My kind of Hotel

Jag skulle kunna tänka mig att åka till Tyskland bara för att bo i ett speciellt hotell några nätter, olika rum för varje natt. Varför undrar du? Ja, bilderna talar för sig själv. Har valt ut några läckra rum:


Rum 23: Upside down
Man sover under luckan längst bort. Se utsikten.
image149

Rum 26: Freedom
Hm... leder öppningen ut i allmänna korridoren? Isåfall tänker inte jag bajsa!
image150

Rum 31: Gruft
Sista vilan?
image151

Rum 34: Space cube
Giljotinen går att sänka ner för att dela av dubbelsängen...
image152

Rum 42: Two lions
Lite kinky feeling :-)
image153

Hotellet heter förresten Propeller Island City Lodge.

Egen dekal

Köpte mig äntligen en rulle dekorfolie! Har kikat efter svart folie eller plast lite överallt, men till slut fann jag det på Bauhaus. Kan vara kul att göra egna dekaler att klistra på lämpligt ställe när man får lust och ork till det. Testade att rita av huvudet av en hund av rasen Amstaff (troligtvis) lite hastigt. Klistrade upp dekalen som blev ca 8 x 8 cm på insidan av dörren till ena skrubben, där vi har alla hundgrejer. Blev rätt ok...


Den här bilden hittade jag och använde som modell
image147

Ritade av konturen på ett ungefär på fri hand, klippte ut och klistrade på dörr (dekalen blir spegelvänd för att man ritar på baksidan av dekorfoliet)
image148

Varde ljus!

Det har pysslats lite mer i köket. Nu gav jag mig på en till grej på min önskelista, nämligen belysningen ovanför diskbänken. Hittills har det suttit ett alldeles för kort lysrör ovanför diskhon, så belysningen över resten av diskbänken har varit sådär. Inhandlade två spotlightsramper, plus ett eluttag från Ikea som monterades och kopplades färdigt idag. Blev en stor skillnad! Nu belyses hela diskbänken, och ljuset är dessutom varmare - och inte lika gråkallt som lysröret. Se skillnaden nedan...


FÖRE, med ett för kort lysrör.
image143

EFTER, med spotlights. Notera hur ljuset har förändrats till det varmare, och hur mkt bättre det passar med det övriga ljuset i köket.
image144

FÖRE. Här syns hur dålig belysning högra halvan av diskbänken hade.
image145

EFTER. Bytte även ut det stora diskstället mot ett grytgaller, funkar perfekt som litet torkställ. (Ugnsbakad lax med Tapenade Classica som förbereds)
image146

Stuva undan

Bokhyllan vi målade svart och ställde i köket använder vi bl.a som förvaringsplats åt hushållsmaskiner. Men det har sett alldeles för illa ut när de har legat helt öppet på hyllplanen. Har letat efter passande vävda, vita korgar att ha maskinerna i, men inte funnit några bra. Så det fick bli såna där enkla lådor från IKEA. Blev ett lyft mot tidigare åtminstone.


Stökigt före
image141

Prydligt efter
image142

Pudelrockar-lampa?

Hittade en grymt läcker taklampa. Ser lite änglalik ut (tänk vingar) eller kanske som frisyren på en pudelrockare? Tord Boontje har skapat denna läckerhet, som mäter 70 x 42 cm och kostar 1245 kr hos formodesign. Nu ska jag bara fundera över var den kan tänkas passa in. ;-)


Grymt läcker taklampa
image140

Portalporr

Åh, såhär skulle jag vilja att vår portal såg ut... Det ser liksom ut att vara utsågat sådär ur väggen.


image138

Klädhängaren

Så, nu var klädhängaren målad i svart högblank färg och monterad på väggen i lilla (entré) hallen. Blev bra, tycker jag. :-) Bara skoställ som saknas för att hallen ska vara komplett. Men så finns det lite småpyssel; belysning vid spegeln, skruva fast telefonsladden som syns på bild, samt kanske måla ytterdörren vit på insidan?


Högblank svart
image135

Min snygga jacka som jag hittade på rea i mellandagarna.
image136

Köpa skoställ, fixa telefonsladd, och måla ytterdörr vit?
image137

Köptips: stilrena stolar

Om du gillar stilrena, vita stolar, så kan ju det här vara ett hett tips. Ilva har rea och dessa stolar kostar endast 758kr för 4 st! Klicka här för direktlänk till produkten.

image134

Gardinuppdatering

De flockade gardinerna funkade inte vardagsrummet (se under kategorin 01. Vardagsrum), så de plockades bort och vi lät bara de svarta panelerna hänga kvar. Såg ok - men tråkigt - ut, det svarta "försvann" i den mörka tapeten. Satt och kikade på lite gardiner i en katalog, när jag kom på att vi hade vita gardiner. Hängde upp dom och tyckte rummet fick sig ett lyft faktiskt. Köpte såna där... öh, gardinhängfranssnören...? Och placerade ut ett trevligt benrangel i trä.


image133

Slösa pengarna när du är riktigt glad *klapp klapp*

Vem är jag; spara eller slösa? Definitivt slösa den senaste tiden, om än med lite behärskning. Har långt ifrån varit pojken med guldbyxorna efter nyår, snarare en somlig med trasiga skor. Men idag klirrade det lite i kassan, och det blev ett ryck efter en tids stillasittande och kronvändande - vi for iväg för att handla lite till lägenheten.

Har saknat en vettig taklampa i lilla hallen. Jag kan inte räkna på mina hårstrån hur många lampor vi tittade på igår, en hel del blev det. Och en massa fina fann vi! Hittade några svarta takkronor (speciellt en var skiiitsnygg) som skulle ha passat bra ihop med spegelramen - dock var alla så stora att min hjässa hade gnuggats kal av dem varje gång jag speglade mig...


Så det fick bli en sådan här lampa. 299kr hos Ljusexperten.
image129

En slittålig matta (grusiga skor och hundklor...) hade jag på önskelistan, och det blev det. Passade fint med laminatgolvet. 595kr på Mattbolaget.
image130

Hittade även krokar till jackorna! Bekvämt monterade på en bräda - som ska målas svart, såklart. ;-) 198kr på Nisses.
image131


Nu saknas bara ett matchande skoställ, och kanske någon form av belysning vid spegeln.

Mer Erika Lövqvist

Man kan inte annat än gilla vissa av hennes idéer. Se bara på det här kaklet! Serien heter Illusion. Om det finns något återförsäljningsställe och vad dom isåfall kostar vet jag inte. Men det finns kontaktuppgifter på hennes hemsida.


Illusion 02
image127

Illusion 04
image128

Näckros

Titta på den här bilden och fundera vad det är för något. Att det är näckrosor ser du nog, och att de inte är riktiga. Men...
image125

...förutsatt att du inte sett dessa förut eller är otroligt skarpsynt, så kunde du inte gissa att det var taklampor! Med en vajer fästs lampan en bit ifrån taket, och ser då ut att sväva eller flyta. Och stjälken är själva sladden!
image126
Foto: Carl Dahlstedt


Designade av Erika Lövqvist. Och finns att köpa på designonline för antingen 1500 eller 3500 kr beroende på antal näckrosblad.

Moppa händerna om du är riktigt glad

Om det inte var för handen, så skulle du aldrig kunna gissa vad bilden föreställer, erkänn. Ja, det är en handduk! Jag tycker den ser riktigt mysig ut. :-) Finns på Jessica Nebel Design.


Moppa händerna
image122

Jessica Nebel har även designat denna fräna stol, kallad Rocking Cube. Den brunvita - GE MIG. Skulle vilja ha 2st sådana i sovrummet.
image123

Jackor på en lykthängare?

Har ingen hatthylla/jackhängare i (lilla) entréhallen ännu, så vi hänger jackorna i hallgarderoben. Det blir iochförsig rätt prydligt i hallen att stuva undan dom, men samtidigt krångligare. Jag tycker att funktion är viktigt, saker ska vara enkla och inte onödigt tillkrånglade. Men funktion och design ska gå ihop!

Hallen är rätt liten, och en stor hatthylla (samt skohylla) förminskar ännu mer. Har funderat på om man bara ska montera upp några enkla krokar direkt på väggen. Men vill samtidigt att de ska passa in med vår spegelram. Hittade en lykthängare, som kanske skulle kunna funka som klädhängare?! Skulle ju kunna funka stilmässigt med spegelramen. Eller vad tycker ni? (sedan återstår bara problemet med en passande skohylla...)


Den nedre kroken går förhoppningsvis att böja ut en bit. Höjd 36 cm. 97 kr på Design Direkt.
image120


Hittade även en sjysst klocka i gammal tågstations-design, även den hos Design Direkt, för 595 kr. Ojdå, glömde lägga in bilden - men här kommer den!
image121

Lugn, du hinner

Är du alltid tidspressad? Då kanske klockan "Lugn du hinner" kan vara lugnande... eller ha motsatt effekt. Finns att köpa på DesignTorget för 325 kr. Finns i röd och grön. Design: Mårten Lindquist.


LUGNDUHINNER
image119

Frånvarande och drömmande

Ja, jag har varit frånvarande, har inte uppdaterat på länge. Tar igen det litegrann idag, till er stora glädje. :-) Orsaken till frånvaron är avsaknad av internet, som jag nästan inte har saknat. Hemska tanke! Men häromdan fick jag lite abstinens, och inatt drömde jag att vi hade fått vårat internet inkopplat... Meeeen, det får vänta till månadsskiftet.

Nu när man inte har internet att hänga vid när man vill skulle man egentligen passa på att få allt klart och i ordning i lägenheten. Men icke. Såhär efter över 2 månader av slit, julstress och nyår så har vi varit helt passiva. Dessutom är vi rätt panka, så det har inte blivit något nytt inhandlat. Även om det finns en hel del på önskelistan.

Önskelista:
* Garderober till sovrummet
* Heltäckningsmatta (ja!) i vardagsrummet, för akustikens skull och för att skydda parketten mot hundklor
* Vanlig slittålig matta till lilla hall (ena hunden tuggade sönder dörrmattan)
* Ny belysning ovanför diskbänk
* Nya golvmattor i stora hall, samt kök
* En till datastol
* Massor av ork att fortsätta färdigställa allt...

Godidis väggdekaler

Väggdekaler från Candidy, riktigt snyggt på denna vägg.


image118

Gott nytt 2008

Ja, jag vet, det är redan den 2a januari, men jag har ju inget internet. Lite rund under fötterna fotade jag lite raketer vid tolvslaget på nyårsafton. Av 53 bilder blev 3 någorlunda bra...

Gott nytt år!


image115

image116

image117


Follow tendency
RSS 2.0
BlogRankers.com

Shopping och Mode
Blogglista.se
Reggad på Commo.se
Bloggparaden
Hem & Trädgård bloggar
Topplista Favoritlistan.se