Örngott gotti gottgott

Första dagarna med ryggont var jag soffliggande, bokstavligt talat. Kunde varken sitta upprätt eller gå utan stöd. Efter 4 dagars sjukskrivning tog jag mig till jobbet, och det gick väl ok. Exakt en vecka efter sköldpaddestatusen kunde jag röra mig utan painkillers. Kändes grymt skönt! Vartefter har ryggen bara blivit bättre. Har kunnat leva som vanligt (har dock inte utsatt ryggen för böjda lyft osv), bytt avgassystem på "rallybilen", rastat hundar osv.

Men.

Är det inte alltid ett men? Igår när jag jobbade började smärtan komma tillbaka, och idag har jag jobbat med "stelopererad" ryggrad. Det gick. Men vad är det här?! Jag måste nog ta mig till en kiropraktor eller naprapat som får kika på vad som orsakar smärtan!

Jag har åtminstone en bild att posta. :-) Vår soffa är sååå grymt skön att slumra i, och då måste man ju ha vanliga kuddar i den - som alltid är redo. Dock har vi inte haft några passande örngott. Men så hittade jag dessa fina på Designtorget, 99kr/st!
image258

Invalid

Idag stod jag hukad och packade en väska som stod på golvet, när jag med ett fingerknäpp fick en sån otrolig smärta i ryggen att jag segnade ner på golvet vrålandes. La mig plant på golvet ett tag. När jag sedan försökte resa mig med hjälp av en stol gjorde det grymt ont, jag kände jag rätt hjälplös ensam hemma som jag var. Tog mig till slut upp och satte mig på en stol - AJ, det gick inte! Reste mig och stapplade med korta steg till ett annat rum, men smärtan gjorde mig yr och det var bara att lägga sig ner igen.

Där låg jag på vardagsrumsgolvet som en sköldpadda. Fick tag på en läkare, och sambons syster fick agera stöttepelare åt mig när vi tog oss dit. Träffade en fåordig läkare (varför är dom alltid det?), som klämde och kände lite i 1 minut. Fick 3 olika smärtlindrande. Felet då? Ja, "muskelspänning"?!! Jaha, och jag KRYPER på golvet här hemma nu och käkar smärtstillande - som inte verkar ge någon större effekt. Och nää, jag sitter inte vid min stationära dator, utan ligger med en bärbar i soffan.

Jag har en teori. Visst måste det här ha något att göra med att jag nyligen blev äldre än 25? ;-)


Såhär kan jag inte göra "just nu"...
image257

Sooommar, sommar och sol!

Man har ju varken tid eller ork att fixa med lägenhet när vädret är som det är! Redan tidigare i veckan bestämde jag att jag ville fiska, grilla och dricka alkohol i helgen. Att jag gick av nattskift i fredags morse och blev ledig 5 dagar, och att vädret blev HUR BRA SOM HELST, skapade ju de bästa av förutsättningar!

Så nu sitter jag här denna tidiga morgon efter gårdagskvällen och har "piggnat till" efter nattens "festligheter". :-) Ej ännu sänggången alltså.

I fredags kväll besökte jag vinden och plockade ner mina dammiga fiskegrejer. Fiske var ett av de större intressen jag hade under några somrar (pimpelfiske är tråkigt) under skoltiden... men det var då det. Det var senast jag fiskade, dvs 7-8år sedan? Jag hade 2 likadana fiskerullar - som båda var trasiga - på exakt samma sätt. Snacka om modellrelaterat fel! Synd, för jag gillade den... dom. Men så det blev att inhandla en "nybörjar-rulle" på OKQ8 (inget annat var öppet, som sålde fiskeprylar)....


Lördag eftermiddag avnjöts i 25-gradig (!) värme vid vattnet, under molnfri himmel!
image251

Såhär stort ler Pansar när han antingen är stressad eller det är varmt :-D
image252

Sambon var en riktig storfiskare! Vi hittade bara EN ENDA mask, och med den metade hon upp 2, nästan 3, riktiga bestar (som självklart fick sin frihet tillbaka)!
image253

Sedan dukade vi upp för middag på gården, och startade klotgrillen. Honungsmarinerad karré med lyxpotatissallad och alkohol avnjöts i underbar kvällsol och ljummen vindbris, till tonerna av bra musik.
image254

Marina tog med sin nyfödda sötunge Wilhelm
image255

Och idag ska vädret tydligen bli lika bra. KOLLA! Funderar om man i detta nu ska vandra ner med fiskespöt till sjön och dra en gammelgädda.
image256

Och sedan en passande låt! "Tjipp!" ... Hahahahaha!


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se