Freaky eye!

Bilden. Jag var till en ögonklinik för att undersöka ögat, pga att jag såg "ljusglimtar" i ögonvrån förra veckan. Men det avtog efter ett par dagar, och allt såg nu bra ut enligt läkaren (som förövrigt var den bästa och trevligaste jag någonsin träffat!). Jag fick sitta och stirra in i tre olika maskiner, bl.a en "pruttkanon" - som puffade luft rakt i ögat (helt omöjligt att inte hoppa till vid varje puff/prutt). Men till saken; för att kunna kontrollera näthinnan i en annan maskin, så fick jag först en ögondropp som utvidgade pupillen till max - därför ser jag ut som ett freak! Sambon tyckte jag såg läskig ut när jag kom hem. :-)

Som jag tidigare nämnt är jag inte direkt någon Alexander Lukas, jag är inte den mest tursamme. Jag hade tänkt spendera pengar på bl.a tyg att hänga framför garderobssystemet denna månad, men igår fick jag plötsligt en oväntad utgift - punktering på ena bakdäcket på min bil. Så, två nya 18" stora däck inkl montering kräver pengar. Typiskt? JA!


Ögonkliniken gav mig pupillutvidgande ögondropp. "Filmstjärneöga" som läkaren kallade det... Okej.

Läckra designsoffor

Möbelhuset Sängkammarn har designsoffor och fotöljer från Pop Interior. Riktigt läckra möbler med en design som faller lite utanför det traditionella. De har just nu ett erbjudande som gäller t.o.m. 31/7: 20% rabatt på HELA Pop Interior-sortimentet!

Jag har inte provsuttit dessa möbler, så jag kan inte uttala mig om kvalitén. Priserna är inte så farliga. De utsatta priserna gäller läderklädsel - som man kan beställa i vilka färgkombinationer man vill. Kuddarna på bild ingår också! Man kan beställa sofforna med tygklädsel, och då sjunker såklart priserna.


Serie Chill Out. 3-sits för 10.800kr, läderklädsel och inklusive kuddar. (20% rabatt = 8.640kr).


Eller varför inte med svart sits och ryggstöd? Nerfällbart bord med dryckeshållare.


Serie Grand Prix. 3-sits för 13.290kr. Har liksom Chill Out nerfällbart bord. (20% rabatt = 10.632kr).


Soffa Grande. 390cm bred svulstsoffa, med belysning. 23.600kr med läderklädsel (20% rabatt = 18.880kr).


Produktbilder är Pop Interiors egna.

Kronhjort på bordet

De här ljusen var väl rätt läckra, i blanka metallicfärger. De är 15cm höga och finns hos Inreda.com för 95kr/st.

Sluta slöa, börja jobba!

I onsdags tog min semester slut! Så nu är det slut på soffslappandet, och tillbaka till verkligheten. Och vad hände mer förutom att min semester tog slut? Jooo, det blev kanonväder igen. Alexander Lukas... heter jag inte.

Men inte deppade jag för det. Jag har jobbat 2 förmiddagar, och eftermiddagarna har jag spenderat inomhus. VARFÖR inomhus. Konstigt nog fick jag lust att pyssla lite hemma. Var ändå ensam och hade inget att göra, så varför inte spika fast lite telefonkabel, montera telefonjack, borra, skruva och koppla in lite sovrumsbelysning?!

ÄNTLIGEN är den 40W lågenergilampa vi haft hängande i sovrumstaket historia! Nu sitter det en spotlightsarmatur monterad vid garderobssystemet och en takfläkt med spotlights ovanför sängen. Bilder får vänta, jag vill så gärna hänga upp något snyggt, och mer presentabelt tyg, vid garderoben först. Vi får väl se hur mycket som blir över från lönen...


En 40W-lampa, för att belysa ett 20kvm stort sovrum? Ja, det var verklighet tills ikväll. :-)
Från sovrummet sett

Onödiga prylar

Även om man är för ung för att ha ägt eller ens haft möjlighet till att spela Ataris "Video Computer System", så känner man säkerligen till det som kom att bli sensationen som banade väg för spelkonsoler för hemmabruk. Att kunna känna igen Ataris logga och den klassiska handkontrollen med en spak och en knapp är något av allmänbildning.

För dig som var där när det hände, upplevde och skrev historian, var en av världens första tv-spelsnördar och älskade det - kanske denna ljusstake kan vara intressant. Lågan har väl inte slocknat?


Ljusstaken är i keramik och kostar hutlösa £50 (~600kr) hos Mixko.
Och för er (oss) slynglar som inte fick uppleva grunden till dagens tv- & dataspel, kan väl ta och dammsuga upp dom där j*vla smulorna efter Billys Panpizza på databordet.


USB-dammsugare i retrostil kostar $64 (~400kr) hos Bim Bam Banana.

Gudomlig (köks)stol!

Jag diggar verkligen rokoko-stolar om de är av litet modernare snitt, speciellt färgmässigt, men även material (är det en nyfunnen fetisch jag har?). Jag har tidigare skrivit om en mattsvart stol, här, som jag då tyckte var världens snyggaste - åtminstone att ha i vår lilla hall. Nu har jag hittat en ny favorit, som jag veeeerkligen skulle vilja ha 2st av vid köksbordet! Skulle vara sjukt snyggt. Men som det verkar finns den inte till salu? Hittar den inte på någon svensk sida iaf. :-( Hjälp.

Stolen kallas Chair-air och är designad av Nathan Wierink. Ett stort MEN... dynorna är av PVC och är uppblåsbara. Gärna PVC, men hellre någon normal dynstoppning än luft. ;-) Får väl inse att detta är och förblir en kul designstol. Fast det är ju trevlig inspiration ifall man köper sig begagnade rokoko-stolar och lite vitt PVC-material...


Denna stol skulle göra sig helt perfekt i vårat svartvita kök!


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se