt nya (bild kommer nästa vecka förhoppningsvis)!
Belysningen
har flyttat från tv-bänken och fått en annan placering här i nya.
Playstation 3
har stått där den vita keramikvasen stog förut, men har nu fått en diskret placering bakom glasdörren till vänster.
Den snygga svarta vasen vet jag inte riktigt var den ska placeras, kanske ska den stå där, men utan kvistarna isåfall.

Men angående PS3'ans gömda placering. Jag satt häromdagen och tittade på Playstation 3-"skins" och blev lite sugen på att beställa och ställa PS3'an på tv-bänken igen! Skins är helt enkelt en dekal du klistrar på ditt Playstation för att piffa upp det. Och skins hittar du bl.a hos Decalgirl och svenska Skinz.


(klicka för förstoring)Som sagt, det är slappardag. Sambon är iväg med ena hunden (Peanut) till "Stora Stockholm" (HUND2009, Sveriges största hundutställning), så jag är hemma med de andra två. Sitter och surfar och lyssnar på Iron Maiden just nu. Ska fixa någon lättlagad mat, sedan sjunka ner i soffan med lite godis och titta på UFC resten av dagen. Inatt (eller snarare imorn morgon) kl 04.00-07.00 sänds dessutom UFC-gala 107 live, klart man ska se det! :-)

Shit shit shit, är det bra eller dåligt?

Vaknade klockan 10 idag av att hundarna skällde. Förstog att det måste vara elektrikern, vilket det också var. Äntligen får vi elen dragen till bänkdiskmaskin och diskbänksbelysning, skönt att slippa diska för hand. ;-) Köpa belysning får nog dock vänta ett tag, det är snart jul (=andra, stressfyllda utgifter).

Sitter just nu i vardagsrummet där datorn är belägen och elektrikern är i köket och pular. Undrar om det bådar gott när han hummande för sig själv säger "Oj oj oj", och "Shit shit shit"? :-P Men det låter inte bara negativt, utan ibland här jag "Sådärja" också. Men är det inte lite läskigt när folk mumlar, viskar och pratar för sig själva?

Färdigflyttade, pust!

Som ni säkert förstår har det varit fullt upp de senaste dagarna. I helgen fick vi flytthjälp, alla tunga och otympliga saker bars över till nya lägenheten, såsom säng, soffa, tv-bänk osv för att göra det beboeligt. Och i dagarna har resten burits över och iordningsställts i den mån det gått. Så nu är själva flytten klar och gissa om det är lite oreda här i nya... :-) Men jag är faktiskt imponerad själv hur vi nu har lyckats klämma ihop oss från 101kvm till 62.

Så nu är det i princip bara flyttstädning kvar av gamla som återstår! Sååå skönt. Hundarna har tagit flytten med ro, de har varit med många gånger till nya när vi har pysslat med den, så de kände sig som hemma direkt när deras bäddar och bur fanns här.


Med flytthjälp gick det undan att bära över de tyngsta och otympligaste sakerna! Fler bilder på vardagsrummet kommer när det är lite bättre ordning.... ;-)

Garderobslösningen - resultat

Garderoberna målades färdigt och monterades för ett tag sedan. Dörren mot köket känns rätt onödig och jag hade helst sett den bommas igen till en vägg.. men, som sagt, det blir inga större projekt/utgifter. Det kommer en elektriker imorgon och drar el till bänkdiskmaskin och diskbänksbelysning, det känns liksom liiite viktigare. Diska för hand är inget roligt!


Såja, nu har vi lite mer förvaring för kläderna. Billig lösning - 658kr + lite färg. Nej, dörren kommer inte att användas. ;-)

Det är redan lördag?

Ringde till Telia och beställde flytt av internet (fiber-lan) och de sa att anslutningen flyttas till nya lägenheten "imorgon lördag". Satt vid datorn precis och när klockan slog 0.00 och det blev lördag så slutade internet att fungera. Så jag tog laptopen och gick över till nya och kopplade in för att se om det fungerade, och här ligger jag nu på vardagsrumsgolvet och skriver detta. :-) Imorgon börjar vi bära över grejer - börjar såklart med min stationära dator! ;-)

Nu ska jag "hem" igen. Får väl sätta mig och glo på tv-skärmen istället för datorskärmen, hehe.

Ny television!

Nej, inte en ny tv till vardagsrummet, den är ju bara 1 år gammal. Men till sovrummet däremot. Vi har där haft en 24" tjock-tv som har hängt med sedan mina tonår i pojkrummet. Den har tjänat mig och oss väl, men vi (eller snarare sambon) kände att vi behövde en uppdatering.

För det första är sovrummet i nya lägenheten så litet och en tjock-tv behöver något att stå på, platt-teven kan hängas på vägg, men tar ju även mindre plats på en hylla/byrå också. Dessutom är ljudet inget vidare på tjockisen och vi har haft datorhögtalare (inkl baslåda) inkopplade, så ni förstår att det krävs plats.. Dessa grejer har stått på en hyllan här nedanför, som vi kanske ska byta ut mot en byrå - och var ska då allt få plats?! Ja, ni ser ju skillnaden...


Före och efter. Nu slipper vi dessutom ha en skarvsladd bakom hyllan, det är bara 2 apparater som behöver ström jämfört med tre tidigare.Och att det blev en vit var såklart ett medvetet val. ;-) Har lekt lite med teven och tittat på film och spelat PS3, jag är helt klart nöjd so far! Den är Full HD, vilket dock är lite overkill då det bara är en vanlig dvd-spelare vi har i sovrummet. Men då är den ju framtidssäker iallafall (vem vet, kanske hamnar en bluray-spelare i sovrummet in ze future).


En 22" LG M2262 LCD, fungerar även som datorskärm om man skulle vilja det.


Nu kommer vi att ha en vit i vardagsrummet och sovrummet. Snygga och stilrena som f*n! :-) Dock gillar jag gränssnittet på nya LG'n bättre än den större Samsung.

Bygghemmaexponering

Claudia Galli som skriver på Bygghemma-bloggen valde att skriva ett inlägg om vårat sovrum/dressingroom i 4:an (se inlägg), det tyckte jag var kul! :-)

Claudia känner ni till, det är ju tjejen från Svensson Svensson. Och även Parlamentet, Morgonpasset och ICA-reklamen bl.a. Se hennes hemsida.

Var, vad, hur, när?

Det pysslas och fixas. Garderoberna är färdigmålade och det är inte speciellt mycket kvar innan lägenheten är inflyttningsbar. Men jag sitter och klurar på var vi ska göra av alla vägghängda grejer;

· Vita Ung Drill-spegeln
· De vita maskerna
· IKEA-klockan
· 3 stora tavelramar har vi också (sattes aldrig upp i 4:an)

Den vita spegelramen och maskerna kommer att försvinna in i de vita väggarna, så jag måste tapetsera eller måla något bakom dom. Men vet inte var ska de placeras! Sovrummet, vardagsrummet, köket? Vill att spegeln ska fylla en funktion och inte bara sitta uppe som prydnad (även om den fungerar som det). För helkroppsspegeln Mongstad ska hängas i hallen.. För om jag nu ska måla eller tapetsera, så vill jag få det gjort innan flytten, därför måste jag försöka klura ut redan nu hur jag (vi) vill ha det. Var, vad, hur, när? Åh.


Både i vardagsrummet och sovrummet saknades det på några småställen golvlister. När jag installerade lysrörsarmaturen i skrubben fann jag högst upp på hyllan två korta bitar golvlist av samma sort som saknades - och de två bitarna räckte PRECIS till de ställen där det behövdes! :-D Vilken tur man har ibland.


Bulb blubb

Jag kände mig lite kreativ denna natt mot första december och ritade lite i luften med en ficklampa. :-) Det är alltså inget photoshoptrick.

Vill ni göra liknande bilder behöver ni först och främst en digital kamera med en slutartidsfunktion kallad bulb (systemkameror har oftast det) och en fjärrutlösare. Sedan är det bara att läsa i manualen eller googla på "bulb shooting"!


Jag = tendency?


Väldigt svårt att fota hundarna, eftersom de måste ligga blixtstilla. Dom blev lite nyfikna, av förståeliga skäl, när jag smög runt dom snurrandes med en ficklampa flera gånger. :-P Men den här bilden blev väl bäst, I guess.
Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se